FM(football manager)

olm Emrah senle tanıştığım günden beri birşeyleri eğlendirici bir üslupla yazma yeteneğine hastayım, insanı içine alıveriyor hemencecik yazdıkların 🙂
hayatımda ne fm ne cm ne de başka bir türünü oynamışlığım yok ama şu yukarıdaki yazını okuyunca sanki uzun yıllardır bu oyunları oynuyormuş ta senle aynı duygu ve heyecanları hissediyormuş gibi oldum aniden, nasıl geçirdin lan bana bu duyguyu şimdi 🙂

Beşiktaş başlığına haftada en az 5 post atmaya söz verin Kenan başkanla beraber, söz ben de şu fm muhabbetlerine kulaktan dolma bir şekilde dahil olucam 😛 🙂

olm şu güzel havalarda bir yerlere tıkılıp çalışmak çok boktan birşey, yanımda insanlar irsaliye,bütçe,alacak,verecek,sistem gitti falan diyor biz napıyoruz aminiyum ve de en kötüsü tüm bunlar sikimde bile değil, bazen "bi yönetici gelip Gökhan bey buraya kadarmış, hizmetleriniz için teşekkür ederiz" dese adamın elini öperim herhalde diye düşünüyorum, çok sıkıldım lan hakkatten çok sıkıldım, köye kasabaya yerleşmek isteyen adamların halinden anlıyorum artık, şu son 2,5 sene çok yordu çok.

Yazdığımı okuduğunuzda bir nebze gülümseyebiliyorsanız ne mutlu, sonuçta hepimiz bunalmış ve daralmış durumdayız, forumlar bu lanet olası iş temposu içerisinde ara ara hava almaya çalıştığımız ortamlar konumunda. Dolayısıyla elden geldiğince yaşanmışlıklar mutluluk versin, tebessüm ettirsin isterim elbet. Bana da gelip teşekkür etseler, tazminatımı verseler gerçekten ben de ellerini öpebilirim, 3 ay kaybolurum ortadan; katılıyorum. : )

10 sene önce buraya yazmaya başladığımızda ne twitter vardı, ne facebook, ne de cep interneti... (Facebook'a gel diye kafamı skenler de yoktu, ne güzel) Evet yine internet vardı ama haber almak bu kadar kolay değildi. Burayı kullanım amaçlarımız da farklıydı haliyle... Şimdi, istemesen de, 10 sene öncenin duyduğunda şaşırdığın olayı, daha vuku bulduktan 10 dakika sonra kulağının dibinde/gözünün içinde bitiyor. Internet böyle bir konuma evrildi, biz de haber almaktan ziyade nefes alabilmek için kullanır olduk forumu.

Gezen, gezebilen insan nefes alan insandır; bunca yıl sonra bilmem kaçıncı kez bunu öğrendim ben... Denizin dibinde balık kovalarken, dağlık yamacın tekinde soğuk havada çadır kurarken hatta fırtınada mahsur kalıp köylülere sığınmışken, ya da daha önce hiç gitmediğimiz bir deplasmana yollanırken özgür ve mutluymuşuz; enteresan ki şimdilerde paraya en çok yaklaşmışken anlıyor insan paranın her şey demek olmadığını.

Öyle yaşamaya devam eden insanın da foruma girecek vakti ve hatta girmeye niyeti olmuyor zaten. Bazen diyoruz ya binlerce kişiydik burada fakat bu kadar az kişi kaldık, ama forum devam ediyor, nasıl böyle oluyor diye... Bence nefes alma ihtiyacımızın büyüklüğüdür işte burayı devam ettiren. O yüzden buradayız hepimiz bence.

Kasaları tekmeleyip nefesle gol efekti yaptığımız doğrudur ayrıca, konuyu dağıtmayalım.

Gene ekşiden bir alıntıyla karşınızdayım. Konu futbolda yabancı sınırlaması ve Galatasaray sözlükte biri sağlam bir yazı yazmış, o yazı üzerinden dönüyor sohbet.

galatasaray sözlük'te nasıl incelendiğini görmek için okuduğum yazıda şimdiye kadar fm oynarken ingiliz takımlarına türk oyuncuları transfer edemeyişimin sebebi olan work permit'in ne demek olduğunu öğrendim.

