Bir Fizikçi olarak (öğrenci falan değil, diplomalı, mezun) yanlışsın.
Elektro gitara klasik gitar teli taktığın zaman (naylon, misina) neden ses gelmediğini açıklar mısın bize bir 'fizikçi' olarak peki? Orada hareket eden yükler pertürbe etmiyor mu manyetik alanı?
Hastayım şu özgüvene.
Elektro gitar telleri ferromagnetiktir. Gitar manyetiklerinde yer alan mıknatıslar tarafından manyetize edilir. Hareketleri ortamda var olan manyetik alanı bozar ve Faraday Kanunu'na uyarak indüksiyona sebep olur. Gitar ağacı dielektik materyaldir. Elektrik alana konulduğunda neredeyse hiç polarize olmaz. Titreşen pozitif yük kadar negatif yük de olduğu için bunların sebep olduğu manyetik alanlar birbirlerini yok eder, sonuç olarak gövde titreşim kaynaklı herhangi bir manyetik alan söz konusu değildir.
Bir fizikçi olarak öğrenci felan değil diplomalı mezun olarak bilale anlatır gibi anlatayım. İlk olarak naylon telden ses gelir metal telden farklı olarak naylon tel manyetik alanı bizzat pertürbe etmez ses ikincil kaynaktan yani titreşimin aktarıldıgı gövde yoluyla oluşur. Elinde biraz wattı yüksekce bir amfi warsa gaini ve sesi kökleyip bizzat gözlemleyebilirsin hatta elin değmişken telleri komple sök ve gitarın herhangi bir yerine parmagınla tıklat bu seste aslan gibi amfiden gelecektir farkındaysan "fizikçi" arkadaşım burada gitarın üzerinde tel veya başka aksam yok ama ses alıyoruz.
. ağaç kısmına gelirsek öncelikle ağaç dediğiniz şey homojen değildir içinde pek çok malzeme barındırır su ve demirde buna dahildir lokal olarak ağacın bazı yerlerinde yüklü parçacıkların olma olasılığı vardır ve bununla beraber dielektriklik özellikleri birden fazla etkene bağlıdır ve değişiklik gösterir sana linkte vereyim oku öğren http://dergipark.gov.tr/download/article-file/176173 .ayrıca ben gövde titreşim kaynaklı manyetik alan oluşur demedim biraz daha dikkatli okursan görürsün .gövdede manyetik alanın dahiline giren yerde yüke sahip olan parçacıkların titreşmesi yeterli. ha sen bana dersen ki bunun etkisi ne kadar olacak. bu telin yaratacagı sinyalden tabiki çok çok küçük olacaktır hatta tona katkı yapan bu durum değil belki atladığımız başka bir mekanizmadır. eleştriyosun ama ne bir fikrin nede daha iyi bir açıklaman var kimsenin bilmediği yeni bir şeyde söylemiyorsun artislik olsun diye üç beş terim öğrenmiş 1. sınıf öğrecisi gibi cevap yazıyosun hastayım şu özgüvene. Neyse ben buraya bıraktım müsait zamanında gelir alırsın.