Ev stüdyom için lambalı amfi önerisi

Bende 120 watt Peavey Invective+2*12 kabin var.
Evde gayet rahat çalabiliyorum, 10 senedir hiçbir komşudan şikayet gelmedi.
Sizin istediğin tarzlar için tavsiyem Peavey Classic serisi bir amfi, kombo da olabilir, kombolarinda master volume var galiba

IMG_20250504_124404.webp

Neden özellikle lambalı olsun istiyorsunuz ? özel bir sebebi var mı ?
Hiç lambalı amfiye sahip olmadım ve lambalı amfilerin sinyal seviyesi arttıkça verdiği satürasyon gerçekten hoşuma gidiyor. Üstelik dinamik tepkileri transistörlü veya dijital amfilere göre daha duyarlı. Transistörlü amfiler daha "lineer" tepkiler veriyor.

Işte asıl konu apartman dairesinde çalarken sesi açabilecek misiniz? Açamayacaksınız ve de master volume/ attenuator falan yoksa zor
Master Volume olan bir amfi düşünüyorum zaten. Master volume olmadıktan sonra sesi akşamları açamam ama sabah pek sorun olmaz stüdyo odam ses yalıtımlı. Ben yine de master volume olan bir model tercih edeceğim. Amfi simülasyonlarına çok alıştım artık amfi almam gerekiyor.

Marshall origin20 öneririm 5 modeline göre kendi atteunatoru daha düşük watta düşüyor 0.3 böylelikle evde full volume full gaine tonlara çıkabiliyorsunuz

Ironheart serisi evde attenuator olmadan kullanabileceğiniz yegane alltube amfi serisi diğerlerini kullanmak mümkün değil tek başına high gain alltube amfilerden bahsediyorum ha bir de peavey 6505mh var onunda 1 watt özelliği var çünkü. Şunuda ekleyim kişisel görüşümdür tabi sonuçta dual rectifier kullananda var evinde yani ev var, bir de ev var... evden eve değişir : )
Çok mantıklı bir öneri. Ironheart studio kullanıyorum çok memnunum. Bence her yola gelebilen bir amfi. Mikrofonlayabileceğim kabinim var ama kabin olmadan da sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor ve direkt ses kartına bağlayabiliyorum. Güzel bir IR ile iyi sonuçlar veriyor. Genelde kendi üzerindeki boost yerine ts9 ya da başka bir pedal ile boost yapıyorum. Hatta sinyal zincirinde amfiyi ses kartına bağlamadan önce araya bir analog eq ekliyorum ve alamayacağım sound yokmuş gibi geliyor 😅

Ironhearth Studio sahibiydim eskiden. Evde gerçekten rahat çalınabilecek bir amfi. Ancak yazdıklarınız arasında size ters gelebilecek amfinin ses karakteri olabilir. Şöyle ki bence bahsettiğiniz tarzlar için biraz steril tınlayan bir amfi.

Benim Peavey Classic 30 'ların yanına ne zamandır heves ettiğim bir Vox AC10 aldım. Hem 10" speaker hem de 10 watt evde güzel olur dediydim ama, evdeki ilk gününde 2 üst kattan şikayet geldi 😀.

Evde bir amfinin olup olmaması watt'ından ziyade Master Volume ile alakalı olduğunu düşünüyorum artık.
Bir de çamurlaşma diye bir muhabbet dönüyordu bi ara.
Sonuçta hi gain amfilerde gain knobu tam açmak için değil diye biliyorum yani ister istemez gain kökledikçe çamurlaşma kaçınılmaz oluyor yani bu ironheart serisi için extra camurlasiyor diye bi muhabbet dönmüştü bu forumda.

Bir de çamurlaşma diye bir muhabbet dönüyordu bi ara.
Sonuçta hi gain amfilerde gain knobu tam açmak için değil diye biliyorum yani ister istemez gain kökledikçe çamurlaşma kaçınılmaz oluyor yani bu ironheart serisi için extra camurlasiyor diye bi muhabbet dönmüştü bu forumda.
Ironheart denemedim ama çoğu amfide oluyor o olay.
Mesela benim Peavey 6505 amfinin preampi çok güçlü. Gain knobunu 60% ın üstüne getirince camurlasma başlıyor ( humbucker ile). Bazı amfilerde 79-89% üzeri camurlasma başlayabilir.
Bazen de 50% bile fazla gelebilir. Benim amfide sweet spot 50-60% arası.
Taktiğin gitarın manyetigine ve karakterine bağlı olarak 40-60% arası gidip geliyorum çoğu zaman.

Geri