CaliforniaDream demiş ki:
fly_v demiş ki:
fly_v demiş ki:
bende epiphone ls paul almak istiyodum. bayaa bi araştırdım. en çok duyduğum şey "eğer epiphone alıcaksan tek model -les paul custom- olanını al" dediler. eğer bulursam bi tane alıcam sana da tavsiye ederim tonları bayaa hoş gelio.
bu arada laf arasında sorayım satan varsa bana öm atabilir hiç çekinmeden🙂
Kesinlikle...Epiphone da işe yarar iki model varsa oda standart ve custom dur
😉Ben ikisinide kullandım ancakk tercihim standart.Ben daha rahat ediyorum özellikle 2002 ve önceki kore les paul standartlar gerçekten cok çok iyi dostum.Bende bir 2000 kore les paul standart limited edition var ve alet bildiğin gibson tonları veriyor...Evet yanlış duymadın inanılmaz ama gerçek merak eden gelip deneyebilir dostlar
😀
hmm kanıma girdin dostum ya epiphone'dan korkuyodum fakat bi o kadar da tonları hoşuma gidiyor. sanırım alıcam bi standart
🙂
Al tabi dostum.Eğer yukarıda detaylı olarak yazdıklarımı okur,artı biraz daha araştırma yapar ve tanrının sevgili kuluysan yani şansın yaver giderse kendine çok iyi bir epiphone bulabilirsin
😉 Ancak standart - custom ikilisinde tercihimin standart olması seni yanıltmasın.Bu bir zevk meselesi.İki gitarında kendine has karakteri var.İkisinide dene sana uygun olanını öyle seç ve tekrar söylüyorum nekadar aklına bu dediğim bilmem ama bence yıllanmış bir epiphone tercih et.Özellikle gibson ve epiphone les paul tarzı,vintage karakterli gitarlarda yıllanma gerçekten tonları inanılmaz derecede etkiliyor , her halükarda pişman olmazsın dostum
🙂 sevgiler , saygılar
usta kusura bakma sana çok şey danıştım çok vaktini çaldım ama 1 sorum daha olucak. yazını okudum ve sahte epiphonelardan bahsetmişsin bu hafta içi bi epiphone les paul custom alıyorum. gitarın orjinal olduğunu nasıl anlayabilirim yazı karakterine dikkat et falan demişsin. bunu karşılaştırabileceğim bi site varmı bildiğin yardımcı olabilirsen çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler
🙂
Estafurullah dostum.Bilgimiz yettiğince cevaplarız tabi paylaşmadıktan sonra biişeyler bilmenin anlamı ne
😉 Şimdi öncelikle şunu söyleyebilirim ki,gerçek bir les paul ile fake ini ayırmak kimi zaman çok kolay olduğu gibi kimi zaman görünüşe bakarak imkansıza yakındır.Çünki sahte olupta neredeyse birebir kopya olan bir les paul standart görmüştüm.Yazıları dahi aynı yazılmıştı.Baya bir incelemiştik ancak bizi kıllandıran birincisi sapın montajındaki bir detay ikincisi ise manyetik leri çıkardığımızda yuvaların komple siyaha boyanmış olmasıydı...Yani burdan anlayabileceğin gibi sap montajı ve sap geometrisine dikkat et,diğerleriyle karşılaştır ikincisi ise imkanın varsa manyetikleri sök yuvalarına dikkat et.Bunun dışışında sahteliği anlayabilmemizin en önemli yolu gitarın fnish'inde (yan üst kısımda kullanılan potans düğmeleri,manyetik kasaları,pick guard,sapa işlenen sedeflerin şekli,atılan boyanın kalitesi) görülen farklılıklardır...Örnek vermek gerekise asla hiçbir gold top custom ,üstünde siyah pick guard,siyah manyetik kasaları ve potans düğmeleriyle cıkmadı...Bu şekilde kasa yada işleme olarak les paul ile aynı olarak gördüğün gitar bil ki fake dir
😉 Bu tür bağzı incelikler bulunmakta...Yazı karakteri Epiphone un sürekli yaptığı gibi EPİPHONE yazısının el yazısı şeklinde ,eğimli bir biçimde yazılmış olması gerekir zira genelde fake olan gitarlarda ya el yazısı olarak yazılmıyor yada el yazısı olarak yazılıp bir iki farklılık yapılıyor(birebir kopya suçtur) buyüzden o yazı karakterine iyi bak....
Seri numarası olayına gelince seri numaraları çok raat bir şekilde kopyalanabiliyor bunu unutmamak gerek.Ha nasıl anlarsın ,Epiphone un kullandığı puntoları bilmen gerek ki bunun içinde sahte puntoyla gerçeğinin farkını gözünle görmüş olman gerek
😉Açıkçası öyle pğek anlatmaylada olcak bişeyde değildi denenmesi gerek
Ancak dostum şu varki tüm bunlar görünebilecek farklılıklardır ama öncede belirttiğim gibi çok ustaca kopyalanmış epiphone ve gibson lar var piyasada.Benim arkadaşım bile malesef bitane aldı bunlardan aldanarak...Oyüzden genellikle en iyi ayırt etme yolu eline alıp çalmaktır
😉yani bu şekilde gitarın manyetik ton kalitesinden,sustainlerinden ve sap geometrisinden,gövdenin yoğunluğu ve oyuluş biçminden çok rahat bir şekilde anlaşılır.Demem o ki benim sana tavsiyem les paul lerden anlayan biriyle git al yada alırken şart koş bu gitarı şu falanca kişiye denettirmeden almam diye
😉 Ha hiçbişeymi yapamıyosun, alacağın gitarın önden boy,arkadan boy,önden yakın gövde,sap montaj kısmının yakın,kafa kısmının önden ve arkadan seri numarasıda görülebilecek temizlikte resimlerini bana yollarsan sana yardımcı olup fikir verebilirim
😉
İnşallah hayırlısı olsun dostum bir sorun çıkmazda bu güzel gitara sahip olursun
🙂