- Konu Sahibi Konu Sahibi
Başlığı yoluna sokalım dedik, çocuklar yine mahalleyi paylaşamamış 🙂
Nedir derdiniz huu?! Bazı konular da zevk renk işte. oşuna tartışmayın Coil tap birinize çekici görünür, birinizi sarmaz, bazıları ince nitro sever, bazıları cam tabut gibii hard case gibi cila ister (benim gibi sakarlara da gider aslında 😀 ), bazı işler zevk renk.
Zaten başlığı açandan da yedik paparayı, adam başlığı değiştirdi bizim yüzümüzden 😀
Yok estafurullah 🙂 muhabettin seyrine gore basligi tekrar degistiririm konu ile alakali olur diger arkadaslara da fatdasi dokunur hem 😀 yaklasik 8-9 sene once bu foruma yine uye idim o zamandan bu zamana cok degismis hersey gibson almaya heveslendim bir dunya model cikmis. Basligida o nedenle actim. Genel olarak sunu soyliyim hic bir gitar icin kaliteli yada degil kavrami ancak ve ancak gitarin uzerindeki agactan tutunda tum hardware icin soyleyebilirsiniz. Onun haricindeki tum konular kisisel zevktir. Yani kopru icin burgu icin o icin bu icin kaliteli veya degil kavramini ancak kullanilan metalyer kalitesi cabuk paslanma renk solmasi akort sorunu gibi olabilecek hadiseler icin kullanabilirsiniz. Ama geri kalan tona yonelik olan tum hadiseler kisisel zevktir. Ornek veriyim gibson abr-1 koprusu cogu kisi tarafindan sevilen kopru sistemidir ama yine gibsonun kullandigi schaller yapimi nashville koprulerde vardir bildiginiz gibi.. Bu iki koprunun iyi kotu kavramini yapabilmemiz icin yukardada soyledigim gibi once metalyer kalitesi renk solmasi akort sorunu gibi unsurlarin uzerinde durarak kalitesini tartisabiliriz tonal kismi gorecedir mesela abr kopru bana gore tel salinimini nashville gore daha iyi aktardigi kanaatindeyim. Bir baskasi akort kararliligi icin nashville tercih edebilir. Vs vs ... Umarim anlatabilmisimdir. Genel olarak kisisel zevkle alakali olan bu unsurlarda iyidir yada degildir kavrami cok basit kalir iyi bir muzisyen bu kavrami kullanmamali.