smyr_ea,, sözüm rockı bölenlereydi yazmışsın. eğer benden bahsediyorsan, ben rockı bölmedim.. mesajlarımı tekrar okursan idrak edeceğini düşünüyorum 😉 ..birde genelleme yapmayın demişsin.. genelleme yapmak zorundayız.. çünkü geneliniz böyle.. sen belki istisnasın. bilirsin istisnalar kaideyi bozmaz 😉..
gece-fan,, anlatmak istediklerim,, senin anladıkların ve yazdıklarındı..beni anlayan birinin çıkmasına sevindim..
mervebolulu,, sana kendi adıma bazı cevaplar vereyim,,
,
1-gelişigüzel konuşmuyorum.. dediğim gibi kendisini dinledim.. konserinede giden bi arkadaşım konser ortamını anlattı. sanırm bu gelişigüzel konuşmak demek değildir öyle değil mi ?
2-doğrudur,, konserine 30-50 yaş grubu insanlarda gelmiştir. ama bilirsin türk milletinin kültüründe rock müzik yoktur.. belli bir kesim elinden geldiğince dinlemeye calişir..
bu kesimde 17-25 yaş arası dinamk kesimdr.. bunlarda kendi aralarında ayrılırlar..gerçekten ne dinlediğini bilen bi gruptur bi kısmı.. öteki kısmını ise başkalarından görüp özenen,, 'o yaptı bende yapabilirim' diyen,, arkadaş çevresinde rocker gibi görünen ama eve gelince -grup hepsi falan dinleyen bi grup oluşturur.. (hepsi sadece bir örnekti ayrıntılara takılmayın-)
50 yaşındaki teyzem yada amcamda gelir oraya emre aydını dinler .. dinler çünkü emre aydın hafif müzik yapıyordur. çünkü emre onlara hitap ediyordur. çünkü yaptığı iş genel itibariyle pop olmasıdır...
3-peki sen bana söyler misin o benim bahsettiğim sitedeki kızlar niye yok emre benim emre benim die birbirleriyle çekişiyorlar ? onlarda emre fanı işte.. madem kendinden bu kadar eminsin açıkla o zmn bunuda..
4-söylediğim tikky lafınada cevap vermişsinya halk konseri vırt zırt diye,,
güzelim emrenin konserine gelen eleman alişanın konserinede gidiyor.. ehh emre rock yapmıyor muydu ? siz emre dinleyicileri gerçek birer rocker değilmiydiniz? ne işiniz var alişan konserinde ? bu onun hayran kitlesinin genişliğini değil, belirsizliğini gösterir. duyan gelmiş anlamında..
5-ben kendisine saygı duyuyorum her ne olursa olsun ortada bir emek var dediğin gibi.. benim asıl söylemek istediğim şey aslında emre değil. emre dinleyicileri.. emreyi dinleyip beğenmediğimi en başında söyledim. benim kızdığım şey fanlarının tuhaf davranışları.....