Gibson Model Siralamasi

Modlar da bizi cılız görüp dövmesin burada 😀 Gene geyiğe sardık ve faydalı bilgiler veriyoruz.
Kamikaze yapıp gif de paylaşıyorum. Şimdi onlar düşünsün !!!11Bir!! (Hah üslubu da bozdum, oh) @hackeiommi Abi sen de şikayet et bitsin bu iş 😀
anderson-silva-guitar-hero-fighter.gif

Ama kalp falan koyarak üslubunu bozuyorsun, burada seviye düşüyor. Zaten zor günler geçiriyoruz forumca, herkes kafasına sıkıyor biri gelip forumu olduğu gibi banlayacak, hadi hayırlısı.

Şaka bi' yana custom epiler arasında en beğendiğim bu prophecy serisi, sg si ayrı efsane lp si ayrı. Özellikle şu alet, back binding dedin de aklıma geldi.
LP+Custom+Prophecy+EX+(Body).webp

Faceden de engelliyim mi üstüne? 😀
Bir dur yahu, paralel forum yaratacağız daha 😉
Bütün planı ifşa ettin, açık konuşma abi, oldu mu hiç 😀
-Açık konuşma bilal
-30 milyon kaldı baba paranın büyük kısmını sağa sola dağıttık da .. abinin evinde yer kalmadı çok yer tutuyor para biliyorsun
-açık konuşma oğlum
-açık konuşmayayım mı baba az kaldı 30 milyon euro kaldı onu da 25 milyonu .. abiye göndericez üstüne de villa alırız
-açık konuşma bilal
-peki baba, villa alıyoruz o zaman tamam mı 😀

sanırım yanlış anlaşıldım.

PS: Gibsonun saçmalamanın doruklarında oldugu konusunda hemfikirim. Radikal robot gitarlar olsun, coil tap li modeller , chammbered modeller,
yeşil mavi saçma les pauller.

Coil tap'li bir Gibson çaldınız veya chambnered bir Gibson çalıp karşılaştırma yaptınız da mı bunu yazdınız?

Coiil tap bence Gibson'ın Les Paul'lere yaptığı en büyük güzellik... Tamam single iken strat gibi o metalik sesi vermiyor ama özellikle clearnde ton yelpazesini baya bir genişletiyor...

Chambered konusunda da şunu söyliyim, chambered ve chambered olmayan iki gibson arasındaki farkı "bu chambered", "bu değil" diye ayırt edebilecek insan ben şimdiye kadar tanımadım... Nette de bununla ilgili videolar var... İnsanlara aynı setup ile iki gitar dinletiyorlar, "bu chambered, şu değil" vs. diyorlar, bir de bakıyorlar ikisi de chambered değil 🙂

Ben denedim, hangisi hangisiydi bildim diyorsan da saygı duyarım o ayrı...

Ben denedim hangisi hangisiydi biliyorum. 15 yıldır 25 tane gibson alıp sattım. yurtdısında turnelerde birçok müzikstore da birçok modeli kıyaslama fırsatı buldum.

dahası kıyasları birebir gitarları sahnelerde turnelerde deneyerek aldım sattım .

Bu yuzden ben hangisi hangisiydi biliyorum çalıp bunu yazdım. Sizin etrafınızda veya forumlarda bu farkı farkedecek kimse olmayabilir, sizin için bir ilk olmaktan memnun oldum.

Tanıştığıma gerçekten memnun oldum sizin adınıza.

2. konu coil tap tamamen saçmalık. çok yönlülük istiyorsan gibson almayacaksın.

Yine ferrariden gidelim,

ferrariye 4x4 arazi modu eklemek gibi görüyorum ben coil tap i .

single manyetik istiyorsan yanina fender alacaksın.

bir enstruman nekadar çok yönlü bi sounda sahip olursa o enstrumanın okadar kaliteden ödün veridğine inanırım.

bence yapacağı işi en iyi haliyle en layığı ile yapıyorsa çok yönlülük bu tarz endüstri standardı olmuş ürünler için saçmalık.

coiltap , varitone, robot , vs bu tarz buluşları sahnede kullanmadım. kullanmam da , çünkü stabil olmazlar, denedim ve stabil bulmadım.

gibsondan single manyetikli ssound çıkarmak ev çalıcısına cazip gelebilir ancak bana cazip gelmiyor.

bakın hayatınızda kullanmayacağınız binbir özelliği varyasyonu gitarlara ekliyorlar, out of phase vs vs ama anlamadığınız şey şu . gibsonu gibson yapan gibsonun bu özürlü nitelikleri,

birçok konuda birçok handikapı olmasına rağmen. Klasik bir gibsoncuyum. klasik gibsonları seviyorum.

teknolojikler kötüdür iyidir savaşı yapacak gücüm yok.

hepsini denedim. beğenmedim :=) yani allah gibi soundu da olsa kötü işçiliklerinden dolayı yeni gibsonları almayı düşünmem. sen 3000 dolar ver 4000 dolar ver, ebony gibi gözüken rosewood bile olmayan tuşeli gitar al. dandik 1 mm cilalı gibsonları al, kötü wiring li fabrikasyon gibsonları al. almıyorum ben

gibsonun üzerine processor takmış gibi ,coit tap miş , out of phase miş,

sahnede kim kullanıyo bunu arkadaslar ?

lucille de ki i varitonu bbking kullanıyor mu ?

bunlar sahnede çıt çıt gitarın soundunu değiştirmek için tasarlanmış şeyler değil.

bunlar evde tatmin olmak için ,

" gitar çalmaktan" ziyade "çok yönlü gitar sahibi olma " kaygısındaki müzisyenleri hedefleyen gibson gelişmeleri.

lakin okadar efsane özellikler olsaydı Custom shopta kullanılırlardı.