şu anda inanılmaz mutluyum lan. football manager oynamak istiyorum deliler gibi. meğerse work permit "ab dışı transferlerde, oyuncu için son 2 yılda milli takımı ile maçların %75'ine çıkmış olma şartı"'ymış. ben de tamamen keyfi bir şey sanıyordum lan. hatta transfer yapamayınca o anda federasyonun canı istemiyor, işine gelmiyor o yüzden de izin vermiyor zannediyordum. bilgisayar başında "bu ne abi, be isteyince izin vermiyorlar, başkası alıyor ama" diye kızıyordum. valla bak.

şu anda 2008'den beri oynadığım fm'nin en büyük gizemi çözüldü benim için. bugün günlerden west ham united !!!
http://antik.eksisozluk.com/show.asp?id=34060563

Olum niye söylemiyorsunuz adama work permit nedir diye? Bak eksik oynamış kaç yıldır, West Ham till i die ulan!

Fm 12de Fenerbahceyi hem butce hem de kadro acisindan Dunyanin en guclu 8-10 klubu arasina sokmustum ama sponsor ve yayin gelirleri ile populerligimizin basarilarimiza ragmen artmamasiyla bir turlu Madrid, Barcelona seviyesine cikamadik. Isnallah 13te bunlar duzeltilmistir.

13ü yükledim. Oyunda Fenerbahçeyi berbat yapmışlar. Fenerbahçe ile başladım, hazırlık maçlarında bileç çok zorlandık. Şampiyonlar ligine giremedik. Ligde sürekli puan kaybettik evimizde Bursaya 3-0, Dniproya 4-0 yenilince ben de kariyeri bıraktım.

Sonra Napolide kariyer açtım, hayvan gibi para harcadım, Juventusun kötü sezon geçirmesiyle şampiyon olduk. Türkiyede Beşiktaş şampiyon olmuş. Bu sene Fenerbahçe Avrupa ligindeki grubunda 5 maçın sonunda sonuncu durumda.

13ü yükledim. Oyunda Fenerbahçeyi berbat yapmışlar. Fenerbahçe ile başladım, hazırlık maçlarında bileç çok zorlandık. Şampiyonlar ligine giremedik. Ligde sürekli puan kaybettik evimizde Bursaya 3-0, Dniproya 4-0 yenilince ben de kariyeri bıraktım.

Sonra Napolide kariyer açtım, hayvan gibi para harcadım, Juventusun kötü sezon geçirmesiyle şampiyon olduk. Türkiyede Beşiktaş şampiyon olmuş. Bu sene Fenerbahçe Avrupa ligindeki grubunda 5 maçın sonunda sonuncu durumda.

İngiltere'de Swansea .
Almanya'da Freiburg . (işsiz başlayınca)
Belçika'da Charleroi . (işsiz başlayınca)

Çok zevkli oluyor.
Swansea'nın kadro , istenilen hedef için yeterli .
Bütçe'si fena değil hatta iyi . 🙂

Transfer çok zorlaştırılmış dimi istediğin adamı çok zor alıyorsun .
Beğenmediğin bi oyuncu bile fiyatının 5 katına çok zor geliyor.

Uygun fiyatlı fiyat/performans futbolcu tavsiyesi istersen Sion 'lu forvet Yannick N'Djeng 2.5€ 'ya geliyor.
🤣

Alt sınıf düşmemek için oynayan bi takımsan Amc için 27 yaş Boudjemaa (Petrolul) veya 28 yaş Marcinho (Rapid Wien) 50K - 100 K fiyata geliyorlar . 🙂

Marcinho 2005 - 2006 yıllarında Gençlerbirliğinde de oynamış 🤣 .

Kaleci olarak Celtic takımının 24 yaşındaki ingiliz kalecisi '' Fraser Forster '' çok sağlam .
Bazen 7 - 8 M€ . bazende 15M.€ istiyorlar .

İngiltere'de Swansea .
Almanya'da Freiburg . (işsiz başlayınca)
Belçika'da Charleroi . (işsiz başlayınca)

Çok zevkli oluyor.
Swansea'nın kadro , istenilen hedef için yeterli .
Bütçe'si fena değil hatta iyi . 🙂

Transfer çok zorlaştırılmış dimi istediğin adamı çok zor alıyorsun .
Beğenmediğin bi oyuncu bile fiyatının 5 katına çok zor geliyor.

