sanırım yanlış anlaşıldım.
öncelikle sözlerim size değildi.
evet chambered muhabbeti var, kalite düşüyor . şöyle düşünmeliyiz ; talep çok fazla, tabiiki işin ticari kısımına ağırlık vermeleri beni de üzüyor,
eskiden ayda 1 custom shop çıkarırken şimdi günde 10 custom shop çıkarıyor, e tabi kalite düşüyor.
ve bu düşen kaliteye rağmen 4000 5000 dolar vermek aptallık.
Hemfikiriz,
ama burada genelleme yapılması , sapı kırılıyor diye gibson alma denmesi bana dokunuyor.
Endüstri standardı olan markalardan birisi bence gibson.
tabiiki öz gibsonlardan bahsediyoreum 900 dolarlık faded ile 2000 dolarlık bi standart arasında çok fark yok benim için şu an koşullarında.
uzun lafın kısası, tone on your fingers, çok takılmamak gerek bu mevzulara ,
2000 yılında ilk gibsonumu aldığımda sapın fotoğraflarını çekip mail atmıştım gibson fabrikasına , sap hakkında bilgi istedim vs,
gelen cevap sapı kırılmayan gibson yoktur, sapı kırılacak gibson vardır tarzında manidar bi cevaptı,
iyi bakıyorum abi bende gitarıma , iyi bakın kırılmasın sapı. soundunu seviyorsanız sapı kırılır diye endişelenmeye gerek yok,
PS: Gibsonun saçmalamanın doruklarında oldugu konusunda hemfikirim. Radikal robot gitarlar olsun, coil tap li modeller , chammbered modeller,
yeşil mavi saçma les pauller.
malesef iş ticari boyutlara büründü. ama gerçekten gibsona gönül verip de bu kotu üretimler yüzünden hayıflanıyorsanız , eminim en uygun gitarı arayarak bulabilirsiniz,
Mesa dan tutun, zvex e fender den matchless a , hacı abilerin azına 2 kuruş para çalınınca hemen fabrikalaşıyor kaliteyi mahvediyorlar,
3000 dolarlık masterbuild fenderler mapple adı altında şeker kamışı gibi bi ağaçtan üretiliyor,
malesef abi heryerde bu mevzu . o yüzden lütfen kişisel algılamayın.
siz sahnedeyken sizi dinleyen seyirci gitarınızın chambered olup olmadığını butik pedallar kullandığınızı , vs fark bile etmeyecek kadar alakasız.
soundu ayırt edebilecek bir mekan zaten türkiyede yok.
o kısım kişisel tatmin.
ben gibsonlarımı seviyorum. sevmeyene de saygı duyuyorum.