Evde kullanım için ortalama amfi önerisi

ikinci el veya sıfır 10k-25k fiyat aralığında amfi almayı düşünüyorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum

Rock/Funk önde olmak üzere blues ve metaldede yüzümü kara çıkartmayacak birşey lazım
Gitar:Fender american profossional II (sss) maple
Boyutu pek önemli değil ama en azından arabanın arka koltuğuna koyulup taşınabilecek büyüklükte olmalı

şuanda arada kaldığım birkaç model var:
Boss 50 mk2
Boss 100 mk2
Line 6 Catalyst 60

bunların arasından hangisi daha iyi olur. Kullananlar memnun mu ve Başka amfi önerileriniz varsa bilmek isterim
hertürlü öneri ve eleştiriye açığım şimdiden herkese teşekkürler

İmkan varken en iyilerinden birisini almak varken satılabilirliği açısından amfi seçmeniz doğru değil. Birisi lambalı diğeri lambasız amfi bir kere tabiki farka değer.

BOSS KTN-ARTIST 2 Katana Combo Elektro Gitar Amfisi Fiyatı, Özellikleri | ZUHAL - Dünyanın En İyi Müzik Mağazası Tasarımı Ödülü 2024 bence bu fazlasıyla işinizi görür. Eğer 2.el sıkıntı yaratmıyorsa sizin için bütçenize uygun bir fiyattan bulma ihtimaliniz var.
ikinci el satan adam 33kdan satıyo başka satıcısıda yok fiyatıda baya bi yüksek max çıkacağım fiyat 20k olur muhtemelen gitarıda yeni aldım ondan para kalmadı 😀 başka önerilerin varsa bilmek isterim

boss 50 mk2 (10k)
catalys line 6 (19k)
bunların arasından sizce hangisini seçmem daha ugun olur

İki amfinin kendi ton karakterleri var. Boss daha mid scoop katakterde iken catalyst dolgun ve sıcak midleri olan, hatta doygun bir tube amp kadar dolgun midleri olan amfi. Bas frekanslari da epey dolgun veriyor. Catalyst ayrica 12 amfi türünün hepsinde de kendine özgü olarak oldukca geniş tepki araligi olan bas, mid ve tiz ayarlari ile clean ve crunch tonlarının envai çeşidini sunabiliyor. İçindeki bazı preamp modelleri yüksek drive ayarinda boxy duyulabiliyor ancak bunu app üzerinde sag'i kısarak ortadan kaldirabiliyorum. Bias ve Bias X ayarlari da tiz frekansların ince ayarinda gayet iyi. Catalyst'de Iki hi-gain amp modelinin biri marshall, digeri mesa tarzi olarak bence gayet keyifli. Diger 10 amp modeli ise clean, crunch ve overdrive tonlarinin cesitleri. Eger low-gain tonlarda vintage tube-amp like mid dolgunlugu ve tepkileri sizin için önemli ise Boss'a nazaran Catalyst ile çok daha mutlu olursunuz. Boss'un tipik clean ve drive ton karakterini seviyor veya bu tona aşina iseniz Boss alın.

İsin efekt tarafinda Catalyst'te sadece iki efekt secilebiliyor ve app'unda bu efektlere ince ayar yapabiliyoruz. Amfide app'da ayrica EQ yok, Boss'da var. Boss'da ayrica prosesor kafasinda bir sürü efekt var. Catalyst bu konuda daha mütevazı çünkü daha traditional amp kafasında. Catalyst'in ise FX loop ve power amp giris-cikislari gibi büyük bir üstünlüğü var. Böylece GT-1000 prosesorumu 4 kablo yöntemi ile bağlayıp tonal çeşitliliği ve ayarlamaları amfiyle son derece uyumlu olarak yapabiliyorum. Katana 100 MK1'de yine Boss prosesor olmasına rağmen tonlar igrenc oluyordu (belki sonraki nesillerde duzeltmislerdir).

Son olarak Katana transistorlu amfiye takilan prosesor mimarisinde çalışıyor. Catalyst ise hoparlörü ve kabini olan full dijital prosesör tipinde. İkincisinde ses haliyle biraz daha "işlenmiş ton" tadında ama tuseye tonal tepkileri cok iyi ve bu paralara sunduğu iş muhteşem. Lambali amfimin 15 dk'da ısınmasını bekleyene kadar catalyst 1 sn'de sevdiğim tonu sunmaya başlıyor.

Yani kısacası iki amfinin kendi üstünlükleri ve zayıflıklari var, lakin burada en önemlisi sizin amfiden ne beklediğiniz. İkisi de güzel amfi, ikisi de kullanıcısını memnun eder. Ben mid frekanslarin tube amp gibi doygunlugunu aradığımdan ve Boss'un sınırlı ve belirli karakterleri clean, crunch tonlarından sıkıldığımdan Catalyst kullanıyorum. Başkası ise Katana tonlarini sever, efekt çeşitliliğinden fayda görür. Lakin bu tür budget amfilerde bolca efekt kullanmak veya drive-dist. pedal modellerini açmak tona pek de fayda sağlamıyor maalesef, hatta bulamaç haline getirip ek dip ses sorunu çıkabiliyor.

