Selam Barock,
Hedef Büyük' teki tüm söz ve müzikler benim, düzenlemeler de dahil. Yani benim solo albümüm sayılır. İsmini saymazsak. Uzun bir süre daha Diken adının etkisi altında faaliyetlerimi sürdüreceğim galiba. Bunun sorumlusu ben değilim biliyorsunuz. Grubu ben dağıtmadım. Bu olay sırasında bana hiç bir şekilde fikir sorulmadı. Kendi ellerimle yarattığım grubumun ismini kullanamadım. Bütün bu gelişmelerden sonra zaten kendi ismimle çıkış yapmam daha doğru olurdu diye düşündüm.
Solo albümü hazırlarken, Hedef Büyük'ü hazırladığım hırs ve coşkuyla hazırladım. Bence ikisi de bu yönden birbirine benziyor. Özellikle sözlerde bu görülüyor. Albüm çıktığında bence hemen HEDEF BÜYÜK'ü aramayın. Lütfen bunu sizden özellikle rica ediyorum. Çünkü oraya sıkışıp kalırsam hiç bir şekilde müzik yapma olanağım olamayacak. Albümün Hedef Büyük'ten ve Ay Batarken'den teknik açıdan oldukça fazla artıları var. Öncelikle Ay Batarken'den kat kat daha ruhlu bir albüm olduğunu söyleyebilirim.
Hedef Büyük'teki çocuksu ve yakıcı isyanı yer yer bu albümde bulabileceğinizi düşünüyorum. Ama Hedef Büyük'teki o tanrılı ve melekli mistik havayı bulamazsınız. Bu albümün kapağındaki teşekkürler kısmının üstündeki bölümü okumanızı öneririm çıkınca. Bendeki pozitif ve akılcı değişimin izlerini bulacaksınız. Heavy Metal'i artık daha farklı bir bakış açısıyla yorumlamaya çalışıyorum. Daha sert ve uzlaşmaz bir çizgi. Karanlık ve yalanla boğuşuyorum albümde kendimce ve kendi çapım kadar tabi.
Şu ÖNDERİM BEN'le o kadar dalga geçilmişti ki zamanında. O bir hırsın ve isyanın eseriydi halbuki. Ben fazla takmadım bunları. Yine hep farklı ve sıradışı bir çizgide durmaya çalıştım. Şimdi de öyleyim. Yine sıradışı bir çalışmayla geliyorum. BU DEVRAN isimli şarkı sizi HEDEF BÜYÜK zamanlarına götürerek o günlerin coşkusunu yaşatacak. Çünkü şarkıyı dinlettiğim insanların hiç biri olumsuz tepki vermedi. Özellikle sözlerin gelişmiş ve daha güçlü olduğunu söylediler. Sizler de olumlu görüşlerinizi belirttiniz zaten. Tek umut ve arzum sizlerin desteği. Yolun başı eksikliklerle dolu olabilir. Bu albüm belki de HEDEF BÜYÜK'ten daha iyi olabilir veya olmayabilir. Ama kesinlikle şundan eminim ki yine içinde bulunduğu şartlara göre fazlasıyla sıradışı duruyor ve epey adından söz ettireceğe benziyor.
HEDEF BÜYÜK'te faşistlikle suçlandım. Niye? Bilmiyorum? Hayatında kimseyi incitmemiş bir insana bunu yapıştırdılar. Sonra Megaloman dediler. Ne yapayım? Bütün şarkıları ben kendim yazıp üretiyor, tasarımlarımı kendim yapıyorum. Bu konuda yardım alabileceğim kim vardı ki o zamanlar? Bunu biliyorlar mı? HAYIR!
Bu albümün demolarını hiç bilmediğim programları kendi başıma çözerek hazırladım. Tekbaşına kalmak megaloman dürtüler yaratır doğrudur. Ama bu elimde miydi? HAYIR!
Ben istediğim ve sevdiğim müziği, beni seven, sevecek olan, dinleyen ve dinleyecek olan insanlara yapmaya devam edeceğim. Elimdeki imkanları zorlayarak. Biz azız hala daha. Az olduğumuz için daha duyarlıyız. Ülkemizin gerçeklerinden bihaber değiliz. Akılcı ve bilimsel yaklaşmayı biliyoruz. Bizler önyargılı değiliz. Eleştirilerimiz dozundadır ve yapıcıdır. Tek yapmamız gereken üretmek ve ürettiklerimizi sizlere sunmak. Bunu becerebilecek gücümüz varsa, HEDEF BÜYÜK veya YALNIZ HAYAL farketmez.
Uzun bir yazı oldu özür diliyorum. Konu biraz dağıldı ama anlayışınıza sığınıyorum.
Sevgiler