Ben ne demek istediğini anladım kardeşim. Bi ara ben de kendime aynı soruyu sormuştum 😀 😀 Cevabını vereyim. Herhangi bi majör gamı belirtmek için "şu majör tonu", "bu majör" filan demen gerekmiyor. "şu tonu", "bu gamı" dediğinde zaten o tonun ya da gamın majör olduğu bellidir. Yani "do tonu" veya "do dizisi" dendiğinde "do majör tonu" veya "do majör dizisi" anlaşılır. Ama aynı şey minörler için geçerli değildir. "do minör tonu", "do minör dizisi" diye belirtmek zorundasın. Aynı şekilde yazılış olarak da do majör tonu "C" şeklinde gösterilebilir; yanına "M", "maj" gibi şeyler koymak zorunda değilsin. Fakat minörlerde belirtmek zorundasın "Cm" diye ama ille de yanına bi şey koymak istemiyorsan daha pratik olarak "c" (küçük c) şeklinde gösterirsen yine minör anlaşılır.
Öncelikle 4 aenelik konuyu hortlattığın ve telefonuma gelen "coburn quoted one of your messages" iletisiyle gece gece beni şaşırttığın için teşekkürler kardeşim.
Majör dememek için bu kadar kasmaya anlam veremedim. Zaten arkadaş da si tonunu BCD... diye biliyormuş. Amaan neyse yav. Gönüller bir olsun. gitarı da satacam zaten 🙂