Ev tipi lambalı amfi önerisi

Herkese merhabalar,

Evde kullanmak için bir amfi arayışındayım. Düşük wattlı amfiler hem ton olarak hem de içerdiği hoparlör boyutu olarak tatmin etmediğinden, Blackstar HT-1R ve benzeri amfi arayışındayım.

Ancak her ne kadar çoğunlukta elektro gitar çalıyor olsam da, ara sıra bas gitar da çalıyorum. Her iki enstrüman için de kullanabileceğim bir setup kurmak istiyorum. Bilgi sahibi ve tecrübeli arkadaşlardan öneri ve yardımlarını rica ediyorum..

Kullandığım enstrümanlar;
- Fender Player Stratocaster HSS
- Squier Classic Vibe 60's Jazz Bass

Şimdiden teşekkürler

Evde kullanmak için bir amfi arayışındayım. Düşük wattlı amfiler hem ton olarak hem de içerdiği hoparlör boyutu olarak tatmin etmediğinden, Blackstar HT-1R ve benzeri amfi arayışındayım.

O amfi hybrid olmalı. Hybrid nitelikli amfiler, preamp katlarında geleneksel olarak bir adet 12ax7 lamba bulundurur. Fakat Hiç te lambalı alakası kuramazsınız. Nitekim bazı mikrofon preamp larında bile bir tane 12ax7 ya da ECC83 bulunur, bundan büyük puntolar ile bahsetmezler bile. O modelde power ve preamp olarak iki tane mevcut. 2"-3" speaker nedir yani, biraza daha küçültseler telefon speakerı olacak.

Geçtiğimiz yıllarda hatırlamıyorum modelini ama bir karambolde peavey di sanırsam, içindeki o 12ax7 yi çıkarmıştık ve amfi çalışmaya devam ediyordu. Gerçekten bu lambalar iş görüyor mu? Biraz muamma. Arkasına sarı led koyarlar ki, ısınıyormuş izlenimi versin.

Evde lambalı dediğinizde, tamam olsun ama en azından bir tiny terror olsun, VOX nigtrain olsun.

Geri