Selamlar. PRS SE Mark Holcomb gitarımı Drop C düzeninde tutuyorum. Dunlop 10 - 60 tel kullanıyorum. Ve düzenli olarak 10-60 kullanmaya devam edeceğim. Gitarı son bakıma verdiğimde Drop B ayarlattım. Ama sonra vazgeçtim ve direkt olarak hiçbir ayar yapmadan Drop C'ye geri döndüm. Bu yüzden sapım döndü sanıyorum. Çünkü en alt telim klavyeye neredeyse yapışmış durumda. Bunu sap ayarı yaparak çözebileceğimi sanıyorum. Ama asıl sıkıntı; gitarımda bu aralar bir akort tutamama sorunu var. Akordum 5 dakika gibi kısa bir sürede gayet belli olacak şekilde bozuluyor. Tellerimde çok eski değil açıkcası. Sapın dönmesi akordun daha çabuk bozulasıma neden olabilir mi? Akort tutma stabilitesini arttırmanın başka bir yolu var mıdır?
Ayrıca gitarın üst eşiği ,resimde gördüğünüz gibi, fabrika çıkışı olarak sanki yan tarafları yanmış gibi geldi. İnternet üzerinde zaten bu modelde eşiğin çok kaliteli olmadığı belirtilmiş. Üst eşiği değiştirirsem aynı zamanda akort tutması daha da iyi olur mu? Üst eşik için ne önerirsiniz?
Teşekkürler.

Ayrıca gitarın üst eşiği ,resimde gördüğünüz gibi, fabrika çıkışı olarak sanki yan tarafları yanmış gibi geldi. İnternet üzerinde zaten bu modelde eşiğin çok kaliteli olmadığı belirtilmiş. Üst eşiği değiştirirsem aynı zamanda akort tutması daha da iyi olur mu? Üst eşik için ne önerirsiniz?
Teşekkürler.