Evde PC ile Kayıt...

BurakFender demiş ki:
arkadaşlar saçma ve karışık bi kayıt hadisesinin içinden çıkamadık bizim gitarcıyla yardım ederseniz seviniriz çok 😀

şimdi bizim elimizde 2 adet fender frontman amfi, 1 adet laptop var.

Ne güzel 🙂

BurakFender demiş ki:
şimdi bize öyle bi ses kartı lazım ki 2 mikrofon çıkışı olsun(vokaller için)

Cık size mikrofon "girişi" olan ses kartı lazım ki her ses kartında mevcuttur 🙂 Doğal olarak mikofonlar için preamp lazım bu her ses kartında mevcut değildir.

BurakFender demiş ki:
ve amfileri de bir şekilde karta bağlamamız lazım.ancak amfilerde input, aux in ve headphones girişleri var sadece.
İnput gitarı bağladığın "giriş" Aux in extra cd player, mp3 player falan bağlamanıza yarayacak "giriş" Headphones Kulaklığı takabileceğiniz "çıkış"

BurakFender demiş ki:
bunu nasıl hallederiz.benim aklıma amfileri mikrofonlama fikri geldi ama o zaman 4 tane mikrofon çıkışı ve 4 mikrofona harcanacak para lazım...ne önerirsiniz?

Anladığım kadarıyla aynı anda 4 kanal kaydetmek istiyorsunuz(doğru mu anlamışım? ) Eğer öyleyse 4 girşi olan bir ses kartı almalısınız(ben 4 girişli ses kartı görmedim) delta1010lt alabilirsiniz benim bildiğim ucuz yollu 8 kanallı ses kartı olarak o var. Ama mikrofonlar için preamp almalısınız bununda 2 girişli olması gerekiyor pek bilgim yok bu meretlerle ilgili.

Ama aynı anda kaydetmeyecekseniz bunlara hiç gerek yok. tek giriş bile yeter. kolay gelsin

Anladığım kadrı ile 2 vokal ve 2 gitarı aynı anda kaydetmek istiyorsunuz. Bunun için her halükarda 4 adet girişe sahip bir karta ihtiyacınız var. Amfilerin line yada record out u olmadığından headphones out undan çıkıp kaydedebilirsiniz ama kaliteden memnun kalacağınızı hiç sanmam. Bu sebepten 4 ses kaynağına da mikrofon koymanızı ve 4 mikrofonu destekleyecek bir ses kartı preamp kombinasyonu oluşturmanızı tavsiye edebilirim. Yada amfiyi karıştırmayıp setupınızdan di box ile line olarak girebilirsiniz ses kartına nispeten iyi denebilecek sonuçlar alabilirsiniz belki.

2 adet line 2 mikrofon girişi olan M-Audio 410 veya Presonus FireBox birde Emu nun ismini hatırlamadığım bir kartı vardı. Başka kartlarda var tabide şu an aklıma gelmiyor araştırırsanız bulursunuz.

İyi günler.

BurakFender demiş ki:
bunu nasıl hallederiz.benim aklıma amfileri mikrofonlama fikri geldi ama o zaman 4 tane mikrofon çıkışı ve 4 mikrofona harcanacak para lazım...ne önerirsiniz?

O kadar para harcayacağınıza bir kayıt stüdyosuna gitmenizi öneririm. Aletleri aldınız mı iş bitmiyor, sonuç beklediğiniz gibi olmayabilir. Bunları da bir düşünün.

arkadaşlar önerileriniz için çok teşekkürler.bu arada polski kardeş ufaktan stüdyo kurmaya çalışıyoruz 5 arkadaş olarak o yüzden ekipman alıyoruz.şimdilik amatör olacak ama önümüzdeki 3 sene içinde düzgün bir şeyler yapmayı planlıyoruz

arkadaşlar bir sorum olucak. cakewalk pro audio 9 programını kullanıyorum ayrıca amplitube programını kullanıyorum normalde line den efektör girip kayıt yapıyodum ama şuan amplitube programından gelen sesi cakewalk a nası verebilirim windows ayarları ile birlikte başka ne ayarlar yapmam gerekiyo yardıncı olabilirmisiniz şimdiden sağolun 🙂

Me_Thus benim aklıma bişey takıldı bi önceki sayfada adamlar batari 2 elektro 2 vokal bi klavye felan kayıt yapacaklarmış. Bunlar bütün ekipmanlarını aynı anda mı girmek zorundalar yani mesela ses kartı 8 girişliyse önce sadece batarinin kaydını yapsalar daha sonrada diğer ekipmanların kaydını yapsalar sonra birleştirseler teknik olarak olmazmı yada ne gibi bi dezavantajı var bunu yapmanın.........

Yapılabilir o şekilde bir problem yaratmaz senin bahsettiğin yönteme kanal kayıt deniyor. Aslen daha makbuldur o şekilde kayıt yapmak bir dezavantajı yok aksine avantajı var ama o arkadaşlar bu şekilde değil hücum olarak kayıt istediler yani bütün enstrümanlar beraber. Amaçlar farklı. Detayına bakarsan ikisininde kendine göre tercih edilebilir yanları var yani hücum kayıt canlı olduğu için iyi çalınırsa ve iyi mikslenirse canlı sound a daha kolay ulaşılır ama hatalardan dönülmesi de imkansız gibi birşey. Kanalında avantajı hatalarda veya aralara birşeyler eklenmek istendiğinde buna imkan tanıması ve detaylara müdahalenin kolay olması. Tercih kişinin, hangisi hoşuna gidiyorsa onu yapar insan.

meraba arkadaşlar bir sorum var:

ben roland marka ses kartları ile ilgili öneri istiyorum.nasıldır kullanışlı mıdır? hangi modelini tavsiye edersiniz? çok profesyonel olmasına gerek yok.bilgisi ve deneyimi olanlar beni bilgilendirirse sevinirim..

teşekkürler şimdiden..🙂

ve ayrı bir sorum daha olacak. Yaptığım kayıtta ses seviyesinin yüksek olmasından dolayı çıkan çıtırtılar nasıl yok edilebilir, yok edilebilinir mi?
yoksa bu iyi bi ses kartıyla mı düzeltilir??iyi ses kartı olmadan da mümkün müdür??

Yapılmış kayıtta olan birşeyi tamamen yok etmek fizik kuralları dahilinde mümkün değil pahalı sistemlerle temizliği mümkün olsada tamamen ortadan kalkmaz o çıtırtılar. Engellemenin yolu "peak" yapmadan kayıt yapmak yani ses seviyelerini daha düşük tutmaktır. İyi veya kötü her ses kartında durum böyledir.

Roland kısmıyla ilgilide kartın ismini cismini ve linkini verirsen bakıp yorum yapabiliriz fakat burdan birşey demem zor. vs2480 güzeldir işini görür desem manalı olurmu?

İyi günler.

güzel bir kart giriş çıkışları güzel fakat usb olması açıkçası pek hoş bir durum değil eğer mümkünse firewire bir kart tercih et. Mümkün değil ise buda işini görür.

acid

Kayıt işinde inanilmaz cahilim 😆 heveslendim acid pro 6 diye bisey aldım yükledim Fakaaat :
Laptop var mic. girişini kullandım sıralama şu :
gitar - vamp2 - laptop kayıt yapmaya çalıştım tek kanal başardım yani sadece ritm oldu üstüne (yani ayrı bir kanaldam) solo kaydını yapamadım... En önemlisi çalarken gtr sesini bilgisayardan alamıyorum!!!!Ne yapacam şimdi?????Zaten çok uykum var... 😢

Me_ThuS demiş ki:
güzel bir kart giriş çıkışları güzel fakat usb olması açıkçası pek hoş bir durum değil eğer mümkünse firewire bir kart tercih et. Mümkün değil ise buda işini görür.

çok enteresan çünkü bir kaç yere sordum ve usb tercih et dediler..firewire nin özelliği nedir yani neden tercih etmeliyim??

Şöyle açıklayayım usb 2.0 ise veri iletişim genişliği 480mbit\s firewire 400 mbit\s usb 1.1 (bundan tam emin değilim ama) yaklaşık 200 mbit\s haliyle ses kayıdı vb. uygulamalar geniş iletişim bantları isterler. 2.0 sa tercih edilebilir ama usb lerin birden çok alete birden port sağlaması aynı anda birçok alete güö dağıtması sebebiyle ses kartının her an ihtiyacı olan bant genişliğini ve gücü alamamasını sağlayabilir. Drop-out lar ve benzeri sorunlarla karşılaşabilirsin. Seçim sırası her zaman Pci-Firewire-Usb olmuştur bu yüzden.

mebran

Madem cahilsin okumaya başlarsan şimdiden bayağı birşey öğrenirsin.Read the fuc*ing manual derler. Otur oku ne yapacağını anlarsın. Monitörleme için açıkçası sistemini tam olarak bilmediğim için emin değilimde gitarın sesini monitörlere (kulaklık hoparlör her ne ise) iletmen gerek. Uyu madem öyle.

Kolay gelsin

ss

Madem cahilsin okumaya başlarsan şimdiden bayağı birşey öğrenirsin.Read the fuc*ing manual derler. Otur oku ne yapacağını anlarsın. Monitörleme için açıkçası sistemini tam olarak bilmediğim için emin değilimde gitarın sesini monitörlere (kulaklık hoparlör her ne ise) iletmen gerek. Uyu madem öyle.

Kolay gelsin[/quote]
Büyük adamsın bi soru daha sorsam sanırım dövecen :twisted:
Muhteşem bilgini paylaştığın için teşekkürler.Okumak hiç aklıma gelmemiştin aferim sana :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Selamlar,

4-5 ay önce arkadaşın tavsiyesiyle Audiophile 24/96 PCI aldık,ben o zaman bu konuda çok bilgisizdim ve tamamen arkadaş tavsiyesiyle aldım ürünü.Sonra farkettik ki bu ses kartını bir preamp veya bir mixer a bağlamak lazımmış ki vokal kaydı alabilelim🙂Şimdi arkadaş yan çizdi diyor ki işte ''sana bi firewire solo alalım'' gibisinden muhabbetler açmaya başladı 🙂Bu durumda ne yapmak lazımdır?Taş çatlasın aynı anda 2line-in kullanırım oda elektro gitar ve mikrofon olur.Evde tek başıma kayıt almayı düşünüyorum.Sanırım mixer dan çok bir preamp a ihtiyacım var veya harici bir ses kartı mı almalıyım?

Önerilerinizi bekliyorum,teşekkürler..

2 kanal bir preamp yeter sizin içn misal presonusun bluetube u düşük bütçeye uygun bir çözümdür yada başka çözümlerde bulabilirsiniz tabi. Ses kartı da aynı kapıya çıkacaktır sonuçta ama preamp kalitesi kayıdın kalitesine yansıyacak bir etmen daha mümkün olduğunca kaliteden ödün vermemeye çalışın.

Kolay gelsin.

Selam arkadaşlarbu başlıklara ilk kez yazıyorum.2 yıldır onboard ses kartım ve bir adet behringer mikrofonumla kayıt yapıyorum.. Davulları kendi sample larım ve FL lopps la kayıt mix ve diğer işlemleri adobe audition 2.0 ile yapıyorum.. Altta linkini verdiğim transpozenin yalnız parçasının davullarını kendim yazdım kayıtta bana ait..

http://rapidshare.com/files/56651585/transpoze-yalniz.mp3

Bununla beraber 51promilinde bütün kayıtları bana aittir... http://www.myspace.com/51promilband dende bunları dinleyebilirsiniz.. eleştiride veya katkıda bulunacak arkadaşlardan bekliyorum.Veya kayıtlarım doğrultusunda yardım almak isteyen arkadaşlar varsa msj larınızı bekliyorum P.m ile msn adreside verebilirsiniz hertürlü bilgi alışverişi için...

Geri