Hocam 1 yıl önce senin durumundaydım ve koldan/dirsekten picklemeyi bıraktığımdan beri gücüm çok daha uzun süre yetiyor ve daha rahat pickleyebiliyorum.
Senin sorunun KOLDAN/omuzdan picklemen. Yukarıda 1-2 arkadaş tamamen koldan picklemen gerektiğini söylemiş ama sanırım acemiler.
Koldan pickleyerek de canavar gibi çalan metal gitaristleri var(Sanırım jeff hanneman bunun en büyük örneği) ama bu verimli bir teknik değil. Amaç minimum enerji harcamak, maks performans almak. Senin yaptığın ise enerji harcama limitini artırarar performans almaya çalışmak olmuş.
Penalama tekniğin kökten yanlış, 1 gitara vereceğiniz parayı bu işte kendini kanıtlamış, piyasada tanınır birinden sağ el tekniği dersi almanız gerek bence. Bu kadar yanlış oturtmuşken tek başınıza düzeltmeniz zor olur.
Bilekten picklerken sağ omuz, ön kol, arka kol ve dirsek civarındaki kaslarınız neredeyse kasılı durumda bile olmuyor. Bundan dolayı orada yorulma hissetmiyorsunuz. Bir yanlışınız da penayı sert tutmak. Hızlı çalmak bir hassasiyet işidir, pena sadece yeterince sıkı tutulmalı, elden kaymaması sağlanacak kadar baskı yapılır, daha sert tutarsanız bu sizi yavaşlatır.
Forumun ağır abileri ve söylediğine güvenilen birilerini görmedim daha bu konuya yazanlar arasında. Konu birkaç gün daha canlı kalsın zaten senin koldan picklediğini ve bileğe geçmen gerektiğini onlar da görüp söyleyecek.
Allah kolaylık versin, üzerine ciddi şekilde düşmen lazım 10 yıllık kol tekniğini bilekle değiştirmek için. Kol ve omzunun göründüğü bir video daha atabilirsen daha net görülür bu arada.
Edit:
@Ketamin fark etmiş bile olayı, devamı da gelir.