Makale/Tutorial El Yapımı Power Supply

Merhaba değerli arkadaşlar…
Malumunuz bugün güç kaynakları kaliteli hele benim gibi setupınızda yüksek akım çeken dijital pedal prosesörleri olan arkadaşlar bilir çok çok yüksek fiyalı, birde işin içine analog dijital pedalları ayrı beslemek izole olması analog pedallar için smps değil trafolu vs gibi durumlar girdimi heleki benim kullandığım hx stomp tarzı bir pedalınız varsa (3a akım çekiyor) piyasadaki hiçbir güç kaynağı işinizi çözmüyor şimdi bu işe neden girdim ; setupımda
-emp sound yapımı lambalı bir preamp var 12 v (1a) adaptörü ayrı
-hx stomp 9v (3a) adaptörü ayrı
-Hotone soulpress 9v adaptörü ayrı
-Hotone midi controller 9v ayrı adaptör derken
Birde kendim sonrada dst pedalı vs eklersem iş çok karmaşıklaşıyor zaten piyasads 9v3a hemde 12v1a (sarımlı smps değil) aynı anda bulmak çok zor. Bende resimlerde ve videoda görebileceğiniz gibi altınkaya firmasından 22cm boyutlarında bir kutu temin edip içerisine ayrı ayrı adaptörleri sökerek bir kutu içerisinde birleştirdim böylelikle hem izole hem ayrı hem istediğim gibi trafolu güç kaynağım olmuş oldu burdaki amaç tamamiyle kablo yığınından ve hanımın dilinden kurtulmak oldu selamlar sevgiler.

Maliyet bilgisine gelirsekte kutu boyutları vs istediğinize göre değiştiği için 500-1500 arası
Sigortalı anahtar 100-150 civarı
konnektörler 15-20 lira civarı
Adaptörler ise 250-1000 arası değişir mesela izole 9v 8 çıkışlı her çıkış 300 ma olmasını isteseniz 9v 300 ma 8 adet trafolu adptör alsanız 1500-2000 arası temin edilebilir ve gerçekten izole temiz bir ses alırsınız piyasada gerçekten izole güzel bir güç kaynağı trex vs 8000-15000 civarı 2. Elleri.

IMG_8771.webp.jpg IMG_8770.webp.jpg IMG_8766.webp.jpg IMG_8765.webp.jpg IMG_8767.webp.jpg

Dosyalar

• IMG_8769.mov
    275.2 MB

Geri