Yani buradan anlamamız gereken insanlara yardım etmek istiyorsak 100 defa sorulan soruları, soran kişi bir defa bile aramadan 101. defa sorduğunda 101. defa cevaplamamız gerektiğini, aksi taktirde ayak yapıyor olduğumuzu mu söylüyorsunuz? Bunun çaresi olarakta forumu bırakıp gitmeyi mi çözüm olarak gösteriyorsunuz?
Aynı soruya aynı cevabı vermek sorun değil. Copy paste diye bir teknoloji yıllardır mevcut. Fakat soruyu soran arkadaş en azından basit bir arama yapıp daha önce sorulmuş sorulara bir göz atsa, eğer cevabını bulamazsa o zaman sorsa ve bir yine yardımcı olsak olmaz mı? Bence çok daha güzel olur, en azından farklı soruların cevabı tek bir başlıkta olur ve forumdaki bilgi enine değil, derinlemesine gelişir.
2000 yılından beri çeşitli forumlarda yazıyorum. Artık iyi kötü neyin ne olduğunu ve neyin işe yarayıp yaramadığını söyleyebilirim. Sizin forum alt tarafı dediğiniz sistem sayesinde ben belkide hiç tanıma fırsatım olamayacak insanlardan pek çok şeyi öğrenebildim. Yabancı forumlarda çoğu zaman daha sıkı bir moderasyon oluyor ve konular eğer aynıysa aynı başlık altında hemen birleştiriliyor çünkü aklın yolu bir.
Tabii bu insangücü, zaman ve kaynakla alakalı bir durum. Türkiye'de böyle bir sistemi işletmek zor o yüzden şurada ne yapsak bizim elimizde.
Bırakıp gitmek? Kendi adıma cevap verebilirim. Benim için ego açısından bir değişiklik olmaz. Var olmak için onay bekleyen birisi değilimdir. Başkası adına konuşamam herkes farklıdır. Fakat gitmek yerine burayı iyileştirip, buradaki arkadaşlara biraz faydam olmasını daha çok tercih ederim. Müziği geçtim, kaç sene İngilizce dersi görüp, İngilizce konuşamıyoruz, anlayamıyoruz. Onu geçtim, Türkçe okuyup yazarken insanların problemleri var. Bilen bilmeyene anlatacak elinden geldiğince, yani o alt tarafı forum dediğiniz mecra sayesinde bugün ücra bir köşede yaşayan arkadaşta buradan faydalanacak, fakat bu işin sistemini de öğrenecek.
Zaten hiçbir milyonuncu defa açılmış başlığın altında kimseden yine mi aynı soru gibi soranı rencide edici bir cevap olmuyor. Ben denk gelirsem eski konunun linkini veriyorum. Başlığı açan arkadaşta problem gördüğü konuyu kişiye özel değil, buradan genele söylemeyi tercih etmiş. Burayı okuyan yeni arkadaşta belki bu sözleri üstüne alıp bir dahaki sefere ufak bir arama yapar. Yanlış birşey yok gibi.
@Slaytanic lütfen kişisel alma yazdıklarımı, sen bir bakış açısını ortaya koymuşsun bende sadece başka bir bakış açısını dile getirdim. Muhtemelen on dakika yüzyüze konuşsak çok daha kolay anlaşırız ama yazı dili bazen böyle sert gibi durabiliyor vs..