Demo Kayıtlar Ve Teknik Yorumlar

Jeff_Loomis demiş ki:
Alın benden de bir kayıt. Beste olarak hiç bir değeri yoktur.

Ama mix açısından gerçekten evde hiçbir akustik unsur olmadan yapılabilecek en dinlenilebilir kayıtlardan olduğunu düşünüyorum.

Bakalım siz ne diyeceksiniz...

http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=109409 linkinden sweedish trial'ı siteye üye olmadan hi-fi'ye tıklayarak dinleyebilirsiniz. (sweedish metal ile alakası yoktur, sadece o sound ile alakası vardır.)

Bence de evde yapılan diğer kayıtlara oranla çok daha dinlenebilir ve temiz olmuş eline sağlık.Bence baslar (bas gitar) biraz daha ön planda olsa daha iyi olurdu.Gerçi genelde uyduruk bass similatörleri yüzünden kayıtı bozdugu sebebiyle kısıyorlar ama buseferde ben hep bir eksiklik hissediyorum kayıtlarda...

Sonuç olarak gayet başarılı...

Bir de birşeye değinmek istiyorum.İnsanlar kayıt koyuyoruz kimse eleştri yapmıyor , tınlamıyor , ciddiye almıyor vs. şeklinde tepkiler veriyor genelde.Fakat genelde de" evde öylesine bir kayıt işte " , " 5 dk da yaptım " , " geyigine bir kayıt " şeklinde tanıtarak ve gerçekten de üstünde uğraşılmamış emek harcanmamış kayıtlar koyuyor.E öylesine geyiğine yaptıysan eleştirmenin de anlamı yok nasıl olsa fazla uğraşamadım gibi bir cevap alıcak eleştiren kişi 🙂 Veya kayıt açısından hiç uğraşılmamış , " işte ben böyle gitar çalıyorum bir bakın " dercesine yapılmış işler oluyor.Ben hepsini indirip dinliyorum aslında ama yapılan çoğu işe tahammul edemeyip yarısında kapatıyorum.Eleştirmeye değer bulmuyorum doğrusu ukelalık olarak algılamayın ama ... 🙂

Neyse kolay gelsin herkese...

Sevgili Nocturnal_Supremecy;

Kaydını dinledim. Eğer biraz araştırıp daha güzel davul soundfontları bulup bunları da biraz reverb ve eq ile süsleyip güzelleştirirsen kayıtların çok daha güzel olur. Gitar pro herşeyi bozuyor. Vokalini beğendim 😛 Gitar tonu da güzel eline sağlık

ilteris demiş ki:
Sevgili Nocturnal_Supremecy;

Kaydını dinledim. Eğer biraz araştırıp daha güzel davul soundfontları bulup bunları da biraz reverb ve eq ile süsleyip güzelleştirirsen kayıtların çok daha güzel olur. Gitar pro herşeyi bozuyor. Vokalini beğendim 😛 Gitar tonu da güzel eline sağlık

hocam eywallah öncelikle kaydımı dinleyip yorum yazma zahmetine katlandığın için 🙂

işin garibi çoğu insan vokalimi beğenmedi çoğu insan müziği güzel buldu gitarları falan.yorumun için çok teşekkür ediyorum bende çok isterdim bi cubase ile davul yazıp koymayı ama henüz o kadar iyi kullanamıyorum biraz daha yol katetmem lazım ama gittikçe kendimde gelişme hissediyorum.hiçbişiy bi anda olmuyo umarım ilerde daha iyi kayıtlarla karşınıza çıkabilirim.

Tekrar tekrar çok teşekkürler.

Tarzına göre güzel vokal 🙂 Yoksa benim de hoşlandığım tarz değil. Ben sadece yaptığı işi yapmaya çalıştığı tarza göre değerlendirdim 🙂

Yapalım yorum Kubi 🙂 Ben bi önceki kaydını az çok hatırlıyorum. Trampette yan odadan gelir gibi reverb vardı sanırım 🙂 Davullar bi önceki kayda göre baya iyi. Gitarının tonu bi garip çok kalın bi akordda kullanıyosun sanırım ondan Akordun ne acaba? Gitar tonu biraz daha megadeth vari sert ve tiz olursa daha iyi olur sanırım. Davullara göre çok boğuk kaldığı için şarkının üzerinde biraz emanet durmuş. Solo kısmı da daha iyi eskiye göre... Baştaki ve sondaki efektli zamanzingolu riff ne iş çözemedim 🙂 Kendi zevkin.

abi saol ya ilgilendin🙂
öncelikle gitar da 12 lik tel war 14 lük bulamadım😀 LA ya düşürdüm pedal olarakta "digitech grunge" kullandım üstüne hiçbi ayar yapmadan direk amplitube koyup güçlendirdim...tonu bilerek yaptım ben kapalı tonları çok severim.Timo Tolkki hayranlığımdan dolayı😀 tiz tonları pek sevmem😀 ama kullanırım yane😀
o bşataki sonraki riff synth phaser koydum öle oldu"nightwish" in konserde coverladığı sound'a benzetmeye çalıştım🙂
beğendinizse ne mutlu bana bide mix içn yorum alsam zira stüdyoda çalışıom bakalım bişiler örenmişmiyim?🙂

Ses seviyeleri olarak mix fena değil. Yani o kayıtla çok da fark yaratacakk kadar iyi bi mix çıkmaz ortaya 🙂 Biraz masterinden geçse daha güzel gelebilir kulağa... Gitar davula göre braz fazla gür kalmış sadece biraz daha kısabilrsin gitarları... Arkadan gelen synthler şarkının orjinalin de varmı bilmiyorum varsa da ben duymadım kısık olduğu için 🙂 Sen biraz abartmışsın ama güzel bi hava vermiş şarkıya tamamen zevk meselesi... DAha güzel bi gitar soundu için de sağ ve sol kanallara daha farklı kabin simalatörü koyabilirsin ya da birisini daha tiz birisini daha mid karakterli yapıp tam ortada daha zengin bi gitar soundu oluşturabilirsin.

Kayıt güzel. Solo çalan gitar ve arkadaki gitar iyi oturmuş. Ancak davulu beğenmedim. Bir böyle bir şarkıya daha kuvvetli bir bas lazım olabilirdi. Kuvvetli derken bas frekanslar olarak değil. Biraz daha kirli. Neyse, davul işini halletmen lazım.

Ayrıca tuşeli davul yazmayı öğrenmek lazım mertcu2.

Geri