erkek arkadaşıma hediye gitar almak istiyorum, model yardımı

merhabalar, doğum günü için sevgilime elektro gitar alacağım uzun zamandır istiyor hobi edinmek amacıyla, profesyonel işlerde bulunmayacak ilk kez çalmayı öğrenecek önceden akustik gitar veya herhangi bir enstrüman deneyimi yok bunları göz önünde bulundurarak, yaklaşık 10 bin eğer taksit yapabilen bi yer ise biraz daha fiyatı yüksek olabilecek bir gitar/gitar seti önerisinde bulunabilir misiniz? öğrenciyim o yüzden bütçem fazla yok

bana böyle şekilli şukullu gitarlar göstermişti isteği bu yönde o yüzden ben bu gitarı seçtim görünüşünü çok beğeneceğini düşünüyorum ama birkaç gönderi okudum midex çok gömülmüş o yüzden almalı mıyım bilemedim :/ bu gitar iş görmez mi çok mu kötü bir marka? 10 bine set almak yerine sadece gitara 10 bin vermem daha mı mantıklı olur? kendisi full time çalışıyor gerekli ekipmanları sonra o alabilir ama böyle siyah yamuk yumuk bi gitar da 10 bin civarına görmedim yardımcı olursanız çok mutlu olurum teşekkür ederimm

dediğim gitar: Midex Force-AMP25 Üst Seviye 25 Watt Amfili Elektro Gitar

Midex, Kozmos gibi markalardan hele de amfi gitar set olarak satılanlardan vebadan kaçar gib kaç.
Sen gitara odaklan, kalan ekipmanı arkadaş kendisi zevkine göre alsın zaman içinde ama tabi başta bir amfi de lazım olacak.
Bu arada şekilli gitar genelde biraz daha niş zevklere yönelik o yüzden daha pahalı olabilir. Hem ucuz, hem kaliteli, hem de sıradışı şekilli model duymadım, görmedim. Mesela o şekilli Kozmos aslında ESP F-STD Sanskrit modelinin vasat bir çakması ... ki F-STD 2000 dolar civarıydı zamanında.

merhabalar, doğum günü için sevgilime elektro gitar alacağım uzun zamandır istiyor hobi edinmek amacıyla, profesyonel işlerde bulunmayacak ilk kez çalmayı öğrenecek önceden akustik gitar veya herhangi bir enstrüman deneyimi yok bunları göz önünde bulundurarak, yaklaşık 10 bin eğer taksit yapabilen bi yer ise biraz daha fiyatı yüksek olabilecek bir gitar/gitar seti önerisinde bulunabilir misiniz? öğrenciyim o yüzden bütçem fazla yok

bana böyle şekilli şukullu gitarlar göstermişti isteği bu yönde o yüzden ben bu gitarı seçtim görünüşünü çok beğeneceğini düşünüyorum ama birkaç gönderi okudum midex çok gömülmüş o yüzden almalı mıyım bilemedim :/ bu gitar iş görmez mi çok mu kötü bir marka? 10 bine set almak yerine sadece gitara 10 bin vermem daha mı mantıklı olur? kendisi full time çalışıyor gerekli ekipmanları sonra o alabilir ama böyle siyah yamuk yumuk bi gitar da 10 bin civarına görmedim yardımcı olursanız çok mutlu olurum teşekkür ederimm

dediğim gitar: Midex Force-AMP25 Üst Seviye 25 Watt Amfili Elektro Gitar
Midex almayın, paraya yazık olur.
Sadece gitara para ayırmak daha mantıklı olur.
Aslına bakarsanız, gitarı kendisi alsa daha bile mantıklı olur, çünkü zevk meselesi biraz.
Çelik telli akustik gitar hem bu tip seçenekleri içermemesi hem de daha uygun fiyatlı olabilmesi nedeniyle daha iyi bir tercih olur. Her zaman da işe yarar. Madem ki daha önce gitar da çalmamış...

Midex, Kozmos gibi markalardan hele de amfi gitar set olarak satılanlardan vebadan kaçar gib kaç.
Sen gitara odaklan, kalan ekipmanı arkadaş kendisi zevkine göre alsın zaman içinde ama tabi başta bir amfi de lazım olacak.
Bu arada şekilli gitar genelde biraz daha niş zevklere yönelik o yüzden daha pahalı olabilir. Hem ucuz, hem kaliteli, hem de sıradışı şekilli model duymadım, görmedim. Mesela o şekilli Kozmos aslında ESP F-STD Sanskrit modelinin vasat bir çakması ... ki F-STD 2000 dolar civarıydı zamanında.
almadan önce gönderi açmam çok iyi olmuş o zaman, bu markadan uzak duracağım not ettim. peki şekilliden de vazgeçiyorum başlangıç için uygun bir elektro gitar öneriniz var mıdır? bu işin içinden büyük paralar ödemeden çıkamayacak mıyız 🙁 gitarlarda fiyat/performans ürünleri yok mu hiç sonuçta profesyonel bir şey aramıyorum kendi halinde evde çalacak

