Kount demiş ki:Tamam dur bekle bir kafamı toparlayıp yeniden gireyim.
Kız rıza göstermeyebilir. Daha doğrusu, kafası karıştığından sanki öyleymiş gibi gözükebilir ve bu yanlış yorumlanabilir. Onu öyle hallettik. Dur, yani, hallettik derken, evet haklısın orada benim hatam olmuş diyerek işin içinden çıkmaya uğraşmışım.
Sen şimdi bana sitem etmişsin "geçmiş zamanlarda" diye ama, o zaman geçmiş zamanlarda olması onu mübah kılar mı?
"Yabancıya gitmesin" zihniyetinin sağlıklı olduğunu söylemiş miyim..? Bakalım... Sadece "Baba böyle bir şey düşünebildiği için sapık mı oluyor?" diyerek tartışmaya açık bir nokta bırakmışım. Yoksa zaten ismine bak anla.
Gelelim kral mevzuatına... Sevgili pitch-dark, ben onu kıyas kabul ederken, sadece "sapıklık" diye tanımlanan olgunun etrafında dönen bir şey olarak ortaya attım. Yoksa ensest ile içinde deli gibi yaş farkı olan evlilikler arasındaki bağlantı başka yok. "Uzak geçmiş zamanlar" ile, evet,Fransız İhtilali'nden önceki bir dönemi kast etmiştim ama bakıyorum da, olmamış ya. Batırmışım orada, pardon.
Ama bunu asla hafifletici sebep olarak göstermedim. Biraz sakin ol, pitch-dark (bak doğru yazdım ismini). Tamam bu tartışma baştan saçmaydı ama ben de zaten sabah zar zor kalkmışken girmeye kalkarak hata ettim. Özür dilerim.
Ben gayet sakinim kount 😉 Adımı doğru yazmana sevindim ayrıca.Alçakgönüllü ve saygılı davrandığın için teşekkür ederim.Ben özellikle bu konuya fazla tepkili yaklaşıyorum.
Elbette ki geçmiş zamanlarda yapılan hiçbir hata(ki hata nedir,ne değildir oda tartışılır tabi) yapıldığı zaman itibariyle mibah değildir.Örnek alınamaz,kıyas tutulamaz.Anlatmak istediğim su?
Yabancıya gitmesin zihniyetinde olan bir baba,ne derece saglıklıdır?Ne derece doğru karar verebilir.Güdülerle hareket etmek herzaman doğru mudur?Güdüleriyle hareket eden bir insanevladı sırf özünden geldiği için,psikolojik bakımdan ters etki yapabilme riski olan bir davranışı,zevksel bir olguyu uygulamalı mıdır?Güdüler için hafifletici sebep göstermek amacıyla ortaya konan rıza saçmalığı da nedir böyle?Pek tabi,o kafa yapısında bir babanın yetiştirdiği evlat,bu doğrultuda bi kafa yapısına sahip olacaktır.Ama genelleme yaparsak ensest ilişki tercih edilmeyen bir cinsellik biçimidir.Tercih edildiğinde yaşanan yan etkiler,psikolojik faciaya dönüşen aile yıkımları tarihten bu yana vardır,dikkatle incelenmelidir.
Benim düşünceme göre bazı kavramlar tarihle ilişkilendirilmeli ve doğruluğu az cok da olsa bu yontemle belirlenmelidir.Halkın %99 u bundan zarar görmüş ise,sadece bu %1 'lik dilim için güdü bahanesini mazeret olarak göstermek mantıklı mıdır?Verdiğim istatistiksel sonuçlar abartıya kaçmış olabilir.Fakat dünyanın her yerinde sapıklık,dengesizlik vs. şeklinde beyinlerde yer etmiş olan bu olgu,sizce ne kadar saglıklıdır?
bitti. 😉