60 Tl civarı bütçem var Dadario ve Ernie Ball düşündüm ne önerirsiniz? Benim için önemli olan tel dayanıklılığı daha önce fender ve elixir kullandım ama farklı birşey denemek istiyorum çabuk oksitlenmeyen parlak tonları olan bir şey arıyorum
Hocam bir önceki tellerim elixirdi ancak malumunuz fiyatı son aldığım zamana göre 2 katına çıktı maalesef şu an bütçem el vermiyor. Elixir kadar olmasa da beklentimi karşılayacak birşey önerebilir misiniz?Çabuk paslanmayan tel isteniyorsa tek çözüm Elixir.
Anladım hocam. Peki elixir harici biraz daha düşük bütçede beğendiğiniz marka var mı çok kararsız kaldımİlk ikisini kullandım. 1 haftada beni değiştir demeye başlayıp, 2. haftada perte çıkıyorlar ki zaten o tellerin amacı uzun ömür değil.
Peki hocam vakit ayırdığınız için teşekkürlerBen hem uzun ömürlü olduğu için hem de diğer tellere göre ekstra kaygan olduğu için uzun süredir Elixir kullanıyorum. Bir ara Daddario XT denedim ama o da ömür olarak Elixir'in yanına bile yaklaşamadı. Ha ama iddia ettiği gibi kaplamasız tel hissi vardı, sıfır halde bile çok kaygan değil. Cleartone teli ise 7-8 sene önce akustik gitarda denemiştim ama nasıllardı hatırlamıyorum. Diğer kaplamasız teller ise dediğim gibi, amaçları uzun ömür değil ve bu yüzden çabuk paslanırlar.
Elixir alınamıyorsa, bence az biraz daha koyup Daddario XT veya Cleartone alınabilir. Kaplamasız telden her türlü daha uzun ömürlü olur.
Diğer tellerin fiyatı da yerinde durmuyor ki. Bilindik markalardan en ucuzunu bile alsanız uzun vadede elixirden pahalıya geliyor.Ben elixir i arada bir kendimi şımartmak için takıyordum.2 Gün önce son kez aldım 180 lira verdim.Evlat acısı gibi koydu.Herhalde kullandığım son elixir set bu olacaktır.Genel olarak D addario nyxl kullanıyorum,Ucuza bulursam da XT alıp takıp takıp 2 hafta sonra çıkartıyorum,hem ucuz hem iyi tonları olan bir tel almak daha mantıklı sanki,Yeni tel hissi vazgeçilmez bir şey.
Aynen öyle. Bir yandan da ABD'de olanları düşünüyorum, adamlar 12-13 dolar verip bu Elixir'i 3-4 ay kullanıyor. Ben Elixir'e 12-13 lira versem 1 ay tutmam gitarın üstünde. 🙂Diğer tellerin fiyatı da yerinde durmuyor ki. Bilindik markalardan en ucuzunu bile alsanız uzun vadede elixirden pahalıya geliyor.
Elixir 12-13 dolarsa ernie ball 5 dolardan fazla değildir herhalde. Bu durumda 5 liraya her hafta tel değiştirerek kendimi şımartabilirdim 🙂Aynen öyle. Bir yandan da ABD'de olanları düşünüyorum, adamlar 12-13 dolar verip bu Elixir'i 3-4 ay kullanıyor. Ben Elixir'e 12-13 lira versem 1 ay tutmam gitarın üstünde. 🙂
hocam ernie ball ne kadar sağlam kaldı? cleartone da bütçemin biraz üstünde ama ernie ball ile arada çok fark varsa alabilirim hala tam karar veremedim ernie ball için kimisi yorumlarda 1 haftada oksitlendiğini kimisi de çok beğendiğini söylüyorUzun zaman ernie ball kullanmış biri olarak tel masrafından bıktığım için elixire geçmeyi düşünüyordum. Mydukkanda cleartone tellerini indirimde görünce bir şans vermek istedim. 1 ay oldu telleri takalı şuan iyi durumdalar. Bakalım daha ne kadar götürür. Elixir kadar götürmeyeceği aşikar. Elixire paran yetmiyorsa cleartone öneririm ernie balldan daha uzun süre götürür. Gitarı çaldıktan sonra telleri temizlemeye özen gösterirsen aşınma süresini biraz uzatabilirsin. Bu arada ben heavy monster serisinden almıştım. Diğer seriler hakkında fikrim yok.
hocam ucuz diye tabir ettiğimiz teller bile 40-50 lira olmuş öğrenci bütçesiyle mümkünü yok benim için. keşke elixir alabilsem çok memnundum ama bütçeden dolayı cleartone veya ernie ball a yöneldim. bir daha elixir e ne zaman kavuşurum bilinmez çok özlemem umarım 🙃Ben elixir i arada bir kendimi şımartmak için takıyordum.2 Gün önce son kez aldım 180 lira verdim.Evlat acısı gibi koydu.Herhalde kullandığım son elixir set bu olacaktır.Genel olarak D addario nyxl kullanıyorum,Ucuza bulursam da XT alıp takıp takıp 2 hafta sonra çıkartıyorum,hem ucuz hem iyi tonları olan bir tel almak daha mantıklı sanki,Yeni tel hissi vazgeçilmez bir şey.
Dean Markley Helix Pure Nickel deneyebilirsin. Ernie Ball'dan daha fazla dayandığını söyleyebilirim.
Dean Markley Helix Pure Nickel deneyebilirsin. Ernie Ball'dan daha fazla dayandığını söyleyebilirim.
ernie ball telleri ilk taktığımdaki hissiyatı ve tondaki parlaklığı çok seviyorum ama 1 haftada oksitlendiği doğrudur. Ha bir haftada karardı diye hemen değişmenize gerek yok ortalama 1 ay kadar tutuyorum ben. Clertone teli ilk defa denedim henüz gitarımın üstünde. Ernie ball ya da diğer markaların kaplamasız tellerinden daha uzun götüreceği belli. Sanırım @gretschci nin daha fazla tecrübesi var cleartone hakkında.hocam ernie ball ne kadar sağlam kaldı? cleartone da bütçemin biraz üstünde ama ernie ball ile arada çok fark varsa alabilirim hala tam karar veremedim ernie ball için kimisi yorumlarda 1 haftada oksitlendiğini kimisi de çok beğendiğini söylüyor