Me_ThuS demiş ki:Manyetik alan yapıyor o sesi büyük ihtimalle "bilgisayara benzeyince" ile ne demek istediğini anlasam daha rahat cevap verirdim de. Misal monitörlerin yakınlarında gitarlar daha çok dip gürültüsü yaparlar bunun sebebi manyetik alanın kuvvetli olması ve gitarın topraklamasının çok iyi olmamasıdır. Bu tür etkenleri kaldırırsan dip ses te çözülür.
Birde elektrik beslemesi ile alakalı bir dip ses var. Senin sorunun o da olabilir. Ona da yapılacak şey topraklı hat kullanmak. Temiz bir hat kullanmak birden fazla cihazın bağlı olduğu hatlarda dip ses miktarı artmakta.
öncelikle teşekkürler cevap için.
orada "bilgisayara bağlayınca dipgürültüsüne benzer bir ses oluşuyor" yazacaktım. kafam karışmış sanırım sıcaktan =)
amfide normalde evdeki elektrik hattının çok iyi olmamasından kaynaklanan hafif bir dip gürültüsü var. ama bilgisayara bağlayınca oldukça ön plana çıkan bir ses oluyor. kayıtta gitardan daha önde olduğunu söyleyebilirim hatta.
gitarımda sorun yoktu şu ana kadar. epiphone lp custom sg-400 gitarım elektriğinin kötü olmadığını düşünüyoruma ama baktırabilirm de tabi.
ses kartı olarak laptoptakini kullanıyorum harici, kaliteli bir ses kartım yok ondan da olabilir mi acaba?