Uygun fiyatlı fiyat/performans futbolcu tavsiyesi istersen Sion 'lu forvet Yannick N'Djeng 2.5€ 'ya geliyor.
🤣

Alt sınıf düşmemek için oynayan bi takımsan Amc için 27 yaş Boudjemaa (Petrolul) veya 28 yaş Marcinho (Rapid Wien) 50K - 100 K fiyata geliyorlar . 🙂

Marcinho 2005 - 2006 yıllarında Gençlerbirliğinde de oynamış 🤣 .

Kaleci olarak Celtic takımının 24 yaşındaki ingiliz kalecisi '' Fraser Forster '' çok sağlam .
Bazen 7 - 8 M€ . bazende 15M.€ istiyorlar .

Swanseayi bu kariyerden sonra deneyebilirim.

Bu arada sene sonunda Douglas ile Ospina serbest kalıyor. Eğer Real Madridde falan değilsen ikisi de işine yarar. Ben Cannavaro ile De Sanctisin yerine bu ikiliyi koydum, baya iyi oynuyorlar. Ayrıca Diameyi 4m€ civarına alabilirsin. Gayet iyi oyuncu. Gerçekte ise birkaç yıl önce Kayserisporun kapısından dönmüştü. 😀

Aslında transfer zorlaşmamış, kolaylaşmış bile diyebiliriz ama eskisi gibi nakit ödeme yapmadan oyuncu alınamıyor. Mesela 15m€ bonservisin 2-5m€ arası bir miktarını peşin ödemen gerekiyo. Eğer nakit paran yoksa transfer yapamıyorsun, varsa yardırıp gidiyosun. Mesela ben Fenerbahçedeyken Cristian ile Ziegleri gönderip sadece Digneyi alabildim. Ama Napolide parayı bulunca yardırıp gittim 😀

pw8z2.jpg

Bu da kadrom. Real, City gibi takımlarla karşılaşınca orta sahayı zor geçiyoruz. 😀

pw970.jpg

Napolide parayı bulunca yardırıp gittim 😀

Para bolsa vasco'dan stoppere Dede'yi ve söylediğim Celtic kalecisini kaçırma bence kesin al .
Orta sınıf bi alternatif olsun diye yedek sağ bek lazımsa Leverkusen'li Carvajal'da ilaç gibi oluyor .
3'üde genç 4 - 5 sezon iş yapar kadroda .

Tabi benim gibi 1M.€ bütçe , takımın yıldızları sakat başlarsan iş zor.

Ama ençok Swansea'da keyif almıştım . Bütçesi 12M.€ falandı yanılmıyorsam .
Hernandez ve Michu gibi güzel oyuncuları var . Yaşlı oyuncularıda yok .
Takımı düşürmesen yetiyor . Rakiplerde çok zevkli zaten .
Çoğu zaman savunmaya K.Toure'yi forvete'de yedek olsun diye Shaktar'lı Eduardo'yu 1 veya 2 sezon kiralıyorum .

Fm'de (Eski CM'de dahil) içimde ukte kalan , tüm ligleri seçip doya doya oynayamıyoruz çok can sıkıcı oluyor.
He bide yeni Antreman sistemi hiç güzel olmamış .

Şu antreman sistemini uyguladığın programa göre videolu falan yapsalar daha güzel olacak aslında .

🙂

İki yıl kadar önce facebook la falan ilişiğimi kesmiştim alenen fişliyorlar diye..

Geçenlerde alelade bir isimle girip ne oyunlar var bakayım dedim almış yürümüş, onlarca menajerlik oyunu buldum.

En beğendiğim Galacticos Football 2012. Her açıdan akıllı keyifli bir oyun.
Aynı şirketin (Fantasy Moguls) Franchise Basketball diye de bir basketbol menajerliği oyunu var.

Kaynakları, oyuncu sayıları, scoutingleri ve bir menajerlik oyunundan bekleyeceğiniz herşey çok iyi. Zaten CBS ile birlikte yapmışlar.
Tavsiye ederim.

İki yıl kadar önce facebook la falan ilişiğimi kesmiştim alenen fişliyorlar diye..

Geçenlerde alelade bir isimle girip ne oyunlar var bakayım dedim almış yürümüş, onlarca menajerlik oyunu buldum.

En beğendiğim Galacticos Football 2012. Her açıdan akıllı keyifli bir oyun.
Aynı şirketin (Fantasy Moguls) Franchise Basketball diye de bir basketbol menajerliği oyunu var.

