emirizmir demiş ki:
Bu gitarın 1400ytl lik Fender tele gitara göre artıları ve eksileri nelerdir.
Neden böyle bir gitara sahip olmak istediniz.
Nekadar yekpare ve dünyada tek sizde olan bir gitar da olsa bir Fender kadar estetik durmadığını düşünüyorum.
El yapımı HERHANGI BIR GITARIN 1400 ytl lik fenderden artıları :
- El emeği, göz nurudur.
- 1400 ytl lik fender telecaster kalıbından çıkma özgürlüğüne sahiptir (burada hollow-body yapılmış mesela)
- Kafasında "Fender" yerine istediğin birşeyi yazdırma özgürlüğüne sahiptir,
- Sapı eline tam istediğin gibi oturtma imkanın var,
- Ağacını kendin belirleyebilirsin ve ağac seçmek okadar büyük bir avantajdır ki, firmaların kullanmadığı okadar çok ağaç kullanabilme gibi bir şansın oluyor (örneğin ceviz, karaağaç ve daha adını bile duymadığım birsürü çeşit daha).
Bu her el yapımı gitar için geçerli olsa gerek.
Bu arada "yok pişmemiş pişmesi lazım az tuz ek" diyen veya öyle düşünen arkadaşlar;
Gitar yapmanın ne kadar kolay olduğunu düşünüyorsanız kendiniz yapın. Kendim yaptığım için söylüyorum, ilk denemem başarısızdı, ikinci denemede kafayı sıyırmak üzereydim. Başardım, ancak hala gitarın kaliteli olmadığı kanaatindeyim. Ancak benim için o gitar 3500 ytl lik esp sv standarttan daha kıymetli, neden mi? Çünkü o gitarı kendim yaptım...
Şimdi herkes bana "sen daha pişmelisin bu gitar olmamış" diyebilir. Madem pişmem gerektiğini biliyor bu şahıslar, gitar yapmayı da biliyordur? Kendinlerinden bir icraat görelim
😉