Elektro öğrenmek isteyen birine tavsiyeler

Selamlar. Uzun süredir elektro öğrenmek istiyordum sonunda geçtiğimiz günlerde alıp başlayabildim. Sizler söylemeden ben söyleyeyim, bire bir ders almayı ben de çok istiyordum ancak şu an için maalesef öyle bir imkanım yok. Elime ilk kez bir gitar, hatta ilk kez bir enstrüman aldım dolayısıyla elimde tutarken bile yabancılık çekiyorum. Evde öğrenmeye çalışıyorum ve 2 3 gündür elimi gitara biraz alıştırmak için parmak egzersizleriyle devam ediyorum. Sizlere sorum şu:

Bu işin bir "yol haritası" var mıdır? Önce şunu öğren, sonra şuna, sonra da buna geç diyebilir misiniz? Yoksa böyle sistematik ilerlemektense "al eline çal, çaldıkça öğrenirsin" mi dersiniz? Mesela en azından bazı basit şarkıları çalmayı ilk günden denemeli miyim? Elbette gitarın temel tekniklerini umursamadan sadece çalmaktan bahsetmiyorum ancak, bu teknikleri öğrenirken bir yandan da bazı şarkıları çalmayı denemeli miyim yoksa bunlar iyice oturduktan sonra mı şarkı çalmaya geçmeliyim? Eminim yıllardır benzer sorular binlerce kez sorulmuştur ancak kendi durumumu açıklamak istedim. Yardımlar için şimdiden teşekkürler!

Geri