1000mirrors demiş ki:
DaYs_oF_PuRGaToRY demiş ki:
Dediğim gibi, ''Feminizm'' kelimesi ''Dişicilik'' anlamına geliyorsa, kelime anlamı senin kurduğun mantık doğrultusunda baktığımız zaman savunulduğu öne sürülen ideoliji ile bariz bir şekilde çelişiyor.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşsın bizlerle lütfen.
Aman aman ne kadar da uygarsınız böyle size imreniyorum.Feminizm dişicilik demekmiş bu da eşitliğe aykırıymış.
Ortada bir eşitsizlik,sömürü varsa biraz sağduyu sahibi bir insanın yapacağı en akla yatkı şey baskı atlında olan tarafın yanında yer almaktır.Erkek kadından (somut olarak ve haksız biçimde) üstün durumdaysa yapılması gereken kadının yanında yer almaktır.Feminizm yani evet dişicilik yapılır ki kadınlar da biraz daha yukarı çıkıp erkeklerle eşit duruma gelebilsinler.
Bunu şöyle açıklayayım bir maçta 1-0 bir takım önde ve siz beraberlik sonucunu istiyorsunuz.Bunun için diğer takımın da bir gol atması gerekir ki eşitlik olsun.Kimse gol atmazsa bir takımın üstünlüğü devam eder.
Erkekler de toplumsal mücadelede şu anda öndedir ve bu haksızlıktır.O zaman kadınların yanında yer alırız ki onlar da kazanımlar elde etsin ve erkeklerle eşit hale gelsin.
Kadınlar için şu toplumsal durumlarda eşit muamele istemek kadınların ezilmesini kabullenmektir,zira bu şekilde hiçbir zaman zincirlerini kıramazlar.Buna pozitif ayrımcılık denir.Sözde eşitlik isteyen sizin gibi "uygar,eşitlikçi" orta yolcular bunu tabii ki istemez.Sizin istediğiniz sadece oturup bol bol nutuk atmaktır.Gerçekten kadınların eşit olmasını istemezsiniz,ikinizin de erkek ve cinsiyetçi olduğunuza eminim.
ben de bundan korkuyordum... neyse, umarim ki yazilarimi okumamissin yada yanlis anlamissindir, zaten erkek oldugumu belirtmistim, ve ifadelerinde bunu "tahmin" ettigini soylemen, yazdiklarimi okumadan yazdiklarima cevap verdigin yonundeki suphelerimi dogruluyor. ve umarim gercekten objektif, mantikli bir tartisma ortami yerine kavga etmeyi seven tiplerden degilsindir. eger yanlis birsey soylemissem kusura bakma, ama dedigim -ve sanirim okumadigin- gibi bu foruma yeni uye oldum, ve kimseyi tanimiyorum. ama sunu da biliyorum ki bircok forumda sozde "tartismak" isteyen insanlarin kavga cikarmaktan baska bir amaci olmadigini gordum, eger onlardan biri degilsen lutfen alinma. insallah degilsindir, ve sonunda dogru duzgun bir tartisma ortami bulabilmisimdir... gecelim cevaplarima:
1000mirrors demiş ki:
Sizin istediğiniz sadece oturup bol bol nutuk atmaktır.Gerçekten kadınların eşit olmasını istemezsiniz,ikinizin de erkek ve cinsiyetçi olduğunuza eminim.
objektif ve mantikli bir tartisma istedigimi soylemistim, ama hakaretlere, ve bu tip kaba sozlere boyu egecek degilim. hayatimda esitligi benim kadar savunan baska bir insan gormedim. her zaman her yerde esitligi savunmusumdur. erkek ustunlugunu savunanlara son derece sert cikistigim gibi, kadin ustunlugunu savunanlara da son derece karsiyim. kucuklugumde bunun yuzunden yemedigim dayak kalmadi, fikirlerimi, eylemlerimi kaldiramayan insanlar, baktilar ki mantikli bir cozum bulamiyorlar, ya kufurlerine ya da guclerine basvurdular. deger verdigim kadinlara yapilanlari gordum, karsi ciktigimda neler cektigimi sadece ben bilirim.
suclamadan once kimi neyle sucladigina dikkat et. beni cinsiyetcilikle, oturup sadece nutuk atmak, hicbir efor sarfetmemekle suclayamazsin. esitlik benim hayatimda en cok deger verdigim prensiplerimden biridir, ve bana bu sekilde sucalamalarda bulunulmasini en agir cinsinden hakaret sayarim. eger gercekten yukarida bahsettigim tip insanlardansan o zaman senin hakaretlerine hakaretle cevap vermeyecegimi soyleyeyim. senin amacin kavga cikarmaksa, benimle bunu basaramayacaksin. ama umarim senin hakkinda hakliyimdir ve bu hakaretlerin sadece benim ve yazdiklarim hakkindaki bilgisizliginden kaynaklaniyordur.
1000mirrors demiş ki:
Bunu şöyle açıklayayım bir maçta 1-0 bir takım önde ve siz beraberlik sonucunu istiyorsunuz.Bunun için diğer takımın da bir gol atması gerekir ki eşitlik olsun.Kimse gol atmazsa bir takımın üstünlüğü devam eder.
goruyorum ki orneklerim demek istediklerimi yeterli aciklayamamis ki boyle bir ornek kullanmissin. guzel bir ornek, simdi demek istediklerimi senin bu ornegin uzerinde -sana ve forumun geri kalanina- aciklayayim:
oncelikle daha iyi aciklayabilmek icin ornegindeki 2 takima birer isim veriyorum -BU iSiMLER SADECE ORNEKTiR! allah bilir bu takimlar yuzunden de kavga cikar...- onde olan takim fenerbahce, geride olan besiktas olsun. bu durumda, bir besiktasli beraberlik istemez. tabiki 1 gol atmak -ve beraberlige ulasmak- ister, sonra 1 tane daha, sonra 1 tane daha... bir besiktasli her zaman besiktasin butun maclari kazanmasini ister. bir besiktasli, "hele bi beraberlige ulasalim, bidaha gol atmayalim." yada "ligde gs'le esit puana ulasalim, ama onlarin onune gecmeyelim" diye dusunmez. besiktasin ligde oynayacagi butun maclarda berabere kalmasini isteyen biri kendine besiktasli demez, cunku bjk-fb macinda bu "besiktasli", besiktasli oldugu kadar fenerlidir de, ve bjk-gs macinda, bu "besiktasli", besiktasli oldugu kadar galatasaraylidir da. o bir besiktasli degildir.
1000mirrors demiş ki:
Erkekler de toplumsal mücadelede şu anda öndedir ve bu haksızlıktır.O zaman kadınların yanında yer alırız ki onlar da kazanımlar elde etsin ve erkeklerle eşit hale gelsin.
su an dunyanin cogu yerinde, kadinlarin ezildigi, erkeklerin ustun tutuldugu, tabiki tartisilamaz bir gercektir. ve tabiki bu durumda biz esitlikciler (hala bir isim bulamadim dusunce sistemimize, boyle adlandiracagim bundan sonra.) dogal olarak ezilen tarafin, yani kadinlarin yaninda yer aliriz. cok ender de olsa, erkeklerin ezildigi durumlarda da ezilen erkegin yaninda yer aliriz. bir disici, -tekrar ediyorum- COK ENDER DE OLSA erkegin ezildigi bir durumda onun yaninda yer almaz, o bir disicidir, esitlikci degil, o taraflardan birini tutmaktadir, ikisi arasindaki esitligi degil. ayrica diyelim ki erkegin ezildigi durumlar diye bir kavram yok. (birinin cikip da bunu iddia edecegini bildigimden ustunde bu kadar durma geregi hissediyorum, onceden cevap vereyim.) ama eger bir gun bu feminist, yani disiciler bu "toplum yapisini" degistirmeyi basarir da dominant grup kadinlar olursa, disiciler, bu sefer esitligi saglamak icin ezilen tarafin yaninda yer almazlar. onlar disicidir cunku, esitlikci degil. onlar bu konudaki 2 taraftan birini tutmaktadirlar, disilerin tarafini. adi ustunde. dedigim gibi, cok ender de olsa, boyle durumlara sahit oldum, ve bunu daha once katildigim tartismalarda dile getirdigimde, bu sozde esitligi savundugunu iddia eden ve guyya objektif (!) bir sekilde "tartismak" (!!) isteyen, kendini feminist addeden arkadaslarim, kufurleriyle birlikte oyle durumlarin (erkegin ezildigi durumlarin) evrende var olmadigini cok sakin (!!!) bir sekilde belirttiler, onun icin vurgulama ihtiyaci hissettim, burda da ayni sey olmasin diye. her neyse, devam edeyim. dedigim gibi su anki durumda, biz esitligi GERCEKTEN savunanlar, tabiki ezilen kadinlarin yaninda yer aliriz. ama biz kendimize "disici" demeyiz. cunku bu bizim idealimize tamamiyle aykiridir. bizim zaten tum amacimiz, "erkekci" ve "disici"lere karsi cikmaktir. biz esitlikciler, disiler ezilince (veya gelecekte ezilirse) disilerin, erkekler ezilince (veya gelecekte ezilirse) erkeklerin yaninda yer aliriz. eger gercekten "esitlikcilik" dusuncesi "disicilik" diye adlandirilabilseydi, sizin iddia ettiginiz gibi, o zaman kadin ustunlugunu savunanlara ne denilecek? madem disiciler esitligi savunuyor, o zaman onlarin ismi ne? "gercektenesitligidegilonunyerinekadinustunlugunusavunandisiciler" gibi bir kelime mi icat etmeliyiz onlari tanimlamak icin? yani biraz komik bir ornek oldu ama anlasilamiyor herhalde dediklerim, onun icin boyle bir yola basvurdum.
tekrarliyorum: bazilarinin aksine, ben gercekten esitligi savunan biriyim, sadece bu dusuncemi(zi), esitlik dusuncesini, taraflardan birinin ismiyle anmanin ne kadar sacma oldugunu, en azindan bana ne kadar sacma geldigini belirtmek istiyorum, ve bilgisi olan varsa beni (bizi) aydinlatmasini istiyorum. LUTFEN YAZDIGIM HERSEYI, BU VE BIR ONCEKI POSTUMU OKUMADAN BANA CEVAP YAZMAYIN.
saygilar.
ha bu arada,
1000mirrors demiş ki:
tesekkur ederim.