7 tel manyetiklerinden çakan yok mu? dimarzionun seymour duncan ın, rg1527 ye gidecek ağırlıkla metal çalınacak şekilde. air norton, d activator,blaze, d sonic, evolution, paf ,tone zone ,x2n bunlarla tecrübesi olan var mı ?
bo2a demiş ki:oncelikle merhaba
agustos ayi icerisinde yurtdisindan ibanez rg550 getirtecegim, yurtdisindan getirtme firsati yakalamisken gitarin ustundeki ibanez v manyetiklerden daha iyi sonuc alabilecegim ozellikle drive ve bilimum blues tonlarina yatkin bir manyetik getirtmek istiyorum.. konu hakkinda hicbir bilgi birikimim olmamasina ragmen kendimce bir iki alternatif cikarttim ..
S.Duncan
DiMarzio
bu alternatifler rg550 de istedigim ton yelpazesi icinde nasil bir performans sergiler veya bunlarin haricinde sunlardan daha iyi sonuc alirsin diyebileceginiz baska manyetikler varsa onerilerinizi bekliyorum ...
tesekkurler ..
StratoMaster demiş ki:Cetin,
Bu arada sattigin JB'nin icindeki a5 miknatisi a2 ile degistirirsen bayagi bayagi custom custom'a yakin bir manyetik olacak. Neden sattigini bilemiyorum tabi ama aklinda bulunsun. Gidip yeni manyetik almak yerine manyetigin icindeki miknatisi degistirmek te cok iyi bir cozumdur.
Mesela JBnin icine kalinindan bir seramik miknatis takarsak olacak sana bu manyetik duncan distortion. Yok bir de vidalari ve civileri yerine ozel miknatis baslari takarsak, ve de icindeki seramik miknatisin yaninda spacer olarak kullanilan plastikler yerine de iki adet seramik miknatis daha takarsak olacak o da bir Invader.
Yani diyecegim aslinda manyetik tasarimlari atla deve degil. Ufak tefek degisiklikler ile cok sey yapilabiliyor.
JBnin icinde a2 miknatisi girdiginde gayet tok saglam bir ton gelir. Tiz cazgirligi biraz gider ama.
B
masterofpuppetsasd demiş ki:hayır. hatta çoğu gitarda bulunmaz. 9v luk pil gitarda aktif bir devre varsa görülür. sustainer,mid booster,aktif preamp tarzı şeyler varsa.