CrazyLead demiş ki:Ya hocam Kalıplara sokamayız kendimizi degilmi illaha köprü intro vs vs olmak zorunda degil parçamda . bazen şak diye başlar şakdiye biter duygular..... Anlatılmak istenen şeyi anlat yeter...
A'sı B'si C'si olmayan, başından sonuna A giden, ne nakarat kısmı ne köprü kısmı, ne bilmemnesi olmayan, ama Rock tarihinin en büyük birkaç şarkısından biri var şurada, bir bakıver istersen: Milyonlarca insan bu şarkı yüzünden gitara, basa davula başladı. Orada çalanlar hayatlarında akademi okumadılar ama akademilerde milyonlarca kişi yıllardır "neydi sırrı?" diye kafa yormaktalar.
Hiç önemli değil bence, beste bestedir. Eğer ruh oradaysa A, B, C, X, Y, Z olmasa da olur. Tek kelime de beste olur. Yeter ki sanatçı duyguyu doğru aktarabilsin.
Akademiklik metod öğretir, ifade tarzı verir, hedefe daha kolay ulaşmanı sağlar ama öte yandan da yaratıcılığı yavaş yavaş öldürür, zira kalıplara çok alışırsan kalıpların dışına çıktığında rahatsız olursun (şu an senin rahatsız olduğun gibi).
CrazyFruit demiş ki:yorumlarınız için teşekkür ederim(özellikle mahcem abi)davul konusunda...... bu demoda eksiklerimi daha iyi gördüm ve ankara'ya gittim burda pilli bebek 'in davulcusu Gürcan abiyle konuştum ve ders vermeyi kabul etti.. dilerim bir daha ki demoda herşey daha iyi olucak sayenizde 😀
awakeone demiş ki:Kazma bey, beatles kuralları bilmiyordu, duyduguyla müzik yapıyordu ondan dolayı süper müzik yapıyordu diyen siz değil miydiniz?
burasının bir konservatuar forumu veya akademi türkiye yarısması forumu değil, herkese acık müziktek forumu oldugunu hatırlatmama gerek var mı? Böyle rahatsız edici bir üsluba ne gerek var?
gerek okullarda gerek stüdyoda dogac olarak, gerek böyle forumlarda yapılan bir şey, kimsenin su ana kadar sizin gibi böyle katı bir şekilde eleştirdiğini görmedim, cunku amacın "takılmak" oldugunun farkında herkes.
Ben de sizin 2 dolarlık mikrofonla süper oldu diye koydugunuz kaydınızı begenmedim, ama bu sayfadaki gibi bir eleştiriyle bunu belirtseydim hosunuza gider miydi?
Yani fikirlere saygım var, ama üslup neden böyle anlamadım hala, sert konusmakla rencide edici sekilde konusmak, bence belli noktalarda ayrılıyor, bunlara dikkat etsek cok mutlu olurum...
Mahcem demiş ki:😀
Tartışma da sonunda klâsik sanatçı egolarına teslim oldu burada 😆 ama olsun, eminim DEDE grubundaki arkadaşlar bu beyin fırtınasından ihtiyaç duydukları ipuçlarını çıkarmışlardır, eğer faydalı olabildik ise ne mutlu 😀
Herkese fikirlerini paylaştıkları için teşekkürler. Güzel başlık oldu.
nebukenazar demiş ki:Amma felsefe yaptım, sonuç olarak denklemler, müziğn içinde olmalıdır bu anlamak enerjiden ve işten tasaruf etmek için şarttır.Denklem ve kurallar bir öğreti metodudur.Ve işin %90 kısmını oluşturmalıdır.Bu konuda kesinlikle Kazma ya katılıyorum ama bir şarkıyı şarkı yapan %10 luk kısmıdır ki bu o kalıp ve denklemlerle hiç bir zaman ifade edilemez.
Kolay gelsin
awakeone demiş ki:Ben konuları ait oldukları baslıkta eleştirmeyi yeğliyorum içimden eleştirmek geliyorsa. Üslup konusunda kastım buydu: Ucu, ortak beste konusundaki tüm katılımcılara dokunan bir konu hakkında, gerekli konu baslıgı orada dururken, yargı icerikli bir yazıyı burada görmek hosuma gitmedi, burayı okumuyor da olabilirdik.
İcimden gelirse işlerinizi eleştiririm, kendi konu baslıgının altında. Su anda, böyle alakasız bir konuda, böyle bir niyetim yok. Bunun da acık ve net... her neyse... 😀