Freeware Müzik Yazılımları (korsana Hayir!)

Amplitube'u ASIO destekleyen ses kartıyla live kullanabilmek için (Cubase dışında) RT PLAYER diye bir program varmış Amplitube'u registerlayan herkese bedavaymış.

kristal mükemmel demişken , wave olarak çalarken tamam da live in olarak çalarken ampliden ses yarım saniye sonra geliyo. nasıl halledebilirim bu sorunu ? onboard bi ses kartım var bu arada..

O işte ses kartının latency'si. Giriş ile çıkış arasındaki zaman farkı. O latency 10ms üzerine çıktığı anda rahatsız etmeye başlar. O yüzden diyoruz adam gibi müzik yapımına uygun tasarlanmış latency'si düşük kart alınması gerekir diye.

Mahcem demiş ki:
O işte ses kartının latency'si. Giriş ile çıkış arasındaki zaman farkı. O latency 10ms üzerine çıktığı anda rahatsız etmeye başlar. O yüzden diyoruz adam gibi müzik yapımına uygun tasarlanmış latency'si düşük kart alınması gerekir diye.

önerin hangi kart peki?

Forumda muhtelif kartlar öneriliyor, onlara bak incele. Ben şahsen Terratec'in kartını kullandım ve çok güzel neticeler aldım. Onun dışında piyasadaki kartlara bak, artık PCI mı gitmek istersin, USB mi gitmek istersin, Firewire mı gitmek istersin tercih sana kalmış.

Arkadaşlar korsan yazılım kullanmamak güzel birşey.Ama ben sample loop gibi sesler içeren cd leri paylaşmanın doğru olabileceğini düşünüyorum.Bu tarz bir olaya girmek (ticari amaçlı değil) korsan yazılım kullanmak gibi yasak mı yoksa legal mi? Örnek vereyim.Elimde midi klavye yok.O yüzden sample çok nadir kullanıyorum.Daha çok akustik kayıda meraklı olduğum için ve davul kaydetme imkanım olmadığı için bu konuda realistik davul loop ları cd leri aldım.Bende drums on demand (24 bit acidized) ve discrete drums series one(alternative rock 4cd set) var.Gerçekten çok gerçekçi akustik kayıtlar yapabiliyorum.Fakat bir dezavantajı var.Çeşit sorunu var.Çok çeşit elde etmek için çok fazla cd ye sahip olmak gerekiyor.Bence elimizdeki loop cd lerini paylaşabiliriz.Tabii yasaları bilmediğim için bu da illegal ise bunu hiç söylemedim varsayın lütfen.
Ayrıca Selimaysan'ın yazdığı yazı beni de herkes gibi etkiledi ve gerçekten araştırmaya başladım.Sonra compel.com da cubase sx 2.0 ın o kadar da pahalı olmadığını öğrenim(300 euro).Şimdi para biriktirmeye karar verdim.Böylece vicdanım rahat bir şekilde üstelik başım ağrımadan orjinal program kullanmış olacağım.

davulzade,

Isin icine "paylasmak" ve "ticari amacla olmadan" gibi ifadeler girince hersey daha masum bir havaya burunuyor ama sonucta onerdigin turden bir paylasim yasal degil. Loop koleksiyonlarinin bulundugu CD'lerde genellikle uzunca bir License Agreement vardir, onu incelersen aslinda satin aldigin seyin, "bir ses kaydini kendi calismalarinda kullanma hakki" oldugunu, bu hakkin da tek bir kisiye satildigini gorursun.

Genizah, live'a Kx driverlarindan yuklersen sanirim, orada ki ASIO' driveri ile cok daha iyi bir latency alabilirsin. Bildigim kadari 5-10 milisaniyeye inebilirsin.

Burada bircok synthesizer, drum machine, elektrik piano, org gibi enstrumanlarin VST formatinda olanlar var 😛
Hepsi legal, bazilarini dl ettim ve kullandim bile 8)
http://userpage.fu-berlin.de/~thman/VST/vst-allinstr.htm

ayrica bu adamin cok profesyonel pluginleri var.
compressorler, expander gibi olaylarda bu adamin pluginlerini kullanan cok kisi var 🙂

www.digitalfishphones.com

PC'nin CPU'suna guvvenler icin SIR impuls reverb

http://www.knufinke.de/sir/index_en.html
impuls'lari
noisevault.com'dan dl edebilirsiniz.
hadi gene iyisiniz 😉
Biz muzige basladigimizda bunlarin hic biri yoktu :x

digitalfishphonesdaki efektler birsure sonra kalkacak bir an once alin super compressorler, maximizerler, limiterler 🙂
Bunlari yazan genc artik bunlari samplitude icin yazacakmis, zaten orada programciymis. Patronlari bunlari belese verme biz satalim demisler (tabi kendisi oyle demiyor 😉 ).
Vokallerde vintage vokal presetini koydum aynen 60-70 yillarin sesleri gibi oldu 😀

evet o site cidden cok güzel. Endorphin özellikle cok ilgi cekici, bitmiş mixaja uygulanan, amatörler için premastering cihazı olarak kullanılabilir bir şey. Kesinlikle son kayıda yaptıgı etki inanılmaz geldi bana.

Plug in ler çok ilginç. 4 tane değişik reverb software'im var ve her biri ayrı renk iş yapıyor. İnanılmaz. Yani inanılır tabi de o farkı hissetmek çok keyifli. Her reverb programını belirli enstrümanlar, dijital olan olmayan enstrümanlar, veya vokale göre olan ya da toplam sounda koyabileceğin tarzda olan gibi ayırabiliyorsun ve daha bir konuda diğerinden daha iyi ve gerçekçi sonuç alabiliyorsun. Ben de takmıştım bayağı plug in lere.

bu arada itunes'un windows icin olanina baktiniz mi? Icinde CD burner ile geliyor ve 1x ile yakmak, sarkilarin arasina 2 saniye koymak gibi guzel seyler mevcut. AAC formati 128kbs'de MP3 den daha guzel ses veriyor. Itunes mp3 de caliyor 🙂

skatheist demiş ki:
Band in a box güzeldir, hayat kurtarır çalışırken ama müzik yapmakta pek kullanışlı değil. Herşeyi istediğin gibi çaldıramıyodun, çevrimlerde hatalar yapabiliyo, tam kafandakini tutturamıyosun kolay kolay
beyler ben yeni kayıtlar yapmaya basladım klasik gitar ve elektro ile acid adlı programı kullanıyorum manyak bir program . eger paranız varsa ve profesyonel is yapmak istiyorsanız mutlaka el altında olması gerek.

playmaker demiş ki:
Burada bircok synthesizer, drum machine, elektrik piano, org gibi enstrumanlarin VST formatinda olanlar var 😛
Hepsi legal, bazilarini dl ettim ve kullandim bile 8)
http://userpage.fu-berlin.de/~thman/VST/vst-allinstr.htm

Selâm.

Yukarıdaki siteden ersdrums adlı plugin' i dl ettim. Cubase SX' de audio plugins başlığı altında ersdrums gözüküyor. Teknik bilgim kazma olduğu için, kurcalamama rağmen başaramadım.

ersdrums a tıklayınca, şu hata mesajını veriyor.

"The plug-in ersdrums must have at least 1 input."

Bir de bu plug in Cakewalk' da çalışır mı?

Yardımcı olursan sevinirim.

Sevgiler.

Bu mesaji gormedim Kazma kusura bakma. Sonar'da ersdrums gibi her VSTi calisiyor. Cubase SX'de ki hatayi tam bilemiyecegim cunku o programi kullanmiyorum ama sanki midi girisini secmemis oldugundan kaynaklaniyor gibi.

Geri