1)Eğer ki bu gitar işinde çok hevesli, çok azimli, sıkılmayan, zora gelebilecek biriyseniz rahatsız gitarlar yolunuza engel olmaz belki ama biraz şüpheniz varsa gitarı daha çok önemseyin. Hevesinizi yarıda kesecek, ergonomik açıdan sizi bıktıracak bir gitar almayın. Bunun için de alacağınız gitarı deneyin, hiç anlamam diyorsanız ben şahsen Cort x2 ile başladım ve gayet memnundum, bir de malum rakibi Ibanez grg170 dx vardır mesela, sapı daha rahattı sanki ama tonal açıdan hiç sevmezdim, ancak ne dedik öncelik ergonomi bence. Benim tavsiyem Cort tarafına.
2)Amfi için kalacak bütçe önemli tabi ama çok gain içeren tonlara alışmanızı başlangıçta tavsiye etmem, çalışmaları zatan clean'de yapmaya özen gösterin o ayrı da ara sıra bilindik parçaları çalarken 'çok gain' aramasın elleriniz ve kulaklarınız. Tuşenizi kuvvetlendirince daha az gain'le de o beklediğiniz tonlara ulaşabilirsiniz. Ben bu yüzden dijital bir amfidense size daha iyi cevap verecek amfileri tavsiye ederim, Spider serisini alırsanız eminim ki çok seversiniz ama ilerledikçe oyuncak olduğunu anlarsınız. Zevklerinizin değişebileceğini de unutmayın derim, yeni başlıyorsunuz zira.
3)Distortion, drive, overdrive, crunch, gain, dirty, hi-gain vs. bunlar karşınıza çok çıkacak ne nedir öğrenin.
Amfi olarak direk amfiyle işi bitireyim derseniz, piyasada bulabilirseniz Tbx15r öneririm ya da o seriden başka bir amfi. Drive açısından o bütçede daha iyisini bilmiyorum kesinlikle, alabildiğine de gain var içinde.