Fractal Audio Axe Fx III Mk II Turbo Hakkında

Sanırım amfilerin modellenme kalitesi ve gerçek canlı gitar tonlarını yansıtma konusunda en zirve olan aletleri Fractal Audio yapıyor demek ki. Ben profesyonel kayıtlarda Quad cortex'i bazen direkt pc ye bazen de Apollo x16 ses kartına bağlayarak aranjelere çalıyorum. Ne tarz bir ton lazımsa çoğu zaman hazır presetlerdeki tonlara 1-2 küçük dokunuş ( eq, kabin vs ) yaparak miksin içine cuk diye oturan tonlar elde edebiliyorum. Canlıda da çok lezzetli fakat Fractal'in daha da üst düzey tonlar verdiği düşüncesi beni çok heyecanlandırıyor. Sanırım bizim ülkede pek fazla kullanıcısı yok.
Nano cortex hissiyatını beğenemedim bi türlü quad cortex için de aynı dedikleri için neural dsp defterini kapattım Fractal ile amfi de çalışıyorum gibi geliyor Axe Fx III ile 2 amfi + 2 kabin kullanma şansınız var diye biliyorum fm3 de o şans yok dsp yetmiyor

Nano cortex hissiyatını beğenemedim bi türlü quad cortex için de aynı dedikleri için neural dsp defterini kapattım Fractal ile amfi de çalışıyorum gibi geliyor Axe Fx III ile 2 amfi + 2 kabin kullanma şansınız var diye biliyorum fm3 de o şans yok dsp yetmiyor
Bu bilgiler için çok teşekkür ederim. İçim daha da rahat şuan. Fractal gibi cihazların çok daha fazla konuşulması aydınlatılması lazım diye düşünüyorum. Dişe dokunur ekipmanları temin etmek şöyle dursun, hiçbir şekilde yeterli tecrübe bilgisi alamıyoruz.

Hem Axe FX III hem de FM3 sahibiyim. 11-12 yıldır yalnızca Fractal Audio cihazlarını kullanıyorum.

Axe FX evde kayıt vs. işleri için duruyor. FM3 de pedalboard içinde benimle beraber stüdyoya gidip geliyor. Her ikisi ile de hiçbir sorun yaşamadım.

DA71AECB-C420-4E54-9B2F-6F5C9125A0FD.webp IMG_4793.webp

Cihazlar hakkında uzun uzun yorum yapmak çok yorucu olur diye düşünüyorum; ancak aklınıza takılan somut şeyleri özelden veya buradan yazarsanız yanıtlamaya gayret ederim.

Kolaylıklar.

Hem Axe FX III hem de FM3 sahibiyim. 11-12 yıldır yalnızca Fractal Audio cihazlarını kullanıyorum.

Axe FX evde kayıt vs. işleri için duruyor. FM3 de pedalboard içinde benimle beraber stüdyoya gidip geliyor. Her ikisi ile de hiçbir sorun yaşamadım.

178339 eklentisini görüntüle 178340 eklentisini görüntüle

Cihazlar hakkında uzun uzun yorum yapmak çok yorucu olur diye düşünüyorum; ancak aklınıza takılan somut şeyleri özelden veya buradan yazarsanız yanıtlamaya gayret ederim.

Kolaylıklar.
Fm3 de Drop tuning nasıl yapılıyor hocam digitech mi kullanıyorsunuz fm3 bu konuda nasıl ?

178339 eklentisini görüntüle 178340 eklentisini görüntüle

Kolaylıklar.
Kusursuz tonların zevkini yaşamak bu olsa gerek. 🙂 Güle güle kullanın hojam

Fiyati hariç her anlamda diyebilirim. Amfi modelleri üst düzey, fxleri üst düzey. Metallica'dan Petrucci'ye kullanmayan yok. Hatta bunlar sahnede de kullanıyor. Dijitale alerjisi olan Steve Vai bile kullanıyor. Gutherie Govan Fm9'u FRFR kabine bağlayıp sahne yapıyor.

