mask99 demiş ki:
saol dostum bliorum da yanllız özel mesajdan şunu yapma böle yazma die pm atıolar oysa soruma cvp yazmaya tenezzül etmiolar...ya bide you tube ye koymam grekioda bras aciliyeti var... ya bilmek istedigim nasıl anfidden pc ye gricegim hangi programla kaydı alıp birleştiricegim ha görüntüyüde unutmayalım aglamak istiyorum ya kaç gündür internette bunu araştırıyorum ama tık yok ...
Benim yazdığım mesajla bunu bir tutuyorsan sen baştan kaybetmişsin arkadaşım.
Hataların arasında doğru aramak ile
doğruların arasından hata aramak arasında oldukça büyük fark var. Senin yazdığın mesajın elle tutulur, anlaşılır bir yerini göster .....
mask99 demiş ki:
mikrofonlaman degil mikrofon alman
Mikrofon satın almaktan bahsettiğimi nereden çıkartıyorsun?
Ampli mikrofonlamak diye bir eylem var. Bilirmisin? Böyle televizyonlarda , konserlerde falan görmüşsündür.
Amplinin önüne mikrofon koyulur sesi alınır. Hatta bunun bile binbir tane metodu vardır.
mask99 demiş ki:
vs , küçük başlar büyük degil
''yok ise eger''böyle bir cümle olamaz ya gereksiz sözcük kullanımı anlatım bozuklugu bide cümle düşük...
VS.. nerde büyük başlamış göremedim? Yazmışsamda hızlı yazarken olmuştur. Mantaliteden değil!
"yok ise eğer" kısmını bir üst satırın son kelimeleriyle beraber oku! Senin okumayı da öğrenmen gerekiyor sanırım
mask99 demiş ki:
Ampfilikatör kardeşim varmı? Fransızcadan girmiş dilimize. "Anfi" veya "amfi" de denilebilir.
mask99 demiş ki:
programlarında degil prodramların da hani sende bahsetmişsin ya ondan...
Benim yazdığım şeylerden bahset! Sallama nerde yazmışım onu??
mask99 demiş ki:
hatta hatta kullanılmaz cümle düşük ve akıcı degil...
Orada cümleyi düşük yapan "hatta" kelimesi mi? Yoksa en sondaki "yani" kelimesimi? iyi düşün 10 puanlık soru.
mask99 demiş ki:
Anlatayım dan sonra : konur açıklama belirtir...
Eğer açıklamaya başlanacaksa ":" konulur, devam edilecek ise "." veya duruma göre "," koyulur.
mask99 demiş ki:
devam ettiği=devam ettiği ''n'' sürece zamir 5. sınıf zeki şey...
Öznesi nedir bu cümlenin? Onu söyle bana sonra yüzünün fotoğrafını çek gönder bakalım.
Yada ben açıklayayımda anla....
Skull_KruSher demiş ki:
Fakat insanların sana sanki eğitim verme zorunluluğu varmışcasına davranışların hiç hoş değil. DAVRANIŞLARIN böyle devam ettiği sürece buradan hiçbirşey alamazsın aklında bulunsun.
Yerim zamirini
😉
mask99 demiş ki:
bu sebeple =bu sebeple ,
çok basit =çok basit...
Bunlarda ne varmış afedersin? Yazda kalabalık görünsün
😉
mask99 demiş ki:
distortion degil disturtion
Bunu nerede yazdığımı göster.
mask99 demiş ki:
ama yok öyle şey =bu nebiçim cümledir
mask99 demiş ki:
burası ile baslayan cümle eksiltili...
Bu şekilde başlayan bir cümle yok arkadaş! Nerenle okuyorsun? Cümle ortasında var. O da bir üstteki "ama yok öyle şey" kelimeler grubunun başında. Ama itiraf edeyim oraya bir "," olmalıymış.
mask99 demiş ki:
"içerisin" ne demek? Ha senin dilinde sanırım. Ben bilmiyorum onu.
mask99 demiş ki:
Valla bunda ben
de muallakta kaldım. Ama doğrusu "hemde" gibi görünüyor, öğrenmek lazım( bak ne güzel örnek oldu "ben dahi" muallakta kaldım)
😉 Cin ali seni
😉
mask99 demiş ki:
Değildir! Keza yazdıklarının hepsi boş.
mask99 demiş ki:
Sen kendine Türkçeyi iyi kullanıyorum diyebiliyosun ve önüne geleni aşşagılıyorsun bu nedemektir ya al işte senin yanlışların Türkçe bilmek konuşmak yada Türkçe YAZMAK herhangibi forum sitesinde elaleme hava atmakla olmaz hayatına yaşayış tarzına bak...
Hayır ben öyle birşey demiyorum. Aksine dil bilgisi konusunda kara cahilim, ama yazdıklarım anlaşılıyor.(sen anlayamıyorsun o başka konu)
Önüme geleni aşağılamıyorum ayrıca ama senin gibi o kadar çok gereksiz adam varki forumda, foruma yazı asma isteği gelmiyor içimden.
Senin sorununa çok rahat çözüm getiririm biraz daha detaya girsen ama sen kalkıp
5 dakikanı ayırıp adam gibi derdini anlatmadıktan sonra neden ben saatlerimi verip kafamı yoracağım?
Yozlaşmak falan hiç bir tarafımda değil! Bana ne kim ne halt ederse etsin umrumda değil. Her birey kendisinden sorumludur. Ben kendime saygı duyuyorum bu yüzden adam akıllı, anlaşılabilecek mesajlar yazıyorum. Anlaşılmasını istiyorum yazdığımın. Sende bunu yaparsan insanların sana farklı davranırlar.
Senin uslubundaki başka bir kişiye de aynı şekilde davranırım. Yani olay a veya b kişisiyle değil. A veya B uslubuyla alakalı.
Seni aşağıladığımıda benim elime birşey geçmez ama belki senin eline geçer.Mesela bana laf yetiştircem diye düzgün yazmaya başlamışsın bile
😉
Neyse diğer detayları geçiyorum. Güzel, mantıklı şeyler yazmışsın. Çoğuna katılıyorum ama herşey karşılıklı.. Bir bahçeden elma yemek istiyorsan o bahçenin sahibinin kurallarına uymalısın.
Şimdi başlayalım
"anfim marshall 15 watt fdd çıkışlar phone heat ve cd in(line out)" diyorsun yani.
CD-In, Tape-In, AUX-In gibi girişler isimlerinden de anlaşılabileceği gibi bu aletlerin ürettikleri sesi preamptan geçirmeden sırasıyla poweramp--->kolon vasıtasıyla harici ünitelerin seslerini yükseltmek amacıyla kullanılabilecek girişleridir. Yani line-out değillerdir aksine Line-in görevi görürler.
Sen kulaklık çıkışını kullanacaksın bu durumda.
Şimdi senin yapmak istediğin. Kameranın karşısına geçip birşeyler çalıp, çaldığını ampliden çıkış alarak ses olarak bilgisayara kaydederken aldığın kamera görüntüsünün sesini yok edip görüntünün arkasına ampliden bilgisayara kaydettiğin sesi koymak. Sıralıyorum çok uzun bir cümle oldu.
-Kameranın karşısına geçtin
-Amplinin kulaklık çıkışını bilgisayarın line-in girişine bağladın
-Kamera açık kayıttasın
-Bilgisayarda ses kaydedeceğin program açık
-Sesi kaydetmek için kayıt tuşuna bastın(kamera zaten kayıtta)
-Çalıyorsun. Bilgisayar sesi, kamerada görüntüyü kaydediyor.
-Sonrasında sen görüntünün arkasındaki sesi kırpmak yerinede ampliden kaydettiğin sesi koymak hatta bunun üzerine birkaç gitar davul bas falan koymak istiyorsun?
Doğru muyum?
Buraya kadar anlamak için ne acılar çektim bilemezsin 1 saattir mesajını çözüp yazı yazmakla meşgulüm. Bunu yapmak yerine counter strike oynayabilirdim veya gitar amplisi mikrofonlama üzerine araştıma yapabilirdim. Şimdi beni anladın mı? :roll:
Tek istediğim biraz daha anlaşılabilir yazman. Türkçeye değer verme veya "de" leri ayrı yazma bunlar sorun değil. Ama fln idir edrim vs.vs.vs. yazma. kelimelerin tam olması yeter.