Downpicking yapamıyorum, iyi ritim çalamıyorum

Videonuzda bana bileğinizi down picking için biraz zorluyorsunuz gibime geldi, sanki şarkıda klavyedeki notalara alışmışsınız da odağınızın çoğu down picking yapmaya gidiyor gibi? (düzgün açıklayabildim mi bilmiyorum)

Farklı materyal ve kalınlıkta penalar denediniz mi?
Odağımın %95i downpicking yapmaya gidiyor hocam 😀 sol elde pek sorunum yok açikcası. Tabiki de çok kasılıyor, ne kadar relax bırakmaya çalışşam da biraz kasılıyor
 
Merhabalar,
Özellikle Down pick konusunda size önerebileceğim en iyi ve verimli kaynaklardan birisi Join Riffhard - Riffhard topluluğu...
Burası öncelikle eski Fellsilent yeni Monuments grubu gitaristi ve down pick zen ustası John Browne oluşunu olan bir site. Buradan aylık üyelik alarak özellikle spesifik olarak olarak down pick konusunda videolar, dersler, teknikler öğrenebilirsin.
1 2 ay kadar bende üyeydim ve çok fazla pratik yapmasam da önümdeki seti atlamamda, bir soraki levele geçmemde en azından evde tek çalışma konusunda güzel teknikler edindim...
En azından konuyu youtube'da araştırmanı tavsiye edebilirim. RiffHard olayının ne olduğu, amacı ve topluluğun verimi ile ilgili bilgiler edinebilirsin.

Kolay gelsin =)
Hocam bilgiler için tesekkur ederim, koyduğunuz linkteki icerikleri inceleyeceğim, faydalı olacaksa gerekli yatırımı yapmaya istekliyim açıkçası
 
@sali1313 Bu arada eklediğiniz kendi videonuzu izledim.
Bende sizin gibi amatörce ve hobi amaçlı olarak bu konuyla ilgilenen birisi olarak tavsiye niteliğinde olmasa da en azından gördüklerimi belirtmek isterim.
Sağ el pozisyonunuz (geçmişten gelen alışkanlık sebebiyle sanırım) hızlı taramalara ve palm mutinglere pek elverişli değil gibi duruyor. En azından sizi zorluyor gibi. Tellere eşit güçte ve hızda vurmak yerine farklı güçteki vuruşlar stabil ve süregelen dengeli penalamarı da zorlayabilir.
Pena tutuşu olarak tek bir doğru hiç bir şekilde olmamakla birlikte belki penayı farklı açılarla ve baş parmak açı ve şeklinin en ergonomik. efektif şekillerde ayarlamak adına farklı pozisyonları da deneyebilirsiniz.

Pena tutuşu ve vuruşu kişiden kişiye ve alışlanlıklardan dolayı farklılıklar da gösterebildiğinden dolayı aslında farklı pozisyonları deneyerek size en uygun tutuş/açı/pena/tel gerilimi gibi değişkenleri deneyebilirsiniz.
İyi çalışmalar.
Hocam merhabalar, aslında 180-185 bpmlere kadar her şey dengeli ve stabil olarak sürüyor. 185den sonra ne pm ne picking şiddeti hiçbiri tutarlı olamiyor ve hemen dağılıyor. Buna yıllarca çalışmamin sonucu 180 bpmlere kadar çok isabetli şekilde calabiliyorum ama bu hızdan sonrası kaos 🙂

Picking açısı, tutuş vs ile ilgili denemediğim şey kalmadı diyebilirim. O kadar vahim ki (bu vidyoda görünmeyebilir ama) neredeyse her 5 saniyede bir tutuş şeklimi değiştiriyorum. İki saniyede bir supination pronation açısını değiştiriyorum, penayı bi boğuyorum bi bırakıyorum. Sıkış kuvvetini artırip azaltıyorum. Oeta parmağımı katlayıp açiyorum. Beynim önceden denediği patternler arasında iki saniyede bir geçiş yapmaya çalışiyor. Bu doğru veya mantıklı değil aslında ama o önceden denedigim tutuş sekilleri de doğru gelmemişti. Bu şeye benziyor, terminatör 2'de ölürken t1000 ölmeden önce girdiği bütün şekillere giriyor ya onun gibi işte 😀 anımsayamayanlar için:

 
Hocam çok pardon ben videoyu, önceki bilgilendirme videosunun devamı zannetmiştim. Çalan kol genelde kadraj dışında çıkıyor ama bilek hareketi bir yerden sonra ağır basıyor gibi görünüyor. Şarkının başlangıcı daha iyi duyuluyor, sonra yavaş yavaş zorlanma belirtileri görünüyor. Bunun da sebebi bilek yorulması olabilir. Bir de alternate picking'de de bunun biraz daha ötesinde bilek hiç bükülmeden, hiç hareket etmeden sadece kol kendi ekseninde hareket edecek, bu aşağı vuruşlarda o kadar kendini belli etmez ama aşağı yukarı vuruşa geçildiğinde bilek hiç hareket etmemeli (bükülme hareketinden bahsediyorum). Ayrıca bilek açısıyla ilgili söylenenler de katılıyorum, belki o da hızı düşürüyor olabilir ama nasıl alışıyorsanız o en doğrusu oluyor bir yerden sonra.
Hocam tabi yorulma oluyor, ben şimdi çalarak denedim olay şu, ne bilek ne kol aslında, kaslar yorulunca nereyle vurabiliyorsa orayla vuruyor 😀
 
Kolunuzu yukarıdan biri tutuyormuş gibi hissediliyor. Buna rağmen hızlı çalmışsınız. Önce yavaş pqrçaları deneyin. Örneğin am i evil çalın. Akıcı ve rahat bir pozisyon oluşturduktan sonra yavaş yavaş hızlanırsınız. Önce master sonra dyers eve mesela. Kendinizi kastığınız hiçbir pozisyon doğru pozisyon değildir.
Hocam bu yavaştan başlayıp hızlıya doğru ilerlemeyo 4 yıldır zaten çalışıyorum. Neden sonuç alamiyorum onu meral ettim açıkçası? Elimi birisi tutuyormuş gibi olması gerekmez mi sonuçta ideali bilek hareketiyle çalmak değil mi?
 
Bileği kullanmıyormuşsunuz gibi geldi bana... Koldan/dirsekten duruyor ritm...

Kısacası daha zorunu yapıyorsunuz da o kaynıyor gibi... 1:30 falan gibi bilek kullandığınız da belli...

Metalci işini bildiğimden değil de... Baştaki hadise illa yukarıdan aşağı mı olacak? Aşağıdan yukarı yasak mı?

🙂

Bilekle rahat hallolur o zaman.

B
Hocam yukardan aşağı olması için elimden geleni yapıyorum 😀 Çalıştığim başka teklinkerde kol hareketi gerektiği yerler oluyor sanırim kaslar bilekle yeterli hıza ulaşamayınca otomatikman alternstiflere yöneliyor 😀 kolu sabit tutup bilekle çalmayı deneyeceğim, önceden denedim gerçi, belki yeterince denemedim...
 
Dirsekten çalmışsınız. Ekstra olarak omuzunuz da çok gergin olsa gerek, gözükmüyor ama öyle hissediliyor. Tavsiyem gitarı klasik gitar gibi sol bacağa koyup bilekten çalmaya çalışmanız olacaktır.
Hocam omzum da geriliyor doğru. Ben iki bacağimda da çalarim, bazen öyle bazen öyle. O yüzden tek bacakta yapabilmek yeterli olmaz. Şu ana dek sağ veya sol bacakta calmak hızımı etkilemedi ama tavsiye ettiğiniz şekilde sol bacakta sadece bilekten çalmayı deneyeceğim
 
Hocam 1 yıl önce senin durumundaydım ve koldan/dirsekten picklemeyi bıraktığımdan beri gücüm çok daha uzun süre yetiyor ve daha rahat pickleyebiliyorum.
Senin sorunun KOLDAN/omuzdan picklemen. Yukarıda 1-2 arkadaş tamamen koldan picklemen gerektiğini söylemiş ama sanırım acemiler.
Koldan pickleyerek de canavar gibi çalan metal gitaristleri var(Sanırım jeff hanneman bunun en büyük örneği) ama bu verimli bir teknik değil. Amaç minimum enerji harcamak, maks performans almak. Senin yaptığın ise enerji harcama limitini artırarar performans almaya çalışmak olmuş.
Penalama tekniğin kökten yanlış, 1 gitara vereceğiniz parayı bu işte kendini kanıtlamış, piyasada tanınır birinden sağ el tekniği dersi almanız gerek bence. Bu kadar yanlış oturtmuşken tek başınıza düzeltmeniz zor olur.
Bilekten picklerken sağ omuz, ön kol, arka kol ve dirsek civarındaki kaslarınız neredeyse kasılı durumda bile olmuyor. Bundan dolayı orada yorulma hissetmiyorsunuz. Bir yanlışınız da penayı sert tutmak. Hızlı çalmak bir hassasiyet işidir, pena sadece yeterince sıkı tutulmalı, elden kaymaması sağlanacak kadar baskı yapılır, daha sert tutarsanız bu sizi yavaşlatır.
Forumun ağır abileri ve söylediğine güvenilen birilerini görmedim daha bu konuya yazanlar arasında. Konu birkaç gün daha canlı kalsın zaten senin koldan picklediğini ve bileğe geçmen gerektiğini onlar da görüp söyleyecek.
Allah kolaylık versin, üzerine ciddi şekilde düşmen lazım 10 yıllık kol tekniğini bilekle değiştirmek için. Kol ve omzunun göründüğü bir video daha atabilirsen daha net görülür bu arada.
Edit: @Ketamin fark etmiş bile olayı, devamı da gelir.

