Dikkatimi çekiyor speed tarzı takılan ünlü virtüözlerin (satriani -vai - malmsteen - vinnie moore - m.angelo- malmsteen , timo tolkki , kiko loureiro v.b....) hiçbiri ana gitar olarak gibson kullanmıyor. Hatta yeni nesil govan tarzı hızlı çalan fusioncular arasında bile pek yaygın değil. arada tek tük kullanan var ama bir strat ya da süper stratlar kadar yaygın değil. gibsonu çoğu kullanıcı gitar piyasasının mercedesi olarak kabul ediyor. uzun süredir bende de sg takıntısı başladı ama ana kullanım tarzım genelde 80ler lead üzerine. gibsonla çok fazla haşır neşir olmadım. arada eşde dostta stüdyoda denk gelirsem kullanıp inceliyorum. geçenlerde dore müziğe gittim ve detaylı olarak inceledim ve çalımı oldukça hoşuma gitti. yabancı forumlarda da araştırdığım kadarıyla bazı kullanıcılarda shred gitarı olmadığı yönünde düşünceler mevcut. gibsonla fazla haşır neşir olmamış biri olarak düşüncelerinizi merak ediyorum. gibsonla çok süratli çalan müzisyenler de var ( zakk , buckethead v.s.) lakin yine de gitar üstünde akrobasi yapan legato manyakları tarafından pek tercih edilmiyor sanırım (özellikle sg) . ciddi ciddi almayı düşünen biri olarak fikirleriniz benim için önemli rakam yüksek çünkü. al eline kullan beğenirsen al diyebilirsiniz fakat birincisi yurt dışından gelecek ikincisi kullanmaya başladıktan belli süre sonra ortaya çıkacak ya da farkına varacağım durumlarla karşılaşmak istemiyorum. özetle bu tarz kullanımlarda bir suhr veya üst model ibanez süper stratla hız ve teknik açısından çalım pozisyonları çok mu farklı.