Bir gün bu grubun sütdyosuna gitmiştim. Çok yorgun, çok bitkin bir günüydü Eklips'in. Ama izlemekten, dinlemekten o kadar büyük keyif aldım ki onları, yıllardır gitarımın başında sabahlamama, çeşitli gruplarla kasmama, bir ton rock grubu izlememe rağmen böylesi bir ruha tanık olamadım. Ardından bu çok sağlam adamlarla arkadaş olduk. Davulcuları Ferhat zaten okul arkadaşım, dostumdu.
Daha sonra grup Saklıkent'de düzenlenecek bir yarışmaya katılma kararı aldı, ben de bu adamlara roadie olarak eşlik ettim. Çok yorucu olmasına rağmen çok ama çok keyifli muhabetlerin, güzel müziğin döndüğü bir gündü. İtiraf etmeliyim ki çalıştığım, çaldığım hiçbir grupla bu kadar güzel bir atmosfer yaşamadım (grup arkadaşlarımın burayı okumadığını sanıyorum 🙂 ). Toplam 20 saniyeliğine de olsa onları o akşam sahnede izleyebildim. Ozan'ın bestesini kendi ağzından, Çağrı'nın ruh dolu gitarını parmaklarından, -artık virtüöz mü desem- Altar'ı tam karşıdan izledim, dinledim. Ferhat zaten benim kendi gruplarımla çalışmak için kırk takla attığım ama bana feci naz yapan, bu alemde en beğendiğim davulculardan biri. (diğerleri için bkz. Mike Portnoy, Rod Morgenstein, Nick Menza, Ian Paice ve Steinberg Groove Agent).
Ayrıca Ferhat'ın da yer aldığı demoları... "Budur işte!" dedirtiyor bu adamlar!
Fakat gel gör ki bizim "uzun" eczacılığı bitirip çizik bir kafayla askere gitti. Zorunlu bir kopukluk yaşadılar. Ben bu arada Eklips'in hep biraraya geleceği, konserlere hep beraber çıkacağı, ardından yine beraberce içeceğimiz günleri bekledim (hergün değilse bile arada bir aklıma geliyordu işte 😀 )
Ee, şimdi bu adam askerden geldi. Her haftasonu gelirim giderim de diyor. Bir takipçiniz olarak sizden bir açıklama bekliyorum sevgili Eklips, niye davulcunuz Ferhat değil? Niye onunla çalışmıyorsunuz? Ya da onunla berabersiniz ama niye bunu söylemiyorsunuz?
Ben, Eklipsi her türlü severim, dinlerim ama benim gözümde Eklips = Ozan + Çağrı + Altar + Ferhat'dır. Şu an davulcuları olarak Eklips'e yardımcı olan arkadaşı tanımıyorum, yanlış anlamasın beni. Değindiğim mevzunun onunla hiçbir alakası yok ama ben Ferhat'ı isterim orda.
"Sana ne kardeşim, kimi istersen iste ama biz buyuz." derseniz de haklısınız tabii ki. Ama unutmayın ki Led Zeppelin; davulcuları öldükten sonra yeni bir davulcunun adını bile anmadı, grup sessizce dağıldı, bitti.
Belki de haddim olmayan şeyler yazdım ama ben sizin sıkı bir takipçinizim ve gruplar fanlarına hesap vermek zorundadır 🙂
P.S. Son bestenizi biraz daha dinledikten sonra ben de birkaç eleştiri yazacam buraya. Biraz kızdıracam gibi ama bu sefer 🙂
Kendinize iyi bakın,
Fırat.