Hocam penalama tekniği kökten yanlış dediğinizde kastınız nedir? Koldan güc alarak çalmamdan mı bahsediyorsunuz? Allah kolaylık versin 10 yıllık tekniği nasıl kurtaracaksın gibi bir görüntü oluştuğunu siz bahsedince fark ettim ama durum öyle değil. Ben belli bir tutuş üzerinde yoğunlaşamadığim için hepsine çalışmişlığim var. Bu vidyoda gördüğunüz tekniği tamen terk edip tam tersi bir tekniğe geçip rahat olmam benim bir haftamı alır. Çünkü hepsini denedim önceden. Mesela doğrusu kol da değil bilek de degil sadece baş parmak ve işaret parmağının hareketiyle çalman gerek desen onu da yaparım bir haftada, çünkü o şekilde çaldığım da oldu. Hem bu sadece ritim çalma şeklim, solo çalışimı görseniz bunlar o eller demezsiniz, başka vidyolarim da var as i am falan çalmıştım bakabilirsiniz orda da farkli hatalarım var gerçi.

Son olarak ben 10 yıldır bu teknikle çalmıyorum, bu çalış şeklini bir ay kadar önce edindim. Doğrusunu bulmak icin deneyler yapiyorum, bu yanlışsa başka şeye geçerim sorun olmaz...
 
Malzeme listesi; [:

Tercihe göre 0.88, 0.96 yada en fazla 1.0 mm civarı kalınlıkta ve 351 formunda bir pena. Yine tercihe göre 10-46, 10-48 yada 10-52‘lik bir tel seti. (Şahsen bu ve benzeri down picking ağırlıklı E standard akortlu parçalarda 0.52’yi çok başarılı buluyorum.)

Videoda elinizin konumu, bileğiniz yerine kol/dirsek eklem ve kas grubundan güç almanız gibi majör hatalara değinilmiş. Ben de pena tutuşunuza dair bir iki tüyo verebilirim; pena tuttuğunuz parmaklarınız haricindekileri de kapatmayı yada elinizin salınımını azaltmak için serçe parmağınızı köprü manyetiğinin alt köşesinde bir noktada konumlandırmayı deneyin.

Bu tutuş ve pozisyon farklılıları içinden biriyle daha rahat ve kontrollü hissetme olasılığınız yüksek. Son olarak; master of puppets, through the never vb. metallica parçaları bol antrenman istiyor, kendinize tüklenmeyin. Yanlış/eksik teknik ile sıkıntının bu kadar sürmesi normal, fakat çözümü her zaman var canınızı sıkmayın.
Hocam bilgiler icin çok teşekkür ederim pena olarak şu an 1,15 kalınlıği tercih ediyorum ince penam da var ama sesi cılışlaştıriyor gibi hissediyorum.

Bahsettiginiz tek kalınlıkları benim için korkunç sayılar, o sayılara kesinlikle alışık degilim. Benim kullandıklarım şunlar:

Acepro 25,5 skala 12 52 tel c# akort
Ec1000 24,75 skala 10 46 tel eb veya e akort
Schecter custom 24,75 skala, 9 -42 tel e standsrt akort
Fujigen iliad dark 26,15 skala 9 42 tel e standsrt akort
Prs custom 24, 25 skala 10 46 tel e standart akor (bu bile fazla gergin geliyor)

Bahsettiğiniz tutuş şekillerini evvelden denemistim. İkisini de tekrar deneyeceğim dikkat ederek. Ek olarak belki vidyomda da gorunutordur parmaklarimi bir açıp bir kapatıyorum ya da serce parmagimi bazen dayıyorum. Zavallı sağ elim, balık gibi cırpiniyor 😀
 
