taylan abinin sitesindeki linkten buraya yönlendim ve 3 gündür boş zamanlarımda tüm konuyu okudum ve bende katılayım artık şu foruma dedim.
öncelikle en taze konu olan bu mail atma işini akıl eden samedi(yalış hatırlamıorum değil mi eriniyorum şimdi geri yapıp bakmaya) arkadaşımıza çok teşekkür etmek lazım. çünkü etkili bi yol ve basit olmasına rağmen birçoğumuzun aklına gelmeyen bir konu. maillerimizi atalım onlar hala almıyorlarsa taylan ayık yerine cezayı falan tercih ediyorlarsa veya cem köksal gibi tr de müziğe gönül vermiş müzisyenlerimize hakaret eden ve onların aşağılanmasına sebep olan grupları desteklemeye devam ediyorlarsa bırakalım kendi yollarına.
dikenle geçen sene bahar ayında tanıştım hemen ardından da nette taylan abiyle 🙂 ve beni gerçekten çok etkiledi diken. ÇÜNKÜ sıkı bir pentagram hayranıyım ve hep "bir" albümünün hayaliyle yaşamıştım yıllarca yani türkçe sözlü albümün. diken bunu yıllar önce yapmış ve bu yola baş koymuş ben bunları hep geçen sene örendim.
dikenle tanışmamdan hemen sonra dikeni araştırırken saçma sapan konularla karşılaştım "yok o herif faşist,yok bilmem ne" ve "oha falan oldum" 🙂 şunu açıklığa kavuşturmak lazım. insanın ne olduğundan çok bir şeyi ne için yaptığı önemlidir. taylan abi ile görüşmemizde şunu demişti ve benim işte bu dememe yol açmıştı:" sen inanırsın ve insanlığa o şekilde faydalı olduğunu hissedersin, iyiliğe o yolla ulaşırsın, başkası inanmaz başka şekilde ulaşır iyiliğe" gibi bişi demişti ve ben takdir etmiştim. faşist söylemler falan çok kabaca. daha doğrusu şu da bir gerçekki bizim ülkemizde faşist olmak çok kolay. bir iki vatan sevgisi söylemi yaptığın zaman tabi bi de biraz aşırı yaparsan bunu hemen faşist damgası yersin. eğer vatan sevgisi faşistlikse unutmayalım enb büyük faşist atatürkdür o zaman. kısacası polemiğe girmeye gerek yok kavramlar o kadar karışık durumdaki ülkemizde ve o kadar oyun oynanıyorki bu tür konuları tartışmak için iki yüzlü olmak gerekiyor. bundan dolayı bırakalım bu işi iki yüzlü olabilen insanlar yapsın zaten öyle değilmi meclisin tarihine bakarsak 😉
biz konumuza dönelim. türkçe sözlü hm için bu yola başkoymuş ve bu işi gönülle yapan taylan ayık'ın arkasında olmak lazım. mp3 olayının önüne geçilemediği bu günlerde çok garip bi nokta var. bu abidik gubidik sanatçılar milyon tane satıyor ülkemizde üstelik dinleyici kitlesine baktığımızda korsan piyasasından çıkmayan kişiler oluştuğu halde aşırı satıyorlar bizim sanatçılarımız daha doğrusu sanatçılar diyeyim(adamakıllı birşeyşer ortaya koyan insanlar) orjinal albümü aldığımız halde satış rakamları beni düşündürüyor. ben asıl şunu diyecektim konu saptı 🙂 ben pentagramın orjinal albümlerini alıyordum, artık ona taylan ayık'ı da ekledim albümü çıktıkça alacağım orjinal ve size de çağrım şu: eminim sizde alacaksınız buraya katılarak taylan abi hakkında fikir alış verişi yaparak ama çevrenizde önemli çevrenizdeki arkadaşlarınız kopya istediği an orda dur diyelim ok🙂
benim diyeceklerim heralde bunlardı çok ordan oraya atladım dağıldı 🙂 affedin onun için
sevgiler saygılar.
ekmel(metan)