Kaynakları, oyuncu sayıları, scoutingleri ve bir menajerlik oyunundan bekleyeceğiniz herşey çok iyi. Zaten CBS ile birlikte yapmışlar.
Tavsiye ederim.

Online galiba ?
Hem böyle oyunlarda , oyun içi bazı özellikleri kullanabilmek için para istiyorlardı ve bu yüzden uzak duruyordum .
Buda öylemi ?

Para bolsa vasco'dan stoppere Dede'yi ve söylediğim Celtic kalecisini kaçırma bence kesin al .
Orta sınıf bi alternatif olsun diye yedek sağ bek lazımsa Leverkusen'li Carvajal'da ilaç gibi oluyor .
3'üde genç 4 - 5 sezon iş yapar kadroda .

Tabi benim gibi 1M.€ bütçe , takımın yıldızları sakat başlarsan iş zor.

Ama ençok Swansea'da keyif almıştım . Bütçesi 12M.€ falandı yanılmıyorsam .
Hernandez ve Michu gibi güzel oyuncuları var . Yaşlı oyuncularıda yok .
Takımı düşürmesen yetiyor . Rakiplerde çok zevkli zaten .
Çoğu zaman savunmaya K.Toure'yi forvete'de yedek olsun diye Shaktar'lı Eduardo'yu 1 veya 2 sezon kiralıyorum .

Fm'de (Eski CM'de dahil) içimde ukte kalan , tüm ligleri seçip doya doya oynayamıyoruz çok can sıkıcı oluyor.
He bide yeni Antreman sistemi hiç güzel olmamış .

Şu antreman sistemini uyguladığın programa göre videolu falan yapsalar daha güzel olacak aslında .

🙂

Dedeyi önceden biliyordum ama unutunca City almış. Profili baya iyiymiş aslında. Zaten City gruplarda bizi 4-1 ve 3-0la geçti. En azından bu skoru azaltabilirdim. Söylediğin kaleci iyi gözüküyor ama çok yavaş 😀

Cmnin son oyunların birinde antrenmanlar maç gibiydi, duran top çalışmaları falan yapılabiliyordu. Keşke bunda da böyle olsaydı.

Bir de Neymarı almaya çalışıyorum, ama bir türlü aklını çelemedim. Adam benden bıktı usandı valla 😀

Bir de söylediğin sağ beke baktım. Sen yedek diyosun da adamla Maggio arasındaki fark Sabriyle Maicon arasındaki fark gibi. Bu adamın potansiyeli 5 yıldız, şuan 4 yıldızla oynuyor. Maggio ise 2 yıldız. 😀

Bir de söylediğin sağ beke baktım. Sen yedek diyosun da adamla Maggio arasındaki fark Sabriyle Maicon arasındaki fark gibi. Bu adamın potansiyeli 5 yıldız, şuan 4 yıldızla oynuyor. Maggio ise 2 yıldız. 😀

Ben büyük takımlar için söyledim yedek diye . Maggio yaşlı düşüşe geçer veya geçmiştir profili gerçi tam bekte değil zaten.
Bide şu genç sion'luyu al yedeğinde dursun . 2.5 € çerez parası büyük takım için.
Ben 2.5€ için 5oyuncumu sattım anca aldım adamı freiburg'a . 🤣

Eskiden freiburg daha iyiydi , Papis Cisse falan vardı bari .
🙂

Ben büyük takımlar için söyledim yedek diye . Maggio yaşlı düşüşe geçer veya geçmiştir profili gerçi tam bekte değil zaten.
Bide şu genç sion'luyu al yedeğinde dursun . 2.5 € çerez parası büyük takım için.
Ben 2.5€ için 5oyuncumu sattım anca aldım adamı freiburg'a . 🤣

Eskiden freiburg daha iyiydi , Papis Cisse falan vardı bari .
🙂

O Sionluya baktıkm Schalkeye gitmiş. Zaten alsam ben de oynayamaz. Sakatlıklar olmasa 30a aldığım Auebameyangı bile zor oynatıyordum. Zaten geçen sene 171m€ harcayınca bu sene parayı kestiler, sadece 32m€ harcayabildim. Galiba o sağ beki bile alamayacağım. 😀

Bu arada ilk ödülümü de aldım:

pwgur.jpg

O Sionluya baktıkm Schalkeye gitmiş. Zaten alsam ben de oynayamaz. Sakatlıklar olmasa 30a aldığım Auebameyangı bile zor oynatıyordum. Zaten geçen sene 171m€ harcayınca bu sene parayı kestiler, sadece 32m€ harcayabildim. Galiba o sağ beki bile alamayacağım. 😀

Bu arada ilk ödülümü de aldım
...