Hocam omzum da geriliyor doğru. Ben iki bacağimda da çalarim, bazen öyle bazen öyle. O yüzden tek bacakta yapabilmek yeterli olmaz. Şu ana dek sağ veya sol bacakta calmak hızımı etkilemedi ama tavsiye ettiğiniz şekilde sol bacakta sadece bilekten çalmayı deneyeceğim
İki bacakta da çalınabilir tabii ama solda çaldığınız zaman sağ kol daha rahat bir pozisyonda oluyor. Sağda çalındığında dirsek ve omuz eklemi normalin dışında bir açıyla duruyorlar. Bilekten çalmayı tam oturtana kadar böyle hızlı şarkıları sol bacakta çalmak daha kolay olacaktır. Sadece bileği hareket ettirmek için mümkünse ön kolunuzu gitarın gövdesine yaslamayı deneyin, dirsek ekleminin hareketini olabildiğince kısıtlayın. Muhtemelen şu an çalabildiğiniz hızlarda çalamayacaksınız ama doğru çaldığınız için zamanla Master hava civa gelecek. 🙂
 
Şu örneği de bırakayım. Bu işin kitabını yazan kişi, ilk zamanlarda yer yer downstroke yapmayıp alternate ile çalıyordu. Konserde şarkının daha hızlı çalınması ve uzun süren bir performanstan dolayı zorlanıyordu muhtemelen. Düzgün teknik ile çalındığı zaman kaslar zaten bir süre sonra illaki gelişiyor. Şu an 2 saat durmadan aşağı aşağı yardırıyor ama demek istediğim Master'ı yazdığı dönemlerde onun da kolunun limiti varmış. 🙂

Main rifften sonraki köprü kısmında görülüyor alternate çalım.

Burda şarkıyi normalden %10 hızlı çaliyor helal olsun bu grup kimse çok iyi çaliyorlar, bence bu grup tutar ilerde meşur olur yetenekli bi çocuga benziyor.

Bu arada orta parmagımi da james gibi tutmayı denedim. Orta parmaği penaya koymak değil de işaret parmagının üzerine koyuo desteklemek faydalı oluyor gibi duruyor. Başlığı actigim vidyoyu cektiğim zamanlar (bir ay falan önce) bu orta parmağı koyma olayını yapmiyordum ama şu an yapiyorum bazen...
 
Son düzenleme:
Burda şarkıyi normalden %10 hızlı çaliyor helal olsun bu grup kimse çok iyi çaliyorlar, bence bu grup tutar ilerde meşur olur yetenekli bi çocuga benziyor.

Bu arada orta parmagımi da james gibi tutmayı denedim. Orta parmaği penaya koymak değil de işaret parmagının üzerine koyuo desteklemek faydalı oluyor gibi duruyor. İlani actigim vidyoyu cektiğim zamanlar (bir ay falan önce) bu orta parmağı koyma olayını yapmiyordum ama şu an yapiyorum bazen...
Bence de gelecek var gibi ama biraz alkolik bir tipe benziyor. 😅

Penayı 3 parmakla tutmayı ben de denedim zamanında ama drive'lı tonlarda telleri kontrol edemiyorum, palm mute kabiliyetim çok düşüyor ama clean arpejlerde 3 parmakla tutuyorum, bence çok rahat oluyor. James baş parmağının ucu ve orta parmakla tutup, işaret ile destekliyor penayı. Değişik bir tarz.
 
Hocam bilgiler icin çok teşekkür ederim pena olarak şu an 1,15 kalınlıği tercih ediyorum ince penam da var ama sesi cılışlaştıriyor gibi hissediyorum.

Bahsettiginiz tek kalınlıkları benim için korkunç sayılar, o sayılara kesinlikle alışık degilim. Benim kullandıklarım şunlar:

Acepro 25,5 skala 12 52 tel c# akort
Ec1000 24,75 skala 10 46 tel eb veya e akort
Schecter custom 24,75 skala, 9 -42 tel e standsrt akort
Fujigen iliad dark 26,15 skala 9 42 tel e standsrt akort
Prs custom 24, 25 skala 10 46 tel e standart akor (bu bile fazla gergin geliyor)

Bahsettiğiniz tutuş şekillerini evvelden denemistim. İkisini de tekrar deneyeceğim dikkat ederek. Ek olarak belki vidyomda da gorunutordur parmaklarimi bir açıp bir kapatıyorum ya da serce parmagimi bazen dayıyorum. Zavallı sağ elim, balık gibi cırpiniyor 😀

Düşündüğünüz kadar kötü bir durum yok videoda, Birkaç haftalık alıştırmayla oturtabilirsiniz pena tutuşunuzu. Alışılmış tel ve pena kalınlıklarını değiştirmek, ecnebicesiyle “comfort zone”un dışına çıkmak ufuk açıcı olabilir. Gerilim arttıkça down picking’in kolaylaştığı bir gerçek, fakat şart değil. Burası size kalmış tamamen.