Bence bu sektörün güncel durumda flagshipi Fractal ve Neural Dsp. Fractal'ın Avrupa distribütörü olmaması biraz garip. İngiltere üzerinden geliyor bu sebeple fiyatı daha da katlıyor. Neural Avrupa'da daha hızlı yayıldı. Amerika'da ise Fractal çok uygun.

Şimdi benim kafamda anlamsız bir soruyla birlikte içimdeki şeytanla münakaşa hali vuku buldu.

Şeytana uyup 100k bütçe ayarlasam, çoğunlukla evde frfr kabinle olmak kaydıyla sahnede de benzer sistemle kullanmak için hangi aleti almalıyım? 😅
Daha bu gün sahibinden sitesinde 50K'ya FM3 gördüm. 50K'ya Fm3 al gerisiyle de üzerine künefe söylersin 🙂

Fiyati hariç her anlamda diyebilirim. Amfi modelleri üst düzey, fxleri üst düzey. Metallica'dan Petrucci'ye kullanmayan yok. Hatta bunlar sahnede de kullanıyor. Dijitale alerjisi olan Steve Vai bile kullanıyor. Gutherie Govan Fm9'u FRFR kabine bağlayıp sahne yapıyor.

Bence bu sektörün güncel durumda flagshipi Fractal ve Neural Dsp. Fractal'ın Avrupa distribütörü olmaması biraz garip. İngiltere üzerinden geliyor bu sebeple fiyatı daha da katlıyor. Neural Avrupa'da daha hızlı yayıldı. Amerika'da ise Fractal çok uygun.
Metallica yıllardır amfi yerine kullanıyor sahnede. Petrucci ultra modelinden bu yana effect'leri kullanıyor sadece.

Türkiye distribitörlüğünü takan bi marka kalmadı ki. Ancak bizim kendimiz bir girişimde bulunup uğraşıp ikna etmek zorunda kalıyormuşuz. Öyle söylüyorlar.

Fm3 de Drop tuning nasıl yapılıyor hocam digitech mi kullanıyorsunuz fm3 bu konuda nasıl ?
Güzel soru (Fractal forumlarında da en çok tartışılan konulardan birine parmak bastığı için).

Drop tuning’i Pitch block içerisindeki “Virtual Capo” ayarı ile seçiyorsunuz. Yine Virtual Capo’da expression pedal ile +/-2 oktava kadar pitch shift yapmak mümkün.

Lakin bence Fractal’ın güncel ürünlerinin ortak zayıf noktası Pitch block. Zira down/up tuning’de çok fazla istenmeyen artifact duyuluyor, ihtiyaca göre tek nota veya akor ayarı yaparak bunu azaltmak mümkün olabiliyor. Ayrıca “tracking” ayarı ile de daha doğal bir kapo efekti alabiliyorsunuz, ancak bu ayar da sinyalde fazladan gecikme yaratıyor (daha fazla işlemci kullandığı için). Miks içerisinde kulağın bu artifactları ayırt etmesi pek mümkün olmasa da, markanın rekabet ettiği diğer cihazlarda bu sorunun olmaması biraz can sıkabiliyor.

Ben Digitech whammy’yi hem farklı tuninglere geçiş hem de pitch shift için kullanıyorum. Bana bunun 4 temel avantajı oluyor.

1) FM3 presetlerimde işlemci gücü tasarrufu
2) Daha doğal tınlayan tuning ve pitch shift efektleri
3) Efektlerin Whammy’nin kendi expression pedalı ile yönetilebilmesi, dolayısıyla ayrı bir expression pedalına ihtiyaç yaratmaması
4) FM3’ün midi out’undan giden CC komutlarıyla Whammy efektleri arasında otomatik geçiş ve açma/kapama yapılabilmesi

Cevabı aklıma geldiği gibi yazdım, biraz dağınık olduysa kusura bakmayın.

Son düzenleme: