Gitar Seçimi Yardım!!

Dostlar merhaba,
Schecter solo 2 custom 6 taksitle almayı düşünüyordum..İkinci elde en maximum 40 bin nakite 1 ay sonra falan çıkabilirim.İkinci elde de epiphone 50s ler bu fiyatlarda bulunma şansı var
Sorum şudur ki;
Sahne almıyorum öyle bir planım yok
Evde çalan üniversite ögrencisi konumundayım.
Giriş-orta arasında bir düzeyde olduğumu düşünüyorum.Gitmem gereken çok yol var.
Elimde DSL1 amfi ve PPC112 kabin var.
Garry moore ve Slash favori sanatçılarım
Haliyle les paul kasalar çok hosuma da gidiyor.
Sizce seçmem gereken gitar nedir ?
Schecter solo 2 custom abartı bir tercih mi olur ? Biraz akıl verirseniz cok mutlu olurum.

Tanıdık güvenilir satıcı. 45 çıkarıyorsan git bunu al. Daha ucuzunu bulamazsın.

hakan abinin attığı gitar zaten rüştünü ispat etmiş bir seri ancak gary moore ve slash ile 50's epiphone dedikten sonra schecter çok modern kaçar hem ton hem gitar ağırlığı hem tuşe radiusu falan filan olarak. ha bu kadar vintage kafada değilim sen yanlış anladın dersen 42k liraya ec 1000 çok iyi gitar. jb 59 manyetik seti de cıncık gibi manyetik setidir. emg gibi steril ruhsuz değil.

edit piaf: diyeceğimi demeden bırakmışım ec1000 görünce. schecter solo 2 custom görsel ve spec olarka kafa karıştırıyor ama benim gibi les paul kafasındaysan kesinlikle o gitar bir les paul değil onu bilerek al. ton olarak asla tatmin etmez, pena atakları bile bambaşka paf manyetik klonlarında, tonu da geçtim hissiyat olarak da les paul ağırlığı ve sap yapısı yok. çok modern ve metal kafa bi gitar.

ha şunu da ekleyeyim senin alternatiflerin arasında yok ama cort cr300 manyetikler inanılmaz tatlı. emg retroactive fat55 var üstünde. hem paf klonu taklidi sarımlı manyetik hem aktif manyetik.

Son düzenleme:
Dostlar merhaba,
Schecter solo 2 custom 6 taksitle almayı düşünüyordum..İkinci elde en maximum 40 bin nakite 1 ay sonra falan çıkabilirim.İkinci elde de epiphone 50s ler bu fiyatlarda bulunma şansı var
Sorum şudur ki;
Sahne almıyorum öyle bir planım yok
Evde çalan üniversite ögrencisi konumundayım.
Giriş-orta arasında bir düzeyde olduğumu düşünüyorum.Gitmem gereken çok yol var.
Elimde DSL1 amfi ve PPC112 kabin var.
Garry moore ve Slash favori sanatçılarım
Haliyle les paul kasalar çok hosuma da gidiyor.
Sizce seçmem gereken gitar nedir ?
Schecter solo 2 custom abartı bir tercih mi olur ? Biraz akıl verirseniz cok mutlu olurum.
Gary moore, slash, dsl1 dediğinize göre sadece les paul kasaları değil tınısını da seviyorsunuz sanırım.

Ticareti bozmak gibi olmasın ama ltd ec1000 o tınıda bir gitar değil. Epey modern tarafa kayıyor o alet.

Solo 2 custom sahibi olmadım hiç, birşey diyemem. Ama kağıt üstünde güzel duruyorlar.

Eğer illaki gerçek les paul tonu istiyorsanız seçenekler daralıyor, epiphone custom belki temiz bulabilirseniz eski kore serileri güzel ikinci elde. Bazılarının fiyatları abartı ama belki pazarlıkla makul fiyata çekilebilir. Bütçe varsa gibson les paul studio.

Gary moore, slash, dsl1 dediğinize göre sadece les paul kasaları değil tınısını da seviyorsunuz sanırım.

Ticareti bozmak gibi olmasın ama ltd ec1000 o tınıda bir gitar değil. Epey modern tarafa kayıyor o alet.

Solo 2 custom sahibi olmadım hiç, birşey diyemem. Ama kağıt üstünde güzel duruyorlar.

Eğer illaki gerçek les paul tonu istiyorsanız seçenekler daralıyor, epiphone custom belki temiz bulabilirseniz eski kore serileri güzel ikinci elde. Bazılarının fiyatları abartı ama belki pazarlıkla makul fiyata çekilebilir. Bütçe varsa gibson les paul studio.
Amfi ve kabibi 1.5 sene önce almıştım.O zamanlar pasifica 112j kullanıyordum sonradan gitar hosuma gitmemişti degistirmek istedim ama yeni gitar bir türlü alamadım1.5 yıldır amfi ve kabin boşta duruyor 😅

hakan abinin attığı gitar zaten rüştünü ispat etmiş bir seri ancak gary moore ve slash ile 50's epiphone dedikten sonra schecter çok modern kaçar hem ton hem gitar ağırlığı hem tuşe radiusu falan filan olarak.
Solo 2 Custom kullandım.Üzerindeki manyetikler biraz daha yüksek çıkışlı paf manyetikler.Gary Moore,Slash,Joe bonamassa gibi şeyler çalıyorum ve hepsinin tonunu tınısını alabiliyordum.Coil tap olması ekstra avantaj sağlıyor ama tabii bu fiyat skalasında neredeyse her gitarda Coil tap özelliği var.Ec1000 24 Perde olduğu için bazı kişilere göre avantaj fakat ekstra 2 perde nedeniyle neck manyetiği ile köprü manyetiğinin arasındaki mesafe bir tık daha yakın ve bu da tonu biraz da olsa etkiliyor.Kore yapımı Epiphone gitarlar işçilik olarak güzel fakat manyetik kalitesi çok kötü.

Videodaki adam kanalına bolca GN'R videoları atıyor ve büyük çoğunlukla EC 1000 kullanıyor Slash ve Izzy Stradlin örneklerinde. Dsl1 ile ben şahsen denemedim bu gitarı yalnız volume ve tone potansları ayarlanarak biraz daha 'dizginlenebilir', en azından ben EC 1000 elimdeyken bu şekilde kontrol edebiliyorum. Maksat alacak kardeşimizin fikri olsun.

Epiphone Customlarda Probucker 2 ve 3 takılı oluyor aksi bi durum olmadıkça. Rock için ideal, bununla beraber Gibson 490'ların çok net bir gömlek gerisindeler deneyimime göre.

Nakitte 40k verebilecek birine Gibson Les Paul Tribute & Studio fiyat olarak yüksek gelebilir. Yoksa istediği tarz için onlar da uygun gitarlar. 2.elde 50k civarı olanlar bile kelepir sayılır şu günün koşullarında.

ortada bir ticaret yok... konuda taraf bile değilim 🙂
ama benim Deluxe EC-1000'den bahsediyorsak JB/59 set olduğunu hatırlatayım, EMG veya Fishman değil ... JB/59 klasik rock için oldukça iyi bir kombinasyon
@solitude71 abim bu gitarın satışına niyetlenmeden önce ben taliptim ilandaki gitarına ama kendisi o dönem karar vermediği için ben yine bire bir aynı renkteki modeli farklı bir satıcıdan almıştım. Solitude71 abimle ticaretimiz de olduğu için ben kendisine kefilim. Gitarım temiz diyorsa inanın mağaza kondisyonuna çok ama çok yakındır.

Solo Custom II sahibiyim, daha önce de Ltd Ec1000T, Gibson Lp Standard, Studio, Epiphone, Prs Se Singlecut hepsine sahip oldum. Şimdi genel yapacağım yorum şöyle:

Öncelikle iki tür Ltd Ec1000 var temelde (köprüler - manyetik konfigurasyonu ve renkten bağımsız olarak) biri 24 perde ince gövdeli, arkada belly cut olan yukarıda Solitude abimin sattığı tip, diğeri de daha Gibson Les Paul custom olmaya çalışan Ec1000T modeli, bunların Emg/Fishman aktif ve pasif olan (Seymour Duncan) modelleri var, Ec1000T düz Ec1000'e göre daha ağır ve konforsuz bir gitar, ayrıca 22 perde. Metal ve türevleri çalacaksanız, rahatlık , konfor ve hız peşindeyseniz düz 1000 modeli bence daha uygun.

Schecter Solo II Custom'a gelecek olursak, adamlar tam olarak bu iki gitarın arasında bir gitar yapmışlar, öncelikle gövde olarak Ec1000 kadar ince değil ama 1000T kadar da kalın değil tam olarak ikisinin arasında hoş bir boyut tutturmuşlar. Ağırlık olarak kabul edilebilir derecede. Renk seçiminiz nedir bilemiyorum ama Trans Black olanı seçerseniz gitarın arka kısmında gövdenin kaç parça olduğunu sürekli göreceksiniz ( kalite Gibson'larda genelde 1 yada 2 parça oluyor) Uzak doğu gitarlar genelde 3 parça ağaç kullanılıyor, bu biraz da estetik bir durum, gitardaki doğal rezonansı emdiğini söylüyorlar ama anfiden duyduğunuz sesi pek etkilemiyor, gitarın göbeğinizde yapacağı titreşimde bir fark olabilir. Zaten düz siyah boyanmış gitarlarda gövde parçalarını görmeniz zor, böyle gereksiz bir bilgiden sonra üzerindeki manyetikler Usa Pasadena diye geçen manyetikler, Seymour Duncan tadında pasif ama hardrock ve türevleri için ideal (high gain canavar bir anfiye takarsanız metalde de üzmez) Abanoz klavyesi var , 70'ler Gibson Custom gitarlardan örnek alınmış bir gitar fakat 1. perde de blok inlay koymamışlar, böyle şeylere takıyorsanız yine can sıkar 🙂

Sap ve gövde birleşiminde rahatlık için özel kesim yapmışlar, Ec1000 serisine göre bana daha rahat geldi, gene ec1000 'ler gibi sap üç parçadan oluşuyor (Gibson'lar genelde tek parça) bu da düşük akort kullanımında stabilite demek. Ec1000 gibi 3 tane potans var, push-pull var ama single coil başka gitarlarım olduğu için pek kullanmıyorum. Abanoz klavye ile geliyor ve inlay, binding işçiliği çok güzel. Zaten ön gövde ağaç deseni şahane (ama ince bir katman kaplama, Gibson veya diğer o tarz Amerikan gitarlardaki gibi hakiki ağaç değil), maun gövde üzeri akçaağaç top ve üzeri flame kaplama. Donanım Tonepros, kilitli burgular ve compansated nut var, bence Ec1000'lerden hiç bir altta kalır özelliği yok.

Prs Se serisindeki gitarlardan eski Kore olanlar (Bernie Marsden, Se 245, sabit köprülü Mark Tremonti, Fredrik Akesson) çok güzel gitarlar, genelde 22 perde, hardrock soundunu veren Kore manyetikli aletler, bunlardan 245, Marsden ve Akesson kalın gövdeli daha klasik Les Paul'e yakın aletler, Tremonti ise ince gövdeli Ec1000'lere benzer bir alet, hepsi güzel denenerek size uyan herhangi biri alınabilir)

Epiphone'a gelecek olursak, yeni olanlar bence kesinlikle sıfır olarak fiyatlarını hakeden aletler değiller, ikinci ellerinde de yenileri pahalı olduğu için bir artış var, belli başlı renk seçeneklerini arıyorsanız yada belli yılların Gibson modellerinin ucuz alternatiflerine bakıyorsanız ancak düşünülebilir. Yeni Custom ve Standard modelleri abanoz ve koyu rosewood klavye ve daha iyi manyetiklerle yenilediler ama bence o paralara yukarıdakiler gibi daha iyi gitarlar alınabilir.

Son olarak hiç sahip olmadım ama FGN Les Paul'ler de çok iyi gitarlar. Birkaç kez Senkop'ta çalma fırsatı buldum, Gibson'a daha yakın olduklarını söyleyebilirim, kesinlikli Epiphone'dan çok çok daha iyiler.

Sire özellikleri iyi olsa da pek tercih edeceğim bir marka değil, gövde kesimi olsun, neckte scarf joint kullanmaları olsun beni soğutan şeyler, aynı şekilde Cort Cr serisi de kağıt üzerinde çok iyi fakat gövde ve headstock yüzünden bu gitardan da keyif alamıyorum 🙂

Gibson/Esp/Prs Usa zaten bunlara çıkıp iyi seçilmiş olanını alırsanız ömür boyu her türlü çalarsınız.

Schecter Solo II Custom ile yaptığım iki kaydı da şuraya bırakayım...

Son düzenleme:
Videodaki adam kanalına bolca GN'R videoları atıyor ve büyük çoğunlukla EC 1000 kullanıyor Slash ve Izzy Stradlin örneklerinde. Dsl1 ile ben şahsen denemedim bu gitarı yalnız volume ve tone potansları ayarlanarak biraz daha 'dizginlenebilir', en azından ben EC 1000 elimdeyken bu şekilde kontrol edebiliyorum. Maksat alacak kardeşimizin fikri olsun.

Epiphone Customlarda Probucker 2 ve 3 takılı oluyor aksi bi durum olmadıkça. Rock için ideal, bununla beraber Gibson 490'ların çok net bir gömlek gerisindeler deneyimime göre.

Nakitte 40k verebilecek birine Gibson Les Paul Tribute & Studio fiyat olarak yüksek gelebilir. Yoksa istediği tarz için onlar da uygun gitarlar. 2.elde 50k civarı olanlar bile kelepir sayılır şu günün koşullarında.

@solitude71 abim bu gitarın satışına niyetlenmeden önce ben taliptim ilandaki gitarına ama kendisi o dönem karar vermediği için ben yine bire bir aynı renkteki modeli farklı bir satıcıdan almıştım. Solitude71 abimle ticaretimiz de olduğu için ben kendisine kefilim. Gitarım temiz diyorsa inanın mağaza kondisyonuna çok ama çok yakındır.

Abi can çektiriyorsun keşke solitude reis takas kabul edeydi elimdeki stratlardan birini elden cikarirdim ne güzel :d

ulan ne övüldü gitar be.. hemen fiyatı arttırayım ehe ehe...

bu arada üstte bahsi geçmiş sonunda T olan ESP-LTD gitarlar Full Thickness'ı ifade eden T demek... epey ağır ve kalın gövdeli oluyorlar, gövde otururken sağdan aşağı çekiyor, ayakta ise omurgaya yük... tonu filan tabi hissediliyor o kalın etli gövde farkı rezonansta filan ama herkesin harcı değil... sağlam fizik lazım veya kayıt kuyut ciddi çalıcı olmak lazım... hobiciye tavsiye etmem
çoğu kişi farketmiyor o T'yi, biri benden alacaktı zamanında başka bir Eclipse'i ben söyledim T olduğunun farkındasın di mi diye...

1000092524.webp

Schecter Solo II Custom bende vardı. Ortalama 1 sene kullanmıştım diye hatırlıyorum. Satarken buraya da ilan açmıştım. Biraz ölü fiyattan gitmişti. Neyse... Gitar genel olarak güzeldi ama potansları, plastik parçalarının malzeme kalitesi falan pek hoşuma gitmiyordu. Ucuz hissettiriyordu. Aged Black Satin rengi vardı bende. Rengi bayağı hoştu. Burgular, köprü, manyetik kapakları sarı renkti ve renkleri atmaya başlamıştı biraz kısa zamanda. Ancak sarı renk olduğunda renkte illaki atma oluyor yanlış bilmiyorsam. Bir de köprü manyetiği dışında diğer manyetiklerinin seslerini de pek beğenmiyordum. Satma sebebim de bu son yazdığımdı aslında. Sonra satıp Fender Strat aldım. Şu an onu da satıyorum 😀

Geri