Madde madde bildiğim, denediğim, duyduğum, gördüğüm kadarı ile:
15-20W: Az bir güç değil, küçük ve orta ölçekli sahne kaldırır bu değerler. Hatta evde tam randıman almak adına attenuator k.ullandırır.
Hem clean tonumu hemde hi-gain/Crunch tonlarımı tek bir amfiden almak istiyorum: Hem high gain hem de vintage yapıyı birarada arıyorsan eğer, biraz zor bir durum bu. Ama aradığın vintage değil de high gain cleani ise o zaman sorun yok.
Footswitch kontrolü ile kanal değişimi (Gain olayını amfiden almak öyle booster ile uğraşmak istemiyorum): İki kanallı, ortak ve ayrı eq'li amfiler biraz pahalı oluyor, demedi deme. Pek çok amfi de booster isteyebilir. Bu açıdan tipik bir "denemeden alma, yanılma" tavsiyesi gelir tabii ki.
1-20w ayar olayı. Amfi çıkış gücünün ayarlanabilmesi. Düşük seslerde verim alabilmek: Dahili attenuatorler genelde pek başarılı değilller. Tavsiyem kaliteli bir attenuator alman yönündedir.
Amazon.com ya da Avrupa fiyatlarının 900$ seviyesini aşmaması: Nasip kısmet meselesi 🙂 Gelelim marka model listene:
1) Blackstar Ht 20-40 serisi amfiler: Zamanla yavan gelmeye başlayabilir, zevk renk meselesi olsa da demiş olayım yine de.
2) Line 6 DT25: Modelleme olayında haklısın. Zira lambalı sinyal yolunda çip ne alaka derim ama, DT25 Spider serisi gibi modelleyici bir amfi değil bildiğim kadarıyla.
.
3) Bogner Alchemist: Çok sık arıza yaptığına dair şikayetler ve çok fazla B-Stock'a düşme ve iade sorunları var. Bu da DT25 gibi Bogner tasarım ama Line6 üretim. İşin komiği, Reinhold abi bu amfiye servis mervis vermiyor, Line6 da "bu bir Bogner, biz ilgilenmiyoruz" diyor. Sanırım devre kartlarındaki yollar ve bazı parçalar sorunlu.
4) Hughes & Kettner TubeMeister 18: Bu amfinin stok tüplerinin iyi olmadığı söylenir. Genelde de pek çok amfiye uyduruk lamba takıp satuyorlar zaten. High gain bazında iyi bir amfi ama vintage yönü yok gibi bir şey.
5) Egnater Rebel 20 -30W: Nedense bana Tweaker kadar başarılı görünmedi. Zevk renk meselesi herhalde.
6) DV Mark Little 40L34: Güzel emfilerdir derler de, benim civarımda bulunan bir marka ve model değil, ne desem boş şimdi 🙂
7) Krank Krankenstain Jr-20 / 50w: Takdir edilesi bir marka ve model. Güzel birer clean ve drive kanalı var. Bin dolar civarında fiyatı, ve bu paraya değer. Bence listede aradığın özelliklere (high gain, drop tonlara gidebilecek eq. yapısı, güzel cleanler) en yakın amfi bu.