İki amfinin kendi ton karakterleri var. Boss daha mid scoop katakterde iken catalyst dolgun ve sıcak midleri olan, hatta doygun bir tube amp kadar dolgun midleri olan amfi. Bas frekanslari da epey dolgun veriyor. Catalyst ayrica 12 amfi türünün hepsinde de kendine özgü olarak oldukca geniş tepki araligi olan bas, mid ve tiz ayarlari ile clean ve crunch tonlarının envai çeşidini sunabiliyor. İçindeki bazı preamp modelleri yüksek drive ayarinda boxy duyulabiliyor ancak bunu app üzerinde sag'i kısarak ortadan kaldirabiliyorum. Bias ve Bias X ayarlari da tiz frekansların ince ayarinda gayet iyi. Catalyst'de Iki hi-gain amp modelinin biri marshall, digeri mesa tarzi olarak bence gayet keyifli. Diger 10 amp modeli ise clean, crunch ve overdrive tonlarinin cesitleri. Eger low-gain tonlarda vintage tube-amp like mid dolgunlugu ve tepkileri sizin için önemli ise Boss'a nazaran Catalyst ile çok daha mutlu olursunuz. Boss'un tipik clean ve drive ton karakterini seviyor veya bu tona aşina iseniz Boss alın.

İsin efekt tarafinda Catalyst'te sadece iki efekt secilebiliyor ve app'unda bu efektlere ince ayar yapabiliyoruz. Amfide app'da ayrica EQ yok, Boss'da var. Boss'da ayrica prosesor kafasinda bir sürü efekt var. Catalyst bu konuda daha mütevazı çünkü daha traditional amp kafasında. Catalyst'in ise FX loop ve power amp giris-cikislari gibi büyük bir üstünlüğü var. Böylece GT-1000 prosesorumu 4 kablo yöntemi ile bağlayıp tonal çeşitliliği ve ayarlamaları amfiyle son derece uyumlu olarak yapabiliyorum. Katana 100 MK1'de yine Boss prosesor olmasına rağmen tonlar igrenc oluyordu (belki sonraki nesillerde duzeltmislerdir).

Son olarak Katana transistorlu amfiye takilan prosesor mimarisinde çalışıyor. Catalyst ise hoparlörü ve kabini olan full dijital prosesör tipinde. İkincisinde ses haliyle biraz daha "işlenmiş ton" tadında ama tuseye tonal tepkileri cok iyi ve bu paralara sunduğu iş muhteşem. Lambali amfimin 15 dk'da ısınmasını bekleyene kadar catalyst 1 sn'de sevdiğim tonu sunmaya başlıyor.

Yani kısacası iki amfinin kendi üstünlükleri ve zayıflıklari var, lakin burada en önemlisi sizin amfiden ne beklediğiniz. İkisi de güzel amfi, ikisi de kullanıcısını memnun eder. Ben mid frekanslarin tube amp gibi doygunlugunu aradığımdan ve Boss'un sınırlı ve belirli karakterleri clean, crunch tonlarından sıkıldığımdan Catalyst kullanıyorum. Başkası ise Katana tonlarini sever, efekt çeşitliliğinden fayda görür. Lakin bu tür budget amfilerde bolca efekt kullanmak veya drive-dist. pedal modellerini açmak tona pek de fayda sağlamıyor maalesef, hatta bulamaç haline getirip ek dip ses sorunu çıkabiliyor.
süper açıklama... Katana'nın her modelini kullandım (her.. mini ve Artist dahil), evet kendince öne çıkan tarafları var ama catalyst ilk çaldığımda oha ben neden bunca zaman bakmamışım buna vaaay demiştim... biri diğerinden iyidir demiyorum ama açıkçası catalyst beni maksimum pozitif şaşırtan nadir cihazlardan olmuştu
ama tabi bazısı da yazılan şekilde Katana sever, doğrusu yanlışı yok bu işin

Boss'un tipik clean ve drive ton karakterini seviyor veya bu tona aşina iseniz Boss alın.
Sadece şuraya Bi eklemem olacak. Katana'da Sneaky Amps seçeneği ile ekstra 20 amfi modellemesine sahip olabilmek için Katana Librarian uygulamasını telefona indirip 10-15 dolarlık bir ücretle amfi türleri genişletilebilir.

Catalyst - Katana kıyası yapamam. Çünkü catalyst kullanmadım. @justaperfectday ve @solitude71'in tecrübesine güvenebilirsiniz ama.

tam Katana'cı Hakan gelir şimdi mekana diyordum 🙂
Sayende üstad 😊

Sen olmasan bu güzel amfiyi tadamazdım, belkide hala Line 6 Spider 4 ile devam ediyordum 😊

Yine Airstep ile ilgili naçizane görüşlerimi buradan da okuyabilir başlık sahibi.

yarın direk mağzaya gidip deneyip alcam elime birazdaha para geçti ondan hangisinin verdiği ses daha güzel olursa onu alcam faka mobil uygulamayla falan cok uğraşmak istemediğim için catalyst gibi duruyo bi de şu an indirim falan var belki direk line catalyst 100w alırım yarın gidip görcez 😀

Geri