Dore Müzik ... Yamaha, Schecter
Zuhal Müzik ... Ibanez, Fender, Squier
Cangöz Müzik ... LTD
Senkop Müzik ... Fujigen

gibi mağaza ve markalar başlangıç noktası olabilir... fazlası da var tabi

ya da mydukkan gibi her markayı içeren online müzik mağazaları

Midex almayın, paraya yazık olur.
Sadece gitara para ayırmak daha mantıklı olur.
Aslına bakarsanız, gitarı kendisi alsa daha bile mantıklı olur, çünkü zevk meselesi biraz.
Çelik telli akustik gitar hem bu tip seçenekleri içermemesi hem de daha uygun fiyatlı olabilmesi nedeniyle daha iyi bir tercih olur. Her zaman da işe yarar. Madem ki daha önce gitar da çalmamış...
tabii ki doğru diyorsunuz zevk meselesi, onun zevki de linkteki gibi şekilli şukullu gitarlardan yana ama onların da kalitelisi alamayacağımız kadar pahalıymış maalesef ki. kendi de zaten midex markasının kötü olduğunu ona açıklayınca bunlardan almaktan vazgeçer, güzel siyah bir gitara çok mutlu olur bence. özellikle bu hediyeyi seçtim birkaç kere çok istediğini belirtti çünkü. akustik çelik tel gitar öğrenmek için daha iyi diyorsunuz ama şimdi elektro bekliyorken akustik alırsam çok şaşırır ve onun isteklerini takmadığımı düşünebilir o yüzden emin olamadım..

Dore Müzik ... Yamaha, Schecter
Zuhal Müzik ... Ibanez, Fender, Squier
Cangöz Müzik ... LTD
Senkop Müzik ... Fujigen

gibi mağaza ve markalar başlangıç noktası olabilir... fazlası da var tabi

ya da mydukkan gibi her markayı içeren online müzik mağazaları
en çok satılanlarda ibanez grx20-bkn gio rg elektro gitar gözüküyor bunu önerir misiniz? IBANEZ GRX20-BKN GIO RG Serisi Siyah Elektro Gitar Fiyatı, Özellikleri | ZUHAL - Dünyanın En İyi Müzik Mağazası Tasarımı Ödülü 2024

kullanan varsa yorum yazar... ben spesifik bir model önermeyi sevmem, genel prensipleri ve artı eksi yorumlarımı yazarım
açıkçası radarımda olan bir fiyat seviyesi ve model değil... incelemediğim için şimdi kötü desem ukalalık etmiş olurum bütçe 10bin iken kalkıp 5 katı fiyatlı gitarları önermem saçma olur... acele etme derim sadece tabi hediye vesilesi neyse o güne az kalmadıysa 🙂

kullanan varsa yorum yazar... ben spesifik bir model önermeyi sevmem, genel prensipleri ve artı eksi yorumlarımı yazarım
açıkçası radarımda olan bir fiyat seviyesi ve model değil... incelemediğim için şimdi kötü desem ukalalık etmiş olurum bütçe 10bin iken kalkıp 5 katı fiyatlı gitarları önermem saçma olur... acele etme derim sadece tabi hediye vesilesi neyse o güne az kalmadıysa 🙂
daha 1 ay var zamanım var, 10 bin civarına güzel bir gitar alamıyor muyuz yani ben onu anlayamadım şimdi.. başlangıçta kullanmak için bile 30-40 küsür bin tl gözden çıkarmak mı gerekiyor? en son gitar almaktan vazgeçmek zorunda kalacağım diye korkuyorum

yok canım alırsın... benim ilgilendiğim segment ve fiyat aralığı çok daha üstünde, günlük hayatta artık bakmadığım şeyler "başlangıç" gitarları... o yüzden teknik öneri veririm ama model önermem (öneremem)

daha 1 ay var zamanım var, 10 bin civarına güzel bir gitar alamıyor muyuz yani ben onu anlayamadım şimdi.. başlangıçta kullanmak için bile 30-40 küsür bin tl gözden çıkarmak mı gerekiyor? en son gitar almaktan vazgeçmek zorunda kalacağım diye korkuyorum
10 bine gerek bile yok, 7-8 bine iş çözülür ama yeterki elindeki 10 bini kalkıp da 5 binlik GIO, GRG gibi gitara 10-12-13 hatta 15-16 bin yazan sahibinden'deki çakallara kaptırma.
Şekilli şüküllü olanlar da hiç rahat olmaz otururken çalmaya.
İlk başlangıç için sabit köprülü doğru tercih olur.
Tremolo köprülü almayın (şu 20 cm'lik ince kolu olan )

