Atilacan Dostum ;
Plasebo etkisini ben de biliyorum. Haklısınız böyle bir durum her zaman olabilecek bir şey. Ama son 3 yıldır , bu konularla o kadar çok uğraştım ve kafa yordum ki , ( ve de o kadar çok gereksiz para harcadım ki ) , duyum konusunda yeterince objektif olabildiğime inanıyorum açıkcası.
Bu konuda bilimsel bir veri var mıdır ? Bildiğimi söyleyemem. Ama ben en azından ; bu konuda yaşadığım birebir tecrübelerimi objektif bir şekilde sizlerle paylaştım.
Bana göre bu duyum meselesi bir skaladır esasında. Bir uçta iyi duyum vardır , diğer uçta ise kötü duyum vardır.
Bir de bu iki uç arasında kalan duyum seviyeleri vardır. Sonuçta herkes kendi ihtiyaçları ve imkanlarına göre , kendisini bu skalanın bir yerinde konumlandırır.
Ben bunları yaptım, siz de bunları yapın diye bir iddiam yok zaten. Benim derdim sadece kendi tecrübelerimi sizlerle paylaşmak ve Forum'da fikir zenginliği yaratmak.
Lambali ampliler icin soylerseniz eyvallah, degismeler olabilir, fakat sizin cihazinizin icinde voltaj regulatoru var, istediginiz kabloyu takin seste hicbir degisme olmasi mumkun degil zira ne voltaj degisiyor ne frekans degisiyor, dolayisi ile sesin de degisme ihtimali yok. Tekrar tekrar deneyin fark olmadigini goreceksiniz.
Diger yandan lambali amplilerde olusan farklar, sebekedeki degisimlerle de olusabilir. Bu degisikliklerin sese olumlu veya olumsuz etkisi olabilir.