- Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekipmanımın son hali 🙂 (GASoloji)
Teşekkürler.Güle güle kullanın dedikten sonra sorular🙂
Marshall FS ENGL'a uyum sağladı mı? Hangi işlevleri kontrol ediyor?
şu digitech bir yuvaya/pedal setupa kaiultupunu gördüm ya , bu bana yeter 😀
@mego1 kabloları bağladım. merak ediyordun🙂🙂 amma çok tc electronic pedalım varmış ya. resme bakınca şaşırdım. formaya göğüs reklamı alayım bari🙂
Nova Delay ister misin? 😀@mego1 kabloları bağladım. merak ediyordun🙂🙂 amma çok tc electronic pedalım varmış ya. resme bakınca şaşırdım. formaya göğüs reklamı alayım bari🙂
Dostum sag üstte duran pure sound buffer ve pedalları bağlayan lava kablolar sinyal yolunu kayıpsız koruyor.hiçbir ton kaybı yok.Peki bu şekilde çaldıktan sonra, gitardan çıkan jackı direk olarak ampliye girip, depresyona girmiyor musun?
Ben bu olay yüzünden 15 tane pedal sattım ve şimdi elimde 7 tane kaldı.
Gitarın tonunu sinyal yolunda kaybettikten sonra neyleyim pedalı 🙂
Güle güle çalınız 🙂
Peki bu şekilde çaldıktan sonra, gitardan çıkan jackı direk olarak ampliye girip, depresyona girmiyor musun?
Ben bu olay yüzünden 15 tane pedal sattım ve şimdi elimde 7 tane kaldı.
Gitarın tonunu sinyal yolunda kaybettikten sonra neyleyim pedalı 🙂
Güle güle çalınız 🙂
Amfi ne olursa olsun, en başta buffer ve kaliteli kablo olmazsa sorun olur.arkadaş hakli ama pedal satana kadar bir buffer alsa iyi olurmuş🙂🙂Amfi pure clean ise sorun olmaz.
Cok minimal setup kurdum. Uzun sure oyle gidecegim. Evde amfi kullanmiyorum. Ev amfisi denen seyi pek tutmuyorum. Direkt sisteme giriyorum. Kafam da kolum da sirtim da bacagim da agrimiyor 🙂G system vereyim?? 🙂🙂
Gule gule kullan. Ev amfisi konusunu yabana atma.max 15w lık bir amfi ve 1×12 kabin ile aldığın sonucu değişmek istemeyebilirsin🙂🙂Cok minimal setup kurdum. Uzun sure oyle gidecegim. Evde amfi kullanmiyorum. Ev amfisi denen seyi pek tutmuyorum. Direkt sisteme giriyorum. Kafam da kolum da sirtim da bacagim da agrimiyor 🙂
TU-3 > Modded GCB95 > PS-5 > Line 6 MM4 > Fly Rig 5
Amfi ne olursa olsun, en başta buffer ve kaliteli kablo olmazsa sorun olur.arkadaş hakli ama pedal satana kadar bir buffer alsa iyi olurmuş🙂🙂
Gule gule kullan. Ev amfisi konusunu yabana atma.max 15w lık bir amfi ve 1×12 kabin ile aldığın sonucu değişmek istemeyebilirsin🙂🙂
Üslubu değiştirmeye gerek yok hocam.sakin🙂🙂Yaa, ben de bunca yıldır gitar çalarken, pedallar için Buffer ve iyi kablo nedir hiç bilmeden çaldım, çok teşekkür ederim! 🙂
Şimdi yeniden pedallar alacağım. 😍
Gule gule kullan. Ev amfisi konusunu yabana atma.max 15w lık bir amfi ve 1×12 kabin ile aldığın sonucu değişmek istemeyebilirsin🙂🙂
Teşekkür ederim. Benim size bir şey öğretmek gibi haddim olmaz. Ciddiyim, kinaye yok.Ben üslubumu değiştirmedim ki, siz bana "Buffer" gerçeğini öğrettiniz ben de tabiri caizse "geyiğe vurdum" çünkü komik geldi. 🙂
Ben her şeyi biliyorum iddiasında bir insan değilim, yanlış da anlaşılmak istemem ama o kadar pedal kullanmış biri olarak bu tepkiyi vermem gerekirdi.
Sonuç olarak; gerek özel ilgim gerekse mesleğim (Elektrik Elektronik Müh.) sebebiyle buffer, kablo ve sinyal işleriyle ilgili bir miktar bilgim var. Ama bilmediğim çok fazla da şey var.
Yine savunuyorum, "Suhr Buffer" kullandım buffer olarak, aynı şekilde kablo olarak da "Lava Solder Free" kestim biçtim. Pedallarım True Bypass'tı (bu yüzden de buffer gerekiyor zaten, digital pedalların bazılarında kendiliğinden Buffer olduğu için eğer setup'ta varsa gerek olmuyor). Yine de ampliye bir Strat-Superstrat'la girdiğim zaman, aradan bu "pedal yükünü" çıkardığım zaman daha zengin sesler duyuyordum. Bu olayı da yaşadığımda elimde Mesa Boogie Mark IV (geçen ay sattım), Jackson SL1(hala bende) ve yine Fender USA Standard Strat (geçen ay sattım) vardı.Ben bunu savunuyorum, şimdi arada 5 pedal var, çok mutluyum, hammalık geliyor bana.
Tekrar söylüyorum, güle güle kullanın. 🙂
Teşekkür ederim. Benim size bir şey öğretmek gibi haddim olmaz. Ciddiyim, kinaye yok.
Sadece, şunu söyleyeyim o zaman.
Ben de konservatuar mezunuyum ve meslek olarak bu işi yapıyorum.kulağıma güvenebilirsiniz yani🙂🙂 benim kullandığım kurulumda herhangi bir ton kaybı yok. Buffer haricinde, fx loopta kullandığım line driver türevi pedalın da bunda etkisi olabilir.