@fati2191 pazar arastirmasi nasil yapilir cok anlamam, yani en azindan uzmanligim degil.
Turkiye'de cok uzun sure yasadim. Son 2-3 yildir da TX, USA asil adresim olmakla beraber dunyanin bir cok yerinde bulunuyorum.
Muzik benim hobim oldugu icin mumkun oldugunca az butce ile mumkun oldugunca fazla verim almak amaciyla bulunacagim bir cok yerin marketplace, craiglist ve ikinci el satis yapan dukkanlarini bir sure onceden arastirip her firsatta da ziyaret etmeye calisiyorum.
Gitar konusunda Fender ve Gibson
(alt markalari ve taklitleri ile birlikte) dunyanin bir cok yerinde pazarda aktif yer tutuyorlar. Burada sana katilabilirim.
Ancak ekipman
(pedal, prosesor, amfi vs.) konusunda sana katilmiyorum. Benim canli canli gorup dokunup alisveris yaptigim gercek pazar'da durum senin soyledigin gibi degil. Tabiki 50 eyaletin hepsinde es zamanli arastirma yapmadim yada EU'nun tamamini cok kisa sure'de olcmedim ancak konu pedal, prosesor oldugunda EU, USA, Rusya ve Asya ulkelerinin cogunlugunda Boss/Roland urunleri acik ara daha basklin.
Konu amfi olacak olursa eger,
(ev kullanicisina gore) biraz daha yuksek butceli durumlarda
(sahne, studyo vs.) Fender amfiler oldukca baskin ancak bu Fender amfiler lambali olanlar. Modelleme kabiliyeti olan Fender amfiler ayni sekilde diger Japon alternatiflere gore daha guclu bir pazar payina sahip degiller.
Benim ekonomi, alim-satim, pazar gibi konular ile hic alakasi olmayan biri olarak genis kapsamli gozlemim bu sekilde.
Sevgiler.