- Konu Sahibi Konu Sahibi
Bugün ses kartı üzerinden referans monitörlerine bağladım prosesörü. İlk başta çok dijital geldi. Bias daki hissi yakalayamadım. Bir süre kurcalayınca adam oldu. 2 kayıt aldım bias ile karşılaştırma yapmak için ancak tonları inceleme imkanım olmadı. İlk hissiyat olarak bias fx2’ye göre daha derli toplu gibi. Ayrıca input gain de baya fazla mooerde.
Sizin dbr12 yi bir araştırayım. Benim aklımda da headrush 112 vardı. Bir de frfr ile denemek lazım.
Headrush 1x12 daha iyidir yamahadan ama cok pahalı. Bana göre sesi asıl güzel yapan prosesörle frfr'nin uyumu. Her ne kadar sese etki etmiyor dense de belli bir karakteri var. Mesela dbr 12 + axe fx kullandım inanilmaz boguk aşırı baslı geldi. Axe fx 3ü baya üst düzey referans monitorle denedim onu da beğenmedim. Ama o setup kayıt icin olsa mukemmel olur sanirim. Ben kayit almiyorum yutubdan back track acip sarki caliyorum sürekli ve bu işe hicbir referans monitor uymuyor. Studyo monitor olması lazim cunku calarken monitörluyorum mantiken de öyle gercekten. Yani bence kayıt ve mix icin: bias fx + referans monitorü, benim gibi calmak icin mooer + yamaha dbr 12 garanti iyi sonuç veriyor. Mooer yerine baska prosesor nasıl sonuc verir onu garanti edemem, dedigim gibi axe fx ile denedim çok üzdü