Bir de ilk mesajda atlamışım; bu ve benzeri partisyonlarda sanki funk ritim çalıyormuş gibi bileği gövde üzerine doğru büküyorum ben. Bu şekilde hareketi sadece bilekten yapabiliyorum, oldukça da kontrollü hissettiriyor. Bunu da deneyin derim.
 
Bence de gelecek var gibi ama biraz alkolik bir tipe benziyor. 😅

Penayı 3 parmakla tutmayı ben de denedim zamanında ama drive'lı tonlarda telleri kontrol edemiyorum, palm mute kabiliyetim çok düşüyor ama clean arpejlerde 3 parmakla tutuyorum, bence çok rahat oluyor. James baş parmağının ucu ve orta parmakla tutup, işaret ile destekliyor penayı. Değişik bir tarz.

Onu da denedim hocam james gibi tutmaya alışmak zor ama orta parmakla desteklemek daha kolay ve ilk etapta faydalı gibi geliyor. Belki o da yannıştır bilmiyorum ama. Diğer arkadaşlarin tavsiyelerini de deneyeceğim ilerleme kaydedersem bir vidyo daha atarım
 
Buraları yıkacaklar galiba. Konuya yazılanlara şöyle hızlıca bir baktım komple polemiğe dönecek gibi. Polemiğin kimselere faydası yok o yüzden onları es geçerek nette biraz video aradım. Bilek kol dirsek olayında tam tersini açıklayanlar da var ama bence (20 yıldır çalıyorum bu arada ama öyle çok ileri seviyedeyim diyemem ama çaldığınla tatmin olmak gerekir, en azından bu tatmine arada ulaşıyorum) gücün bileğin açısıyla verilmesi hızı düşürüyor. Dirsek sabit olmalı, yani omuz dirsek üstünden de güç alındığında yine çabuk yorulmak mümkün. Dirsekten itibaren kol sabit, bilek açılı şekilde eğilip bükülmüyor, gücü el ile dirsek arasındaki bölgedeki titreme hareketi veriyor. Hatta nerdeyse hastalık titremesi gibi bir hareket. Benim kişisel olarak deneye yanıla vardığım sonuç bu, ne kadar olayın profesyonellerine uyar uymaz bilmiyorum. Bunu açıklayan bir video da buldum belki işinize yarar: 3-4 dakika arasında hem bileğin hatalı açılarını (bu arada kendisi de kendine göre bir açı belirledim demiş ama o kadar olur) hem de anlatmaya çalıştığım şeklini gösteriyor. 6:30 civarında da tam hızda gösterimi yapıyor. Yani benim anlatmaya çalışım üç aşağı beş yukarı öyle.
 
Son düzenleme:
Buraları yıkacaklar galiba. Konuya yazılanlara şöyle hızlıca bir baktım komple polemiğe dönecek gibi. Polemiğin kimselere faydası yok o yüzden onları es geçerek nette biraz video aradım. Bilek kol dirsek olayında tam tersini açıklayanlar da var ama bence (20 yıldır çalıyorum bu arada ama öyle çok ileri seviyedeyim diyemem ama çaldığınla tatmin olmak gerekir, en azından bu tatmine arada ulaşıyorum) gücün bileğin açısıyla verilmesi hızı düşürüyor. Dirsek sabit olmalı, yani omuz dirsek üstünden de güç alındığında yine çabuk yorulmak mümkün. Dirsekten itibaren kol sabit, bilek açılı şekilde eğilip bükülmüyor, gücü el ile dirsek arasındaki bölgedeki titreme hareketi veriyor. Hatta nerdeyse hastalık titremesi gibi bir hareket. Benim kişisel olarak deneye yanıla vardığım sonuç bu, ne kadar olayın profesyonellerine uyar uymaz bilmiyorum. Bunu açıklayan bir video da buldum belki işinize yarar: 3-4 dakika arasında hem bileğin hatalı açılarını hem de anlatmaya çalıştığım şeklini gösteriyor.

Yalnız burada alternate picking gösterilmiş. Bambaşka bir teknik içerir. Alternate çalımda kas gücünü %50 (aşağı) - %50 (yukarı) şeklinde harcarken, downpicking'te gücün mümkün olduğu kadarını aşağı vuruşta harcamak, yukarı çıkarken minimum güç kullanmak gerekir.

Bu tarz alternate speed picking olayında bahsettiğiniz durum doğru, yanlış değil. Hastalık derecesinde bir titreme durumu mevcut.
 
@Ketamin evet aynen alternate picking de konuya dahil zaten. Yani en azından bana sorulan soru öyleydi. Downpicking için dediğiniz doğru ama aynı titreme hareketinin benzerini onda da yapmak mümkün, en azından ben öyle kullanıyorum.
 
Hocam arkadaşlar abiler çalımla ve gitarla ilgili gereken çoğu bilgiyi vermiş ben olayın çok farklı bir boyutuna değineyim. Downpicking olayı bilekten de koldan da çalsak güç isteyen bir teknik. Ben kendimde şunu gözlemlemiştim. İlk çaldığım zamanlarda elim yorulurdu bileğim ağrırdı kısa bir sürede. Bir ara fitness için salona gittim. Sonrasında şarkıyı daha rahat çalabildiğimi ve yorulmadan daha uzun süre elimin hareket edebildiğini farkettim. Yani etkisi oluyor bence. Ha tabiki gitar olayı pratik işi sürekli çalışmak penalama yapmak geliştirir bilek hareketlerini ama kol ya da bilek kaslarını bu şekilde geliştirerek de performansınızı arttırabilirsiniz. Alın mesela 2-5 kg arası bir ağırlık hangisi uyarsa bilek çalışın dambıllarla bir süre uygulayın. Ya da kol çalışın. Etkisini görmezseniz de spor yapmış olursunuz zaten 😂
 
Buraları yıkacaklar galiba. Konuya yazılanlara şöyle hızlıca bir baktım komple polemiğe dönecek gibi. Polemiğin kimselere faydası yok o yüzden onları es geçerek nette biraz video aradım. Bilek kol dirsek olayında tam tersini açıklayanlar da var ama bence (20 yıldır çalıyorum bu arada ama öyle çok ileri seviyedeyim diyemem ama çaldığınla tatmin olmak gerekir, en azından bu tatmine arada ulaşıyorum) gücün bileğin açısıyla verilmesi hızı düşürüyor. Dirsek sabit olmalı, yani omuz dirsek üstünden de güç alındığında yine çabuk yorulmak mümkün. Dirsekten itibaren kol sabit, bilek açılı şekilde eğilip bükülmüyor, gücü el ile dirsek arasındaki bölgedeki titreme hareketi veriyor. Hatta nerdeyse hastalık titremesi gibi bir hareket. Benim kişisel olarak deneye yanıla vardığım sonuç bu, ne kadar olayın profesyonellerine uyar uymaz bilmiyorum. Bunu açıklayan bir video da buldum belki işinize yarar: 3-4 dakika arasında hem bileğin hatalı açılarını (bu arada kendisi de kendine göre bir açı belirledim demiş ama o kadar olur) hem de anlatmaya çalıştığım şeklini gösteriyor. 6:30 civarında da tam hızda gösterimi yapıyor. Yani benim anlatmaya çalışım üç aşağı beş yukarı öyle.

Hocam ben de speed picking tekniğimi bu vidyodan da birşeyler katarak değiştirdim. Bu vidyodakinden biraz daha pronated bir tutuşum var sadece. Teknigimi buna çevirdiğimde ilerleme kaydettim ve şu vidyodaki şarkıyi çalabildim (ilk defa çalabilmeyi başardığım icin biraz dağınık) vidyoda tam gözükmeyebilir ama prensipte sizin paylaştıginiz vidyodaki tavsiyeyi hesaba kattım...



Dediğim gibi, şeklen biraz farklı ama fikir olarak aynı, bu vidyoyu bu teknigi ilk uygulağım zamanlarda çektim (bir ay kadar önce), şu an biraz daha gelistirdim.

Ancak bu speed picking, benim bu başlikta amacım downpick ve ritim tavsiyesi almaktı ki ikisi bence epey farklı. Alternate pickinge de değindim ama orda alternate yapılan ritimleri kastetmistim mesela metallica battery veya paul gilbert techical difficulties'in 02:00' saniyesindeki gibi...
 

Geri
Üst