Bende kısıtlı imkanlarla Freiburg'da lige güzel girdim.
7 Lig 1 kupa maçında sadece ligde 1 beraberliğim var .
Ligde liderim bakalım şimdilik , düşüşe falan girmezsek iyi olur . 😀
Gerçi takımın hedefi düşmemek ve orta sırada bitirmek ama fazlası göz çıkarmaz . 😀
4.5MN transfere harcadım . Yine bile bi kaçı gereksiz oldu .

Kiralıklarım şuana kadar tamamen yedekti arada oyuna aldım .
Bedelsizlerden Daniel Carvalho ise kendini aştı çoğu maçta .
Bide Barcelona alt yapısından aldığım sol bek baya bi işimi görüyor . 🙂

freiburg.webp

Bende kısıtlı imkanlarla Freiburg'da lige güzel girdim.
7 Lig 1 kupa maçında sadece ligde 1 beraberliğim var .
Ligde liderim bakalım şimdilik , düşüşe falan girmezsek iyi olur . 😀
Gerçi takımın hedefi düşmemek ve orta sırada bitirmek ama fazlası göz çıkarmaz . 😀
4.5MN transfere harcadım . Yine bile bi kaçı gereksiz oldu .

Kiralıklarım şuana kadar tamamen yedekti arada oyuna aldım .
Bedelsizlerden Daniel Carvalho ise kendini aştı çoğu maçta .
Bide Barcelona alt yapısından aldığım sol bek baya bi işimi görüyor . 🙂

23046 eklentisini görüntüle

Vay baya başarılı gidiyosun. 😀 Ben de geçen sene benzer taktiği kullanıyordum, hatta roller bile benzerdi ama böyle serileri pek yakalayamadım. Geçen seneki oyunda Fenerbahçeye Dünyanın en güçlü kadrolarından birini kurmuştum ama başarılı olamamıştım. Takım taktiklerini nasıl yapıyorsun? Bir iki tavsiye versen baya hayrın dokunur. 😀

O kadrom(Yine başarı gelmeyince Hasan Ali, Topal, Serdar, Volkan, Gökhan gibi isimlerin yerine de yabancılar alıp 11 yabancıyla sahaya çıkıyordum yine başarı gelmedi. 6 sezonun 5inde mi ne çeyrek final civarında Barçayla eşleşmiştim, ilk yıllarda neredeyse Beşiktaşın rekorunu bile kırıyoduk 😀):

px444.bmp

2. yarının başlarında deplasmanda 4-2 yendiğimiz Levanteye, evimizde 3-0 yenilip Avrupa liginden elendik. 2. yarının ortalarına doğru Juvenin 2 puan gerisindeyken 7 maç üst üstü kazanamadık. Allahtan Juveninde sarsılmasıyla sadece 8 puan arkasında kaldık. Yoksa sezon sonuna kadar tatil yapıp, istifa edecektim. Bu arada araya Sampdoria girdi. Son 3-4 hafta kala Sampdoria 6 puan, Juve 2-3 puan önümdeydi. Son haftaya kadar puan kaybetmeyince Juveyi geçtik, Sampdoria sadece 3 puan önümüzdeydi. Ve son maç Sampdoria ileydi.

İlk maçın 3-1 kaybettiğimiz için atak başladık ve maçın başında öne geçtik, ama sonra devre arasına kadar orta sahayı bile geçmedik. 😀 Sonrasında ateşleyici bir takım konuşmasıyla şampiyon olduk. İkinci Sampdoria, üçüncü Torino oldu. Böyle sürpriz olunca şimdi Avrupa Liginde son 32de beş İtalyan takımı var: Juve, Milan, Sampdoria, Torino, Napoli. 😀

Bu arada bi tavsiyede bulunayım, yedek taktiklere kullanmadığın taktikleri yap. Mesela ana taktiğinde seri paslayşıyosan, yedeklerden birini kısa, birini varsayılan yap. Ya da tempon sondaysa, birini orta, birini düşük yap ki maç içinde yapacağın taktiklere takımın uyum sağlayabilsin.

