El üşümesi, aşırı terleme için çözüm önerisi.

• Konuyu açan Konuyu açan chilly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selamlar,

Ellerim biraz fazla terliyor. Bu durum, sol elimin tellerden kaymasına ve sağ elimde aşırı derecede üşümeye yol açıyor. Klavyenin ıslanması, özellikle rosewood klavyede oldukça belirgin hale geliyor. Uçları kesik eldivenle çalmak bir çözüm olabilir mi bilmiyorum; daha önce denemedim ama fazla garip durur diye düşünüyorum. Bu konuda fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Evde iki kap - 2 9 v luk pil - metal folyo kağıt la - timsah kablo ile basit bir düzenek tedavi yolu var - evinde deneyebilirsin- çocukluğumdan beri yaşadığım bana gitarı zehir eden bu olayı bitirdim - herkeste işe yarar mı bilemiyorum- youtube da videoları var

Evde iki kap - 2 9 v luk pil - metal folyo kağıt la - timsah kablo ile basit bir düzenek tedavi yolu var - evinde deneyebilirsin- çocukluğumdan beri yaşadığım bana gitarı zehir eden bu olayı bitirdim - herkeste işe yarar mı bilemiyorum- youtube da videoları var
Biraz garip geldi açıkçası. Elektroliz gibi birşeyi mi kasteddiniz.

Hadi sağ el terden dolayı üşüyebilir tamam, sol el parmakları telden nasıl kayıyor kafamda canlandıramadım. Düşünüyorum da, ellerim tamamen ıslak şekilde çalsam, seri penalamalarda penanın baş-işaret parmakları arasında kayması dışında bi sorun yaşamam. Can sıkıntısından açılan ilgi çekmek amaçlı başlık olarak görüyorum.

Hadi sağ el terden dolayı üşüyebilir tamam, sol el parmakları telden nasıl kayıyor kafamda canlandıramadım. Düşünüyorum da, ellerim tamamen ıslak şekilde çalsam, seri penalamalarda penanın baş-işaret parmakları arasında kayması dışında bi sorun yaşamam. Can sıkıntısından açılan ilgi çekmek amaçlı başlık olarak görüyorum.
Yürüyen kavga adam

Aferin sana

Can sıkıntısından açılan ilgi çekmek amaçlı başlık olarak görüyorum.

Boş zamanı olanlara güzel bir eğlence: Turkrock'ta başlık açmak.
Seni böyle düşünmeye iten nedir? Samimiyetle soruyorum. Belli ki yaşadığı bir meramı var soruyor arkadaş.

Forumdaki kitleyide gözünde canlandırabilmen için kısa bilgi vermek gerekirse forumda en az sağlık sektöründe çalışan 3-4 kişi var. Biri cerrah (arkadaşım olduğu için biliyorum). En azından foruma girip bu başlık altında yönlendiren olabilir. Böyle bak birde olaya 😊

Bu ne saçma sapan bir mesaj ya. Yorum yapmış olmak için yorum yapmışsın. Madem ellerinde terleme sorunu yok, hatta bunun empatisini bile yapamıyorsun boş boş da konuşma o zaman. Dikkat çekme başlığıymış. Senin dikkatini çekse ne olur çekmese ne olur

Konuda bahsedilen soruna gelince,
Kan tahlili yaptırmanızı tavsiye ediyorum. Tiroid yüksek olunca el ve ayaklarda terleme olabiliyor. Botoks işine sakın girmeyin elinizdeki terleme biter vücudun geri kalan herhangi bir yerinden aşırı terleme başlar, doktorun söylediği bu. Dahiliyeye gitmenizi tavsiye ediyorum cildiye de değil.

Eli çok terliyor olabilir. Benim de ellerim çok terliyor. (Sol elimi sık sık kuruluyorum o yüzden. Ayrıca gitarı her bıraktığımda penye parçaları ile telleri siliyorum yoksa üstündeki ter ile kısa sürede kararıyor). Ama terden dolayı sol eldeki kontrolün azaldığını söylemesi mantıksız. Sağ elde sıkıntı oluyor ona bişey demem, pena kayıyo çünkü.

Fotoğraftaki ter bana ait. İnan sol elimde en az sağ taraf kadar terli. Resmen elimden işemiş gibi çaldığım bi andı. Gerçekten bend yaparken elinden kayıyor tel.

IMG_20250226_004820.webp

Eli çok terliyor olabilir. Benim de ellerim çok terliyor. (Sol elimi sık sık kuruluyorum o yüzden. Ayrıca gitarı her bıraktığımda penye parçaları ile telleri siliyorum yoksa üstündeki ter ile kısa sürede kararıyor). Ama terden dolayı sol eldeki kontrolün azaldığını söylemesi mantıksız. Sağ elde sıkıntı oluyor ona bişey demem, pena kayıyo çünkü.
Çalmaya başlamadan önce ellerimi yıkıyorum, bir süre çalıp tellerden ve klavyeden deri artığı, kurumuş ter vs parmaklara bulaştıkça, el de terledikçe kayıyor gerçekten. Bend yaparken bazen güç kaybı olur tel pırtar, slide yaparken hizadan çıkar telden kayar vs vs.. İşin içinde teknik hata da var kendi açımdan konuşacak olursam. Klavyeyi ve telleri de her çalımdan sonra mükemmel bir şekilde temizleyemiyorum tabi, uzun bir süre elime almayacağımı biliyorsam temizleyip bırakıyorum.
Kayıyor yani sonuç olarak illa ki.

Geri