Şimdi şöyle bir şeyler söyleyeyim.. Öncelikle (ben mi yanlış biliyorum) ama bahsettiğin soundforge yazılımı bir wave editor olmalı... Bu daha çok parçanın en son mastering'inde kullanılan, parçaya son şekli verilen bir yazılım (veya tek başına kanallar üzerinde destructive işlemler uygulamak için kullanılabilir..).. Dolayısıyla kanalları alıp, üst üste çalabileceğin, denk getireceğin, miksaja dalabileceğin bir yazılım değil... Ha ben öyle yazılımlarla da kayıt yaptım, denk getirdim v.s.. Ama gereksiz bir zahmet bu...
Bunun yerine parçayı, her enstrüman'a bir kanal düşecek şekilde kaydedip, miks yapabileceğin, Sonar, Cubase v.s. gibi bir yazılım kullanman daha doğru olacaktır..
Normalde şöyle yapman uygun düşer... Sonar, Cubase v.s. gibi bir yazılımda bir proje açarsın, parçanın trafiğini aklında oturtursun, buna uygun bir tempo belirlersin.. Bu aşamadan sonra sanal enstürmanlarını yazarsın (davul-pad v.s.).. FL studio'nun bir güzelliği vardır.. VSTi veya DXi olarak çalışabilir.. (Yani wave olarak export-import etmen gerekmez..).. DXi olarak slave tempo modunda da çalışır ..(Sonar gibi DXi destekli bir programda hazırladığın tempo değişimlerini algılar, uyar)... FL studio'yu DXi veya VSTi olarak projene dahil edersin, ve orada açılacak olan FL Studio ekranından, kaydettiğin davulları, pad'leri açarsın.. Artık play'e bastığında (Master yazılım için söylüyorum..) sanal enstrümanların çalmaktadır.. Bunun üzerine yeni audio kanalları eklersin, ve her seferinde bir enstrümanı kaydedersin.. (Bir yandan yazdığın davulları v.s. dinlerken, bir yandan yeni enstrümanı çalar, kaydeder; adım adım ilerlersin..) ..En son olarak tüm parçayı mixdown eder, tek bir wav dosyasına dönüştürür ve bahsettiğin soundforge, wavelab gibi bir wave editör ile mastering'ini yaparsın...
Normalde izlenen yol budur... Düzgün kayıtlar böyle çıkar.. Aksi takdirde, senkronu tutturmak falan daha zor olur...
Ha zor yöntemi deneyecem ben diyorsan,.. FL studio da yazdığın davulları dinlerken, ayrı bir wav olarak elindeki herşeyi kaydedersin.. FL studio dan wav olarak export edersin tüm yaptıklarını...Sonra soundforge gibi bir wave editörü açarsın ve başlarındaki boşlukları kesersin tüm çaldıklarının.. Üst üste kopyala yapıştır yaparsın sonra (Mix ederek paste edersin.. Replace falan gibi değil..).. Ama bahse girerim, ilk 30 denemende oturmayacaklardır 🙂... Baştan davul kısmında klik vermek, sonra bu kısmı atmak gibi yöntemler kullanman lazım.. Kısacası lazım da lazım... O yüzden ilk söylediğim normal yol, doğru olan yoldur... Zaten ikinci seçenekte herhangi bir miks şansın da yok..
(Umarım soundforge konusunda yanılmıyorumdur, benim kullandığım bir yazılım değil çünkü.. Aksi takdirde, tüm bunlar boş lakırdıdır... Yine de wave editör ile kayıt yapmaya çalışanlar olabiliyor.. Böyle bir mesaj olarak bulunsun..)