Vay baya başarılı gidiyosun. 😀 Ben de geçen sene benzer taktiği kullanıyordum, hatta roller bile benzerdi ama böyle serileri pek yakalayamadım. Geçen seneki oyunda Fenerbahçeye Dünyanın en güçlü kadrolarından birini kurmuştum ama başarılı olamamıştım. Takım taktiklerini nasıl yapıyorsun? Bir iki tavsiye versen baya hayrın dokunur. 😀

O kadrom(Yine başarı gelmeyince Hasan Ali, Topal, Serdar, Volkan, Gökhan gibi isimlerin yerine de yabancılar alıp 11 yabancıyla sahaya çıkıyordum yine başarı gelmedi. 6 sezonun 5inde mi ne çeyrek final civarında Barçayla eşleşmiştim, ilk yıllarda neredeyse Beşiktaşın rekorunu bile kırıyoduk 😀):

px444.bmp

2. yarının başlarında deplasmanda 4-2 yendiğimiz Levanteye, evimizde 3-0 yenilip Avrupa liginden elendik. 2. yarının ortalarına doğru Juvenin 2 puan gerisindeyken 7 maç üst üstü kazanamadık. Allahtan Juveninde sarsılmasıyla sadece 8 puan arkasında kaldık. Yoksa sezon sonuna kadar tatil yapıp, istifa edecektim. Bu arada araya Sampdoria girdi. Son 3-4 hafta kala Sampdoria 6 puan, Juve 2-3 puan önümdeydi. Son haftaya kadar puan kaybetmeyince Juveyi geçtik, Sampdoria sadece 3 puan önümüzdeydi. Ve son maç Sampdoria ileydi.

İlk maçın 3-1 kaybettiğimiz için atak başladık ve maçın başında öne geçtik, ama sonra devre arasına kadar orta sahayı bile geçmedik. 😀 Sonrasında ateşleyici bir takım konuşmasıyla şampiyon olduk. İkinci Sampdoria, üçüncü Torino oldu. Böyle sürpriz olunca şimdi Avrupa Liginde son 32de beş İtalyan takımı var: Juve, Milan, Sampdoria, Torino, Napoli. 😀

Bu arada bi tavsiyede bulunayım, yedek taktiklere kullanmadığın taktikleri yap. Mesela ana taktiğinde seri paslayşıyosan, yedeklerden birini kısa, birini varsayılan yap. Ya da tempon sondaysa, birini orta, birini düşük yap ki maç içinde yapacağın taktiklere takımın uyum sağlayabilsin.

3 tane farklı ve güzel taktiğim var.
Oyunu açınca elimdeki kadro hangisine uyuyorsa ilk önce öyle başlıyorum.
Transferde ise ya kötü gördüğüm bölgelere alıyorm yada taktiği değiştirip elimde olmayanlara göre alıyorum.
Taktikleri bi nevi , standart , büyük takımlara karşı ve geriden çevirmek için risk almak gibi 3 tane olarak düzenledim.
Mesela o 7 maç içerisinde sadece 2 maçta rakip gol attı .
O 2 tanesinide takım son dakikalarda çevirdi. Takımdaki azime bak . 😀
freiburg.webp

Taktiklerim ; İNDİR

3 tane farklı ve güzel taktiğim var.
Oyunu açınca elimdeki kadro hangisine uyuyorsa ilk önce öyle başlıyorum.
Transferde ise ya kötü gördüğüm bölgelere alıyorm yada taktiği değiştirip elimde olmayanlara göre alıyorum.
Taktikleri bi nevi , standart , büyük takımlara karşı ve geriden çevirmek için risk almak gibi 3 tane olarak düzenledim.
Mesela o 7 maç içerisinde sadece 2 maçta rakip gol attı .
O 2 tanesinide takım son dakikalarda çevirdi. Takımdaki azime bak . 😀
23047 eklentisini görüntüle

Taktiklerim ; İNDİR

Taktikler için saol da ben onları indiremedim. Nod32 siteyi bile açmadı 😀 Zaten benim için taktik atmana gerek yok, hazır taktiklerle pek oynayamam. Daha çok bir iki tavsiye versen iyi olur, yoksa oyunun zevki kaçıyo, GTAda silah şifresi yazıp, milleti tarıyormuş gibi hissediyorum 😀

Geri