Benim -fazlasıyla çarpıttığınız- ekonomik durumum konuya ne katacak? Ya da siz ne kadar tanıyorsunuz ülkedeki 100 insanı da benim kaygılarımı yalnızca 2 kişinin güdeceğini düşünüyorsunuz. Keşke söylediğim gibi kendi beklentilerimizi değil de konunun özünü tartışabilsek.
Yani biz bir prosesör satın aldığımızda "iyi ton" kavramı da gönlümüze, zihnimize mi yükleniyor? Hiçbirşey bilmeyen adamım. Metallica gibi duyulmak istiyorum. Belki sıra sıra her prosesörü alıp deneyecek imkanım da yok. Yazacağım Google'a Metallica ne kullanıyor diye, öğreneceğim amfinin adını, açacağım YouTube'u bakacağım o amfinin incelemelerine, demolarına, bulacağım aynı amfinin karşılığını, benzer şekilde ayarlayıp birşeyler yakalamaya çalışacağım. Zaman içinde kulaklarım öğrendikçe daha tutarlı şekilde ayarlayacağım. Ya da belki amfi üzerinden mid knobuyla kontrol edilen şey, prosesör üstünde ancak power ampin bias kısmından elde ediliyor. Ve hayatında doğru dürüst amfi görmemiş, dokunmamış, tek kaynağı internet olan adamın bunu deneye yanıla keşfetmesi gerekiyor. Çünkü elindeki dijital kopya, aslını temsil etmiyor.
Saçma bir "elitistlik/züppelik" etiketi yakıştırmaya çalışıyorsunuz üstüme, ama ben imkanı kısıtlı, tecrübesi az olan kullanıcıyı sizden çok daha fazla önemseyen kaygılarla sorular soruyorum, durumu açıklamaya çalışıyorum bence.
Kaygılarımızı basitleştirdikçe herşey yeterli hale gelmeye başlıyor sizden anladığım kadarıyla. Benim "aynı" olmayacağına ihtimal veren kaygılarım "sizin gibi fakirlerin" gözardı edebileceği kaygılarken, Ge150'den Fractal tonu çıkmayacağını kabul edeceğimiz gerçekliğinizi neden referans alıyoruz? Bunun bir standartı olsa fena olmaz mı?
Şimdi anlatabildim mi gösterdiğiniz tepkiyi? Konuyu "bizim gibi fakirler" noktasından getirerek bile ayrıştırıyorsunuz, şahsileştiriyorsunuz siz de. Diğer elemanın yalnızca "Ad hominem" olarak nitelenebilecek mesnetsiz yorumlarına girmiyorum bile.
@Can Vuruşante Şimdi size de ifade edebildim mi bahsettiğim tepkiyi. Tutup birileri herhalde "bakalım cidden amfi gibi geliyor mu" ya da "ne deneyimlediniz de kıyasınızı referans alalım" dedim diye anneme sövecek, tehdit edecek değildi herhalde
😀 Birşeyin tartışmaya döndüğünü düşünmüyorum çünkü ortada tartışılabilecek karşıt görüşler yok henüz. Bir benim dert anlatma çabam bir de çeşitli kullanıcıların "Bu önemli değil çünkü ben önemsemiyorum" yorumları. Onun da varacağı, ben sıkılacağım, siz "he aq delisi" diyeceksiniz, evlerimize dağılacağız.
Ama ben merak ediyorum "Tween" Reverb'e "Mesa Tüpleri" takılabilen aletin süper olduğunu düşünürken, acaba bu kombinasyonun aslında nasıl duyulacağını bilmeden, nasıl bunun kıymetli ve başarılı bir özellik olduğunu onaylayabiliyoruz? Ya da bundan bahseden kişi yetkin olsa da, neyin ne olduğunu bilmeden bu duruma heyecanlanabiliyorsunuz? Sonuçta "kimsenin bir şey bilmediği yerde herkes her şeyi bilebilir".