Elektro Gitarım HH/HSH/HSS mı olmalı

Elektro gitar almayı planlıyorum ve elektro gitarın özellikleri hakkında bilgim neredeyse hiç yok. Şebnem Ferah başta olmak üzere Teoman, Mor ve ötesi, Duman, Pentagram, Hayko Cepkin çalmayı planlıyorum. Gitar beğenirken manyetikler hep dikkatimi çekiyor ve hangisinin uygun olacağını bilmiyorum. HH HSH HSS farkları nedir hangisi Şebnem ferah çalmak için uygundur bilgisi olan var mı?

Bütçe dahilindeki herhangi bir gitarı al geç. Köprüde humbucker olsa güzel olur ama olmasa da ne olacak ki açıkçası?

Ben küçükken oyuncak org, blok flüt, 3310 melodi oluşturucusu falan gibi şeylerle çalıyordum.

abi baktım da herkes farklı cevap vermiş 1 tane net cevap yok bazıları tek H yeter demiş bazıları SSS almalısın demiş kafam allak bullak oldu
Tek bir net cevap yok, çünkü kişisel zevk ve isteklere göre şekilleniyor. Senin çalmak istediğin tarz Türkçe Pop Rock - Rock. Buna HH, HSS, HSH gider. Push pull özelliği varsa HH bile alınır, istediğinde single olarak kullanırsın.

H ve S ve kombinasyonları değişkenlerin sadece 20'de biri filan.... hadi HH dedik veya HSS dedik diyelim... DiMarzio mu, Seymour Duncan mı, EMG mi.... coil split olsun mu, voicing switch olsun mu vs vs vs vs vs
yani buna göre gitar alınmaz, başlangıçta her yola gitsin dersen en orta yol HSS veya HSH gibi bir şey alıp yola çıkmaktır

Geri