Floyd posts

Merhaba ibanez 970rg gitarımda ibanez edge 2 tremolo var ve köprüdeki floyd post dedikleri vida içten sıkısmıs. Yani su sekilde fotodan anlayabiliceğiniz gibi içdeki vida sıkısmıs durumda diğerinde gayet rahat dönüyor. Wd40 denedim yinede çıkmadı. Var mı bir
C6417DEC-0449-46B5-8A53-09767D470DB0.webp
önerisi olan?

derin bir kaba wd40 sıkıp iyice baıtırn ve kapın ağzını kapatın. 1 gece bekletin. iyice her yerine wd40 ulaşsın sonra tekrar deneyin olmadı dıştan basit bir pürmüz ile hafifçe ısıtmayı deneyin fakat bu malzemeye zarar verecektir tornaciya da götürürseniz vida içine ince matkap ucuyla delik açıp çıkartacaktır. görsel olarak alacağı hasar çok önemli değil diyorsanız tuzlu asitli karışımda 1 gece bekletmeniz lazım. tuz+sirke+su olabilir veya kola olabilir.

Hocam öncelikle vidayı kaba alıyorsun. Üzerine sırasıyla yoğurt, kola, fanta, varsa fruko(elzem değil) sonra pul biber tuz karabiber koyup bir güzel yediriyorsun. Ağzını güzelce kapatıp hava almayacak şekilde buzdolabına ko…
Abi ne sirkesi ne tuzu. Korozif maddeleri mümkün olduğu kadar uzak tutmak gerekiyor metallerden siz sirke tuz önermişsiniz.
Wd40 sonra makina yağı sıkın azar azar bir iki darbe vurun sıkışan vidaya. Gerekirse allen anahtarı kolunu uzatın bi şekilde (evet kuvvet kolu formülü) açılır zaten.
Ha çöpe atmışsın ha sirkeli tuzda bekletmişsin.

@Metoboy kusura bakmayın da internet tabiri ile boş yapmisiniz Umarım wd40 in acamadigi ve muadilini bulamadığımız bir vida ve vida yatağı ile karşılaşmazsınız wd40 dışında ki o da koroziftir, evde pratik bulabileceğiniz asidik şey yok 1 vida için litrelik pas çözücü onermedim dikkat ederseniz ayrıca görseli önemli değilse dedim zaten yoksa sadece üstten baş tarafı gorunucek bir vidayı çöpe atacak kar zarara göre bakarsak çöpe atılmadan önce hersey denenmeli

Geri