Stormcrow demiş ki:
MetalikA demiş ki:
sapın hafif bir konkav yapıda olması, düzgün bir sap ayarı için gereklidir, dümdüz bir sap maalesef telleri haddinden fazla yükseltmeyi gerektirir.
bu doğrumudur??
Evet doğru
1 ve 24. perdelerde bastığın zaman (hatta 3 vw 15 te olaiblir)
8. perde civarında telin alt noktası ile perdenin üst noktası arasında boşluk olması gerek. Bızlama yapmadan daha düşük yükseklik kullanabilmek için.
eywalla kardeş teşekkür ederim . bişe daha sorcam: sık sık sap ayarı yapmak sapın zigzaglaşmasına sebep olurmu ? demek istediğim birden allen wrenci çok döndürmek değil,mesela bugün yaptım sap ayarını normal bişekilde daha sonra beğenmeyip bidaha yapsam bu sürekli sap ayarı yapmak sapa zarar verirmi?naturelden d drop a alacağım zamanda sap ayarı gerekirmi
bişey daha:
🙂 floydlu gitar için özel olarak başka işe püf noktası yada önemli yapılması gereknler varmıdır? sap ayarına başlamadan önce köprü ve entonasyon ayarı yapmak gerkekirmi yoksa zaten sap ayarından sonra yapmamız gerketiği için gerke yokmu?
buarada başlık harika olmuş yazan arkadaşa saygılar sevgiler ben nerdeyse hepsini burdan öğrendim yoksa hep gidip 15-20 ytl bayılıyodum
😀