Demek ki kullanıcı olarak gitarlara söz söyleme hakkımız yok. İlla gitar yapmak lazım. Ben açıyorum atölyemi tez zamanda 😀 😀
janmoreye demiş ki:Be akıllı arkadaş, pişmesi lazım diyen bir adamın illa gitar yapması gerektiğini düşünüyorsun da, bu adamın daha önce bir sürü farklı ustadan bir sürü farklı gitar yaptırmış olabilme ihtimalini düşünemiyor musun?yakuza893 demiş ki:Bu arada "yok pişmemiş pişmesi lazım az tuz ek" diyen veya öyle düşünen arkadaşlar;
Gitar yapmanın ne kadar kolay olduğunu düşünüyorsanız kendiniz yapın. Kendim yaptığım için söylüyorum, ilk denemem başarısızdı, ikinci denemede kafayı sıyırmak üzereydim. Başardım, ancak hala gitarın kaliteli olmadığı kanaatindeyim. Ancak benim için o gitar 3500 ytl lik esp sv standarttan daha kıymetli, neden mi? Çünkü o gitarı kendim yaptım...
Şimdi herkes bana "sen daha pişmelisin bu gitar olmamış" diyebilir. Madem pişmem gerektiğini biliyor bu şahıslar, gitar yapmayı da biliyordur? Kendinlerinden bir icraat görelim 😉
Giderek mantık dışı bir hal alıyor yazdıkların.yakuza893 demiş ki:janmoreye demiş ki:Be akıllı arkadaş, pişmesi lazım diyen bir adamın illa gitar yapması gerektiğini düşünüyorsun da, bu adamın daha önce bir sürü farklı ustadan bir sürü farklı gitar yaptırmış olabilme ihtimalini düşünemiyor musun?yakuza893 demiş ki:Bu arada "yok pişmemiş pişmesi lazım az tuz ek" diyen veya öyle düşünen arkadaşlar;
Gitar yapmanın ne kadar kolay olduğunu düşünüyorsanız kendiniz yapın. Kendim yaptığım için söylüyorum, ilk denemem başarısızdı, ikinci denemede kafayı sıyırmak üzereydim. Başardım, ancak hala gitarın kaliteli olmadığı kanaatindeyim. Ancak benim için o gitar 3500 ytl lik esp sv standarttan daha kıymetli, neden mi? Çünkü o gitarı kendim yaptım...
Şimdi herkes bana "sen daha pişmelisin bu gitar olmamış" diyebilir. Madem pişmem gerektiğini biliyor bu şahıslar, gitar yapmayı da biliyordur? Kendinlerinden bir icraat görelim 😉
Yapmak ayrı, yaptırmak ayrı...
Yaptıran adama "pişmesi lazım" demek için pişmiş olmak gerek, en basidinden:
Madem pişmesi gerek, ne kadar pişecek?
Ama hiç bu işle uğraşmak istemeyen ve başkasına yaptıran adam şunu diyebilir:
Bu adam güzel yapıyor, bu adam yapamıyor.
Bundan ötesine gidilmez. Ha lafı tersinden anlayanlar da olmuş, biraz da alaylı bir tabir kullanmışlar onlara diyecek lafım yok kendi çaplarında eğlenmekte serbestler tabi.
Biz buna kibarlık diyoruz. Zaten açıklama da yapılm ış, arkadaş kendisine bir gitar yaptırmış, tartışma yeri burası değil denmiş, ki bu gitarı alan arkadaş da akabinde bu gitarı satmış. Sen tutuyorsun, aklın sıra lak lak apıyorsun. Bir de özel mesaj atmışsın, "Mantık dışı bir hal aldığı yok,yakuza893 demiş ki:A, "gitarın burası yamuk şurası büzük" denmemiş ki..
janmoreye demiş ki:Biz buna kibarlık diyoruz. Zaten açıklama da yapılm ış, arkadaş kendisine bir gitar yaptırmış, tartışma yeri burası değil denmiş, ki bu gitarı alan arkadaş da akabinde bu gitarı satmış. Sen tutuyorsun, aklın sıra lak lak apıyorsun. Bir de özel mesaj atmışsın, "Mantık dışı bir hal aldığı yok,yakuza893 demiş ki:A, "gitarın burası yamuk şurası büzük" denmemiş ki..
Haklı olduğum için sana öyle geliyor." yazıyorsun. O zaman senin mantığınla hareket edersek ben de elinden iyi ustaların yaptığı gitarlar geçmemiş olan adam gitar yapamaz diyorum, var mı bir itirazın. Sen kimsin ki benim yaptığım yorumlara ökenirmiş gibi az tuz ek falan yazıyorsun. Ben burada adama kibarlık yapmışım, dönüp desem onca para vermişsin, gitarda kullanılan hardware olduğu gibi çin malı daha mı iyi. O yüzden çeneni kapat hiçbirşey bilmediğin konularda da burda ahkam kesme.
picassographic demiş ki:"yakuza893" arkadaşım.Yazdıklarının ciddi anlamda fakir, doyurucu bilgiden yoksun, amatörce olduğunu belirtmek isterim ki :
"Be akıllı arkadaş, pişmesi lazım diyen bir adamın illa gitar yapması gerektiğini düşünüyorsun da, bu adamın daha önce bir sürü farklı ustadan bir sürü farklı gitar yaptırmış olabilme ihtimalini düşünemiyor musun"
Sorusuyla arkadaşım zaten olayı bitirmiş.Bundan sonra yazdıklarının ele gelir bir yanını ben şahsen göremedim. Kalite hakkında yorum yapabilmek illa ki başka bir icracı mı olmak gerekir? Peki bu icracı (luthier) kötü olsa onun fikirlerine ne derece güvenilebilir?
İyinin ne olduğu hakkında genel bir fikir varsa ve yukarıda yazdığın gibi "Bu adam güzel yapıyor, bu adam yapamıyor" DENEBİLİYORSA neden pişmesi gerek gibi bir tavsiye verilemesin?
Atıyorum BMW.Mercedes,vs gibi arabalara binmiş olalım .Sonra da Volkswagen'e binelim. Döşemelerine, arabanın performansına bakıp "Abi Volkswagen'in pişmesi lazım dersek bir hata yapar mıyız acaba? İlla ki mühendis mi olmak lazım?
Kendi gitarını yapmışsın,emek etmişsin, saygı duyarım. Ama şahsen arada ciddi bir tecrübe ve olgunluk farkı olduğunu düşünüyorum.
janmoreye demiş ki:Bir tane forum üyesi gelsin buraya, sen haksızsın, yakuza haklı desin ben kusura bakmayın hatalıyım diyeceğim ve çekip gideceğim. Ama çıkmazsa sen de delikanlı gibi burda haksız olduğunu kabul edip herkesin önünde benden özür dileyeceksin, var mısın?
janmoreye demiş ki:Okumayla ilgili bir sıkıntın var heralde, ben yakuza sen haksızsın derlerse özür dile demiyorum, bir kişi çıkıp da beni haksız görürse forumu terkedeceğim, üyeliğimi sildireceğim diyorum, sen lafı çevirip yine başka yönünden anlıyorsun.
picassographic demiş ki:Valla sen bu kadar kitap okuyup nitro ucuzdur deyip bunları yazıyorsan emin ol doğru yoldasın.
SiLeNoZ demiş ki:Moray haksızsın ! kaybol 🙂
Abi bu ne saçma bir tartışmadır ya. Janmoreye da hayatımda görmediğim bilmediğim bir sürü gitarı gördüm duydum. Adam bin bir türlü custom ve standart gitar kullanmış etmiş. Az çok bilgisi olsun heralde di mi gitar yapımı ile ilgili. Evlenmemiş adama evlilik anlatılmaz. Doğurmayan adam analıktan anlamaz. Pişmiş aşa su katılmaz 🙂
Bence uzatmayın daha da tatsız ortam olmasın daha fazla
Saygı sevgi.