Tekrar bir FRP ve fantastik tutkunu olduğumu belirteyim ancak Yüzüklerin Efendisine olan bağım ve beyenim kesinlikle bundan değildir onu da belirteyim.
Başta bir takım cahiller tarafından sadece filmi çekildiği için çok okunan kitap gibi değerlendiriliyor ki Yüzüklerin Efendisi - Yüzük Kardeşliği 1954 yılında yazılmıştır.
Yüzüklerin Efendisi ruhu filminde verilemedi.Kitabın öyle bir edebi içeriği var ki cidden saygı duyulası.Hani çok klasikleşmiş bir betim vardır ya 'aşk, nefret, tutku, ihtiras, ihanet, aksiyon, duygu...' gerçekten de hepsi var YE'de 🙂 Filmini izleyip de 'bu mudur?' diye burun kıvıranlara sesleniyorum. Bu önyargı size çok çok büyük şeyler kaybettirir.
YE'yi okuyan arkadaşlar için de YE'nin kökü olan Silmarillion'u ve Hobbit'i öneririm.(Güç Yüzüklerine Dair'i okumayın, Christopher Tolkien'in babası J.R.R Tolkien'in ününü kullanarak yazdığı bir para kazanma kitabıdır, onu da şiddetle kınıyorum zaten)
Ortaya 'Tolkien hırsızdır, elalemin mitlerinden çalmış!' türü polemikler atılabilir, zira Tolkien her zaman Orta Dünya'yı yarattığını değil tekrar keşfettiğini vurgulardı. Hadi oldu da bunu da çalmış sayarsanız, yine de adamın edebiyatına betimlemelerine ve ortaya çıkardığının büyüsüne hayran kalacağınıza eminim.
Gerçekten okunası bir kitap serisi.