10 bine gerek bile yok, 7-8 bine iş çözülür ama yeterki elindeki 10 bini kalkıp da 5 binlik GIO, GRG gibi gitara 10-12-13 hatta 15-16 bin yazan sahibinden'deki çakallara kaptırma.
Şekilli şüküllü olanlar da hiç rahat olmaz otururken çalmaya.
İlk başlangıç için sabit köprülü doğru tercih olur.
Tremolo köprülü almayın (şu 20 cm'lik ince kolu olan )
teşekkür ederim 🙏🏻 dediğiniz fiyata sıfır bulabilir miyim yoksa sahibindende mi bakmalıyım peşin değil taksit alacağım o yüzden ikinci el bakmamıştım taksit var dediler ama emin değilim babam sahibinden sitesinde dolandırıldığı için pek yanaşmıyorum artık oraya 🙂

Buralardan 10 bin TL civarına sıfır "güzel" bir gitar alamazsınız. Başlangıç seviyesi gitar demek daha doğru olur.
Elektro gitar, hele de mevcut ekonomi gümrük vs ile Türkiye için pahalı bir oyuncak. Şaşırmanız doğal, konu ile ilgilenmeyen birisi bunu bilmez.

Düzgün bir gitar için 20-50 bin TL bandında çok iyi şeyler bulunabilir; ama bunun altında kalite dramatik bir şekilde düşer.
Fakat bu sizin açınızdan önemli değil, çünkü ilk defa gitar çalacak birisi için zaten daha fazla harcama yapmak gereksiz olur. Çünkü ne kadar hevesli de olsanız, zaman ve emek harcamadan bu iş olmuyor ve bazen de olmayınca olmaz.

Bu arada, o tipte şekilleri olan gitarla genellikle metal sound ile özdeşleştirilir. Eğer metal kafasında şeyler çalmak istiyorsa da burada size önerilen SX Strat çok iyi bir tercih olmayabilir.

teşekkür ederim 🙏🏻 dediğiniz fiyata sıfır bulabilir miyim yoksa sahibindende mi bakmalıyım peşin değil taksit alacağım o yüzden ikinci el bakmamıştım taksit var dediler ama emin değilim babam sahibinden sitesinde dolandırıldığı için pek yanaşmıyorum artık oraya 🙂
Sahibinden.com'dan asla telefon-bilgisayar alınmaz çünkü ayak takımı dolandırıcılar için en kolay yoldur tlfn-pc ilanı ile dolandırmak.
Müzik aleti konusunda eskiden temiz ortamdı sahibinden ama artık müzik aletlerinde de görüyorum üçkağıtçı.
2 yıl önce tanıdığım bi Luthier'in yanındayken
birisi ali expres'ten aldığı, 2 yıl önce vergileri kargosu dahil adrese teslim maaliyeti 150 dollar olan Çin replikası olan Gibson les paul gitarın aynısından bi başka satıcı "amerikadan müzayededen alındı" Yazarak tam 175.000 liraya siteye koymuş.
nakit olursa iyi olur çünkü ikinci elde nakit satarlar.
Ama belki "hediye" olacağı için insafa gelip bide güvenip 2 taksit yapan çıkarmı bilemem.
Yaşadığınız şehirden aratıp bi bakın isterseniz.
10 bine sıfır alınan gitar da çöpün önde gideni olur

Genelde kargolu satışta önce para yatırılır satıcı da yollar.
ama biri 2 ay önce olarak 2 amfi aldığımda sabahtan kargolayan da olmuştu ben daha parayı yollamadan adama. Sonra yatırdım tabi.
Cort'un Les Paul kasa modelleri fena değiller bence (bolt-on vidalı olan hariç)

Ama daha önce hiç klasik-akustik gitar çalmamış, hiç deneyimi yoksa da elektro alıp elektro gibi çalmak mümkün olmaz çünkü elektro gitarın mantığı-çalımı farklı

Son düzenleme:
elektro gitar almaktan vazgeçtim en sonunda 🙂 heves etmiştik ama maalesef karşılayamayacağım kadar pahalı ayrıca çok da karmaşık benim bütçemde piyasadaki tüm gitarlar kötü ne alsam yanlış bir seçenek olacakmış gibi geliyor artık

Geri