🙂

Gibson çaldığımı hissettiğim gitarların sıfırı 3000 dolardan başlıyor.
Kabaca bu fiyatın altındaki gitarlar insanların hayalindeki gitarlara sahip olması için üretilmiş aletler. Zaten firmalar ticaret yapmak için kurulur. Bir anormallik yok. 🙂

lotion forumlarda farkı anlayabildiğini yazan, kendi ile ilgili esip gürleyen ilk karşılaştığım insan değilsin... 🙂

Tanıştığımıza sevindim diyemem... Sıra dışı bir tanışma oldu... Her tanıştığınla lafa "Ben denedim hangisi hangisiydi biliyorum. 15 yıldır 25 tane gibson alıp sattım. yurtdısında turnelerde birçok müzikstore da birçok modeli kıyaslama fırsatı buldum." diyerek mi giriyorsun? Veya "Hayatında ilk olduğuna sevindim" gibi lise seviyesindeki laf sokmalarla mı tanışıyorsun insanlarla?

"2. konu coil tap tamamen saçmalık. çok yönlülük istiyorsan gibson almayacaksın. " gibi şeyler yazmışssın... Neden? 20 yıllık tecrübenle biz "ev müzisyenleri"ni ve "" gitar çalmaktan" ziyade "çok yönlü gitar sahibi olma " kaygısındaki müzisyenleri" aydınlatır mısın? Coil tab olunca humbucker modunda tonu mu bozuluyor? Nedir sıkıntı?

"hepsini denedim. beğenmedim :=) yani allah gibi soundu da olsa kötü işçiliklerinden dolayı yeni gibsonları almayı düşünmem. sen 3000 dolar ver 4000 dolar ver, ebony gibi gözüken rosewood bile olmayan tuşeli gitar al. dandik 1 mm cilalı gibsonları al, kötü wiring li fabrikasyon gibsonları al. almıyorum ben" demişsin... Sana şunu al, bunu sat diyen yok ki... Aynı şekilde sana ne alsam diye soran da yok... Sen en iyi bildiğini, ben en iyi bildiğimi alsam?

Bir de, 1 mm cila iyi birşey mi, kötü birşey mi? 1mm olduğunu nereden biliyorsun? Ölçtün mü? Bir yerde mi okudun? Okuduysan nereden? Bunları yazsan daha iyi değil mi? Çaldın mı soruma "evet çaldım, ton şöyle oluyor, böyle oluyor" vb. faydalı birşeyler yazmak yerine yazmış da yazmışsın...

Tecrübelerini, bilgini paylaşacaksan paylaş biz de aydınlanalım... Yoksa burası arkadaşlık, tanışma sitesi değil ki... 🙂

640x480_5527yigit-ozgur-karikaturleri-319.jpg

Ban yeme pahasına paylaşayım istedim 🙂

Son düzenleme:
Baslik amacindan bayagi sapti en azindan baslik uygun olsun 🙂
Megerse adamlarin icinde ne yangin varmis yahu

Bak Gibson'u herkes över, ama eleştireni, olumsuz yönlerine değineni zor bulursun. Hiç Gibson'a alternatif o kadar LP markasını takır takır sıralayan oldu mu Tuğberk gibi? Nighthawk, Blueshawk'tan bahsedildiğini duydun mu? Peki zayıf headstock hadisesi ve ense desteği?

Yine de sana kabataslak yazayım az çok LP sıralamasını. En düşük LP modeli Studiodur. Onunla aynı hizalarda ekonomik ve yeni bir model LPJ gelir (sap maun değil akça ağaçtır). Onların üstüne standartları koy. Standartların üstünde custom, reissue traditional, sınıfları geliyor. Tabii bunların da kendi aralarında deluxe, plus diye sınıflandırılması mümkündür. En üstte tabii ki en az onbin dolar civarından kapı açan custom shop kısmısı.

Bunlar hariç Voodoo, Gothic, Menace gibi dönemsel modeller vardır ama bazıları genel çizginin dışında, farklı ağaçlar kullanılarak yapılan gitarlar olabiliyorlar.

Alt modeller hakkında sağlam bir de kaynak sunalım, yarın öbür gün bunlar neymiş denmesin:

http://www.gitarpedal.net/forum/18066-gibson-les-paul-studio-ve-alt-modelleri.html

Başlığı yoluna sokalım dedik, çocuklar yine mahalleyi paylaşamamış 🙂
Nedir derdiniz huu?! Bazı konular da zevk renk işte. oşuna tartışmayın Coil tap birinize çekici görünür, birinizi sarmaz, bazıları ince nitro sever, bazıları cam tabut gibii hard case gibi cila ister (benim gibi sakarlara da gider aslında 😀 ), bazı işler zevk renk.

Zaten başlığı açandan da yedik paparayı, adam başlığı değiştirdi bizim yüzümüzden 😀

Geri