Hocam ben denedim çok fark ediyor. Mid manyetikli bir esp vardı bende onunla doenpickingim çok hızlandı epey rahat ediyordum. Bir süre sonra penanın mid manyetiğe değmesiyle pick depthin kısıtlandıgıni ve harelet kücülünce hızın ciddi miktsrda arttıginı gördüm. Bunu kanıtlamak icin mid manyetiği gövdeye kadar indirdim. Pena derinliğini azaltma özelliği kalmadı böylece. Bunu yaptıgimda hız avantajını hemen kaybetti. Elinizde mid ibanez rg 2550 vs gibi manyrtikli ama metal de calınabilecek bir gitar varsa denemenizi tavsiye ederim. Belki sizde ayni durum oluşmaz...
Edit: hocam o gitarla bir vidyom varmış. Downpick vidyosu çekip kolumj göstermeyecek kadar sağduyusuz olduğum icin kolum burda da görünmuyo ama bilek hareketi olduğu ve kasılma olmadıği çok bariz duruyor:
Hocam gayet iyi. Ama dikkat et omzun oynuyor, omuzdan çalıyorsun, omuz kasılıyor gibi. O güce gerek yok ve hızını etkiler, adamı yorar, dirsekten aşağı bir yerde sabitlersin kolu ve devamı oradan bilek...
Bak yukardaki arkadaşın koyduğu videodaki eleman onu yapıyor, sabitlediğini noktaya bak. Ha sonra bilek sadece aşağı yukarı değil, bir de 3. boyutta havaya kalkıyor dolaşıyor falan... Takılsın, ses çıktığı sürece ne ala. Tek doğru yok. Sadece emek var getirisi yok yani... Ama eleman çalmış işte.
Bence hani minik bir unsur. Tam 3. kez metronomu hızlandırırken başka kafaya geçiyorsun... o metronomlarda 1 2 günde halledeceğin iş derim.
Maksat sana naçizane yardımcı olmak bu arada... yoksa iki nota basamıyorsun yaaww muhabbeti değil hani 😀
B