Evde amatör olarak PC ile kayıt yapmayı düşünüyorum ve bu konuda yazılımlar dışında hiç deneyimim yok.
Ben davulcuyum, ve grubumla beraber hücum kayıtlar yapmak istiyorum. Davul benim için önemli olduğundan 8 kanal direk davula gidecek, geri kalan kanallar ise şu şekilde: 1 vokal, 2 elektro gitar, 1 bas gitar. Bir de midi klavyem var.
Fazla analog modüller olsun istemiyorum yani sadece ses kartı ve/veya mixerle kaydımı gerçekleştirmek istiyorum ve tercihim Firewire. (preler ve eqlar içinde olmalı)
Mikrofonlara gelince, davul için uygun fiyata shure mikrofon seti, gitarlar için sm57 düşünüyorum. Bunlarla uyumlu (fiyat/kalite oranına göre) vokal mikrofonu sm57 olabilir mi yoksa başka önerileriniz olur mu?
Bu ihtiyaçlara göre yeni bir başlangıç için (uygun bütçe) ses kartı ve/veya mixer tavsiyeleriniz nelerdir? Konnektörler hakkında çok az şey biliyorum. Bu mikrofonlar ses kartı ve/veya mixere direk girilebiliyor mu? Son olarak, bu kadar enstrüman için o kadar giriş şart mıdır, yoksa herhangi az girişli bir ses kartının girişleri çoğaltılabiliyor mu?
Bilgisayarda ise XP işletim sistemi ve her türlü kayıt ve mix